Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομολογία εσχάτης προδοσίας από τον Παπανδρέου!

  • Πανικόβλητος ο Παπανδρέου ομολογεί πως εκτελούσε εντολές της Μέρκελ
  • «Έκανα ό,τι μου ζητούσε η Μέρκελ»
  • Αυτή η ομολογία αποτελεί ομολογία εσχάτης προδοσίας, αφού ικανοποιούσε τις εντολές τις Μέρκελ και τα συμφέροντα της Γερμανίας και όχι τις επιταγές του Ελληνικού Συντάγματος και τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού

Έκανα ό,τι μου είπε η Μέρκελ. Αυτό το άλλοθι αρχίζει και χτίζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, πιστεύοντας ότι λέγοντας ψέμα στο ψέμα θα αποφύγει το Ειδικό Δικαστήριο, όταν τηρηθεί επιτέλους η δέσμευση περί «μίας Εξεταστικής για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο». Μια Εξεταστική που όταν γίνει θα ρίξει φως σε όλα, όπως και γιατί ο πρώην πρωθυπουργός αρνήθηκε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους το 2010.

Ο κ. Παπανδρέου σε ομιλία του στο London School of Economics ισχυρίστηκε (σύμφωνα με τα «ΝΕΑ») ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ήταν αυτή που επέβαλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα «διάσωσης» («Μνημόνιο»), επειδή, όπως εξήγησε, δεν εμπιστευόταν την Κομισιόν για την επίβλεψη του προγράμματος. Δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου ομολογεί ότι έλεγε ψέματα και ότι δεν μπορούσε να μιλήσει, αφού επί της ουσίας τον... εκβίαζε!

«Οταν οι αγορές έλεγαν ότι θα πτωχεύσουμε δεν είχα πού να πάω» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός, επιχειρώντας να πείσει ότι ήταν «πιόνι» στις εξελίξεις που οδήγησαν την Ελλάδα στην τραγωδία των μνημονιακών πολιτικών, τις οποίες πληρώνει ο ελληνικός λαός με δάκρυα και αίμα.
Οι όψιμες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου περίπου τέσσερα χρόνια μετά το διάγγελμα του Καστελόριζου, που θα οδηγούσε τους Ελληνες στην Ιθάκη(!), και έπειτα από τόσες ομιλίες και δηλώσεις για το πώς έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία προκαλούν ερωτηματικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιλέγει για άλλη μια φορά να μην πει την αλήθεια όταν, όπως έχει αποκαλύψει ο τότε επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, μέσα από ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού Canal+, είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, ούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ο κ. Στρος Καν αναφέρει ο ίδιος την πληροφορία, υπογραμμίζοντας μάλιστα την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κ. Παπανδρέου.

Πριν μάλιστα από τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, ο κ. Παπανδρέου είχε προειδοποιήσει δημοσίως τους ηγέτες της Ε.Ε. ότι αν δεν συμφωνήσουν σε ένα πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, θα καταφύγει στο ΔΝΤ. Είχε προηγηθεί η οδυνηρή εμπειρία του Νταβός, όπου ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε αντιμέτωπος με την ανησυχία παραγόντων των αγορών, δεχόμενος καταιγισμό ερωτήσεων για το αν θα κηρύξει στάση πληρωμών και πότε θα ζητήσει διεθνή βοήθεια.

Μάλιστα, ο Γάλλος δημοσιογράφος που είχε πάρει τη συνέντευξη είχε υποστηρίξει ότι: «Αυτό που μου είπε ο Στρος Καν -πρέπει να σας επισημάνω ότι δεν το έχουμε βάλει στο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την Κυριακή- είναι πως μερικές μέρες μετά τη νίκη του κ. Παπανδρέου, ο Έλληνας πρωθυπουργός του είπε επί λέξει: “Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα. Νομίζεις ότι το ΔΝΤ θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα να μας βοηθήσει;” Ο διευθυντής του ΔΝΤ του απάντησε ότι “θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι η Ε.Ε. θα σας άφηνε να έρθετε σε εμάς”. “Μην ανησυχείς για την Ευρώπη” του είπε ο Παπανδρέου. “Εγώ μπορώ να τους πείσω”».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Μιά εικόνα (πάνω) χίλιες λέξεις. Προτεκτοράτο του προτεκτοράτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ̈́Άρα βρε παιδιά δεν έφτεξε ο ΓΑΠ για το κακό το χάλι που ακολούθησε αλλά η Μέρκελ έχει την ευθήνη!
    Χαχαχα, βρε σε καλό σου γελάσαμε. Φροϊλάιν Μέρκελ ακούς τον μεσσιέ ΓΑΠ τι σου σέρνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ!!!
    Γράφει ο Ν Βράχος

    Μέχρι τώρα καταλάβαμε, αν καταλάβαμε καλά, ότι οι πιο πολλοί έκλαψαν , κλαίνε και ‘’οργίστηκαν’’ γιατί ΔΕΝ πτωχεύσαμε?
    Εκείνο όπως που προκαλεί και προσκαλεί για απάντηση και διερεύνηση είναι το γεγονός, ότι ‘’εύκολα’’ και αβασάνιστα ντόπιοι άχρηστοι μηδενιστές , συνεπικουρούμενοι από τα γνωστά πολιτικά περιθώρια, διατύπωσαν ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ σοβαρές επώνυμες καταγγελίες, ότι ο Παπανδρέου ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και βρώμικα μας έβαλε στο ΔΝΤ και ‘’θησαύρισε’’. Τις βρωμιές αυτές ‘’επιβεβαίωσαν’’ πολιτικοί ακραίων απόψεων και ηλιθίων συμπεριφορών και ιδεών, ώστε να γεννάται το ερώτημα:

    ‘’Αυτοί τότε δεν τιμωρήθηκαν για τις εγκληματικές συκοφαντίες τους’’.

    Τώρα όμως που απεδείχθη ότι οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Τράπεζες , ο Καραμανλής και ο Σαμαράς, μας έβαλαν στο ΔΝΤ, μήπως θα ήταν φρόνιμο, λογικό και επιβεβλημένο να σκεφτούμε, ότι όλοι αυτοί που φωνάζουν σήμερα , είναι όλοι εκείνοι που ήξεραν το χάλι μας, έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και περίμεναν την χρεοκοπία ?

    Λυσσάνε δηλαδή κυριολεκτικά, γιατί ο Παπανδρέου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα όρθια, κατάφερε να μη χρεοκοπήσουμε.

    Πονάνε γιατί τα αφεντικά έχασαν την μεγάλη ευκαιρία , ενώ οι ‘’γραφιάδες’’ χάνουν την ευκαιρία τόσο να γλείψουν κάνα κόκαλο, όσο και την δυνατότητα να ‘’πάρουν καλό βαθμό’’’

    Αυτός νομίζω τους ΠΟΝΑΕΙ πιο πολύ, γι αυτό και χάνουν και την λογική τους και την ψυχραιμία τους.

    Μήπως θα έπρεπε, όλοι αυτοί να περάσουν από κάποιο έλεγχο ‘’μαύρου χρήματος’’ και εθνικής συνείδησης???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή με την ίδια λογική,
    ποιος αμφισβητεί πλέον το δίκιο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον αγώνα που έκανε, να υψώσει το ανάστημά του και να αγωνιστεί για τη σωτηρία της Ελλάδας? Ποιος πλέον αμφισβητεί το πόσο πιο ήρεμα, πιο μαλακά, πιο ανώδυνα θα είχαμε αντιμετωπίσει με επιτυχία, όλα όσα σήμερα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και το μέλλον δυσοίωνο για εμάς και τα παιδιά μας.
    Ξεχνά κανείς το οικονομικό θαύμα της μείωσης του ελλείμματος κατά 5% του ΑΕΠ το 2010
    Ποιοι μας ξεσήκωσαν εναντίον του υποσχόμενοι ‘’Παραδείσους και ρύζι’’? Γιατί αφού όλα με τον Γιώργο ήταν λάθος, όπως μας έλεγαν , σήμερα αγωνίζονται να εφαρμόσουν, ένα μέρος από αυτά τα λογικά και βιώσιμα μέτρα που είχε αποφασίσει? Και το ερώτημα είναι? Αφού τα μέτρα Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου ήταν θαυματουργά και αποτελεσματικότατα, γιατί δεν τα εφάρμοσαν ώστε να σωθούμε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσα θες να μας τρελλάνεις; Γεωργίου - Γεωργαντά... έχεις ακούσει κάτι; CDS και κερδοσκοπία;
      "Δεν ξέρω τι είναι τα CDS" είπε ο μέγας οικονομολόγος!!!

      Διαγραφή
  5. ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΟΣ ΘΙΑΣΟΥ ‘’ΣΚΙΩΝ’’
    Η κουτάλα της εξουσίας και οι ‘’επαίτες’’-σωτήρες !
    Αν απλά σκεφτούμε, με τι τρόπους θα μπορούσαν να επιλύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν οι μέχρι χθές ‘’αιματοβαμμένοι’’ πολιτικοί αντίπαλοι, Αλέξης, Πάνος, χρυσοφονιάδες και σημερινοί ‘’σύμμαχοι’’ και υποψήφιοι συγκυβερνήτες, ποιος θα μας έδινε μια λύση αξιοπρόσεκτη??
    Αν (??) προτείνει κάτι ο Αλέξης θα συμφωνήσουν οι..συνιστώσες?
    Αν(?) προτείνει κάτι ,κατά τύχη ο αγράμματος Πάνος, θα συμφωνήσει ο..Τέρενς?
    Αν(?} προτείνει κάτι ο Ηλίας για ολική αποτρίχωση , θα συμφωνήσει η…Ελένη και κάθε Ελένη της ιστορίας των Ελλήνων ..πονεμένη?
    Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα στα ετερόκλητα και ιδεολογικά ανύπαρκτα στοιχεία που χρόνια τώρα τα χωρίζει ποτάμι αίματος και σοροί οστών???
    Ποιος θα συνεργαστεί για να λυθούν τα προβλήματα των Ελλήνων? Ο πανηλίθιος Τέρενς με τον εγκληματία Λαγό? ΄Η , ο αγράμματος Πάνος με τον ‘’στρατηγικό’’ ιδιωτικοεπενδυτή Στρατούλη?
    Για ποιο θέμα θα συζητήσει ο Αλέξης του λογικά εκπεφρασμένου 3% και της περιορισμένης πνευματικής καλλιέργειας και εμπειρίας, με το αδηφάγο πολιτικό τέρας της συκοφαντίας, της ψευτιάς και της δικομανίας?
    Που θα βρούν τα χρήματα, αφού ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ !!! δεν θα τους εμπιστευθεί ούτε ..ένα ευρώ ?
    Με τι χρήματα, θα αντικαταστήσουν τους ανθρωποκτόνους νόμους του Σαμαρά, με όλα όσα ΑΝΤΙΘΕΤΑ υπόσχονται? Κι αφού ο Σαμαράς με τόσες αιματηρές ‘’αρπαγές’’ και δεν κατάφερε σχεδόν τίποτε, οι αντιμνημονιακοί που θα βρούν τα λεφτά, τις ιδέες, τη διάθεση να συνομιλήσουν για ΤΟΣΑ θέματα που τους χωρίζουν και να αποφασίσουν τι προγράμματα θα εφαρμόσουν αφού σε τίποτε δεν συμφωνούν μεταξύ τους???
    Δηλαδή θέλουμε να διώξουμε τους εγκληματίες Αντώνη και Βαγγέλη, για να φέρουμε το Αλέξη , τον Μπουρδολόγο Πάνο και τον μακελάρη Λαγό και Γερμενή, που δίδασκαν κλοπές και φόνους
    Η λύση είναι μία και μοναδική και θα το επαναλαμβάνουμε συνεχώς.
    Επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου και των ΕΝΤΙΜΩΝ συνεργατών του στην εξουσία, κοινή στήριξη ΦΑΝΕΡΗ!!! όλων των πολιτικών δυνάμεων, για να σωθεί η χώρα.
    Διαφορετικά ,υπονομεύουμε και το μέλλον των εγγονών μας. Όσο καθυστερούμε , τόσο μεγαλώνει το ΧΑΣΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]