Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία παρεμβαίνει στην Ουκρανία και την… απειλεί!

Η Άγκελα Μέρκελ επιθυμεί κυρώσεις εναντίον ουκρανών πολιτικών σε περίπτωση υιοθέτησης καταπιεστικής πολιτικής

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παραδέχεται την υποστήριξη επιβολής κυρώσεων της διεθνούς κοινότητας κατά μεμονωμένων εκπροσώπων της ουκρανικής ηγεσίας, σε περίπτωση παραβίασης των αρχών της δημοκρατίας. Η παραπάνω δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε εκδήλωση της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στην πόλη Erfurt στην Θουριγγία.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης θεωρεί ότι η πολιτική κρίση στην Ουκρανία θα πρέπει να ξεπεραστεί μέσω του διαλόγου μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών. Ωστόσο, εάν η ηγεσία της χώρας δεν θα «συμμορφωθεί» με τα «βασικά πολιτικά δικαιώματα», το κόμμα CDU θα υποστηρίξει την επιβολή από την παγκόσμια κοινότητα στοχοποιημένων κυρώσεων ενάντια στους καταπιεστές», δήλωσε η Μέρκελ. Το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα ενέκρινε επίσης ένα αντίστοιχο ψήφισμα.

Η ομοσπονδιακή Καγκελάριος έκανε έκκληση στις ΗΠΑ μαζί με την Ευρώπη αλλά και το Κίεβο να βοηθήσουν να βρεθεί μια λύση για την ουκρανική κρίση, καθώς και να συζητήσουν τις «λεπτές αποχρώσεις της πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί για την επίτευξη κοινών στόχων». «Πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειες», δήλωσε ή ίδια.

Σχόλιο: Μετά βέβαια από το επεισόδιο με την αμερικανίδα ΥΦΕΞ Βικτώρια Νούλαντ η γερμανίδα καγκελάριος αλλά και οι περισσότεροι πολιτικοί της ΕΕ δυσαρεστήθηκαν σφόδρα από το περιστατικό.

Σχόλιο ιστολογίου: Επιδεικνύοντας μία ιδιαίτερη νευρικότητα, το Βερολίνο εισέρχεται στα εσωτερικά της Ουκρανίας, κάνοντας μία άκομψη –αλλά και «πολιτισμένη»- υπόδειξη, προς τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, καθιστώντας σαφή την πολιτική της Γερμανίας ακόμη και προς τα κράτη εκείνα που επιθυμούν ή σκέφτονται να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλλον, η Γερμανία έχει αρχίσει να ξεφεύγει και από τη θέση ισχύος που έχει αυτή τη στιγμή δείχνει πως απαιτεί πλήρη υποταγή και υπακοή στην δική της πολιτική άποψη. Μόνο που με αυτόν τον τρόπο, στην περίπτωση της Ουκρανίας, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να «ξυπνήσει» την «ρωσική αρκούδα» που έχει ήδη προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθεί παρέμβαση της Ευρώπης και των ΗΠΑ στην Ουκρανία…



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]