Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΝΑΤΟ φοβάται παρέμβαση του στρατού στην Ουκρανία

Ο Ρασμούσεν καλεί τον ουκρανικό στρατό να παραμείνει ουδέτερος εν μέσω κρίσης

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας να παραμείνουν ουδέτερες εν μέσω της εσωτερικής κρίσης. Αυτό έγραψε στη σελίδα του στο Twitter ο ίδιος την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, αναφέρει η ουκρανική ιστοσελίδα Ukrinform.

«Ωθούμενος από τον νόμο που καταργεί την δυνατότητα διενέργειας διαμαρτυριών στην χώρα είμαι πολύ ανήσυχος ιδιαίτερα για τις προσπάθειες να συμμετέχουν στην κρίση αυτή και οι στρατιωτικοί. Οι Στρατιωτικοί της Ουκρανίας είναι εξαιρετικά σεβαστοί και πρέπει να παραμείνουν ουδέτεροι . Θα συνεχίσω να παρακολουθώ τις εξελίξεις με ανησυχία», έγραψε Rasmussen στο Twitter.

Όπως ανέφερε η ουκρανική ιστοσελίδα Ukrinform, στρατιώτες και εργαζόμενοι του Υπουργείου Άμυνας συμφώνησαν από κοινού στο κείμενο της επιστολής που επιδόθηκε προς τον Πρόεδρο και αρχιστράτηγο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, με την οποία τον καλούν να σταθεροποιήσει την κατάσταση στο κράτος.

«Εκφράζοντας τη στάση που τήρησαν και τηρούν, στρατιώτες και εργαζόμενοι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίοι υπηρετούν και εργάζονται στο Υπουργείο Άμυνας της χώρας, καλούν τον αρχιστράτηγο των ΕΔ στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας να λάβει επειγόντως μέτρα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα για την επίτευξη συναίνεσης στην κοινωνία», αναφέρει η επιστολή.

Σχόλιο: Πριν 3 ημέρες ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ρασμούσεν επέκρινε και πάλι τη Ρωσία για την πίεση που ασκεί στην Ουκρανία, αποτρέποντας το Κίεβο από το να προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΝΑΤΟ κατατάσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας στο φιλορωσικό μπλόκ και δεν επιθυμεί την ανάμιξη τους στο «παιχνίδι που παίζεται».
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ. Λαβρώφ έχει προειδοποιήσει πριν από κάποιο διάστημα ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ να μείνουν μακριά από την Ουκρανία. Αναμένεται σίγουρα ρωσική αντίδραση.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]