Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πού τους βρήκαμε;


Ο εισπράττων μεσιτείας από την αγορά υποβρυχίων και πυραύλων και καταδικασθείς εις εικοσαετή ειρκτή, πνίγεται στο δίκιο του και φωνάζει ότι «πρέπει να φέρουν πίσω στην Ελλάδα τα κλεμμένα οι καταχραστές του Δημοσίου»!
Ο μοιράζων άνευ εγγυήσεων δάνεια εκατομμυρίων από τα χρήματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και απελαθείς εκ Τουρκίας, δηλώνει ότι επιστρέφει «οικειοθελώς» στην Ελλάδα και ότι διώκεται πολιτικώς λόγω φιλίας του με πρώην πρωθυπουργό!
Και εμείς, οι πολίτες της χώρας με τον γαλανό ουρανό και τα απέραντες παραλίες δεν ξέρουμε δεν ξέρουμε εάν αυτά συμβαίνουν στην πραγματικότητα ή βλέπουμε κάποιο κακό όνειρο που δεν είναι υποχρεωμένο να ακολουθεί τη λογική.

Εκεί που νομίζουμε ότι έχουν αποκαλυφθεί πλέον όλες οι απάτες που έγιναν κατά τις τελευταίες δεκαετίες, όλο και νέα κεφάλαια ανοίγουν στον τομέα των καταχρήσεων εις βάρος του Δημοσίου.
Αναρωτάται κανείς που βρήκαμε τόσους «ευφυείς» συμπολίτες μας και τους αναθέσαμε είτε μας κυβερνούν, είτε να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα;
Βέβαια σε κάθε χώρα, σε κάθε τομέα της πολιτικής, της κοινωνίας, της επαγγελματικής απασχόλησης, υπάρχουν και αυτοί που παραβαίνουν το νόμο.
Θα πίστευε κανείς ότι οι τελευταίοι αποτελούν μειοψηφία. Στην δική μας περίπτωση, όμως, φαίνεται ότι οι πολλοί είναι παραβάτες και οι λίγοι είναι απλώς θύματα.
Μόνο έτσι δικαιολογείται γιατί τόσοι πολλοί επί τόσα χρόνια είτε εκλέγοντο επανειλημμένα από τον ίδιο τον λαό για να αναλάβουν την διακυβέρνηση του τόπου, είτε τους εμπιστεύουντο οι κεβερνώντες και τους διόριζαν να διαχειριστούν κεφάλαια εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος.

Τίθεται σήμερα το εύλογο ερώτημα: Μα καλά, δεν βρέθηκε κανένας χρηστός άνθρωπος για να διορισθεί σε κάποια από τις θέσεις όπου χρειάζεται να υπάρχει διαφάνεια στις πράξεις τους; Τον τάδε πήγαν και βρήκαν; Ανέθεσαν στον λύκο να φυλάει τα πρόβατα;
Όταν όμως οι λύκοι που τριγυρίζουν είναι περισσότεροι από τα λυκόσκυλα, γίνονται λάθος επιλογές.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι βρίθει η κοινωνία μας από λύκους. Και έτσι την έχουμε πάθει αφενός εμείς οι ψηφοφόροι, που δεν φανταζόμαστε πόσο πολλοί είναι οι λύκοι και πάμε και ρίχνουμε στην κάλπη την ψήφο μας υπέρ σκάρτων υποψηφίων και αφετέρου οι κυβερνώντες που περιστοιχίζονται από λύκους, δεν έχουν την ικανότητα να το αντιληφθούν και τους διορίζουν επιπολαίως σε θέσεις εμπιστοσύνης.
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει βούληση είτε στην ψήφο, είτε στον διορισμό.

Οι αποκαλύψεις των παρανομιών που έχουν επιτελεσθεί κατά τα χρόνια της μεταπολιτεύσεως, είναι κάτι σαν τον σεισμό στην Κεφαλονιά. Εκεί που νομίζουμε ότι έχει λήξει το φαινόμενο, και ότι ο πρώτος σεισμός ήταν ο κύριος, έρχεται νέος σεισμός με την ίδια ένταση γα να μας ταράξει.
Άγνωστο για πόσο διάστημα θα συνεχιστεί η ακολουθία των μετασεισμών στην Κεφαλονιά, όπως και άγνωστον υποψιαζόμαστε ότι παραμένει πόσες αμαρτίες του παρελθόντος θα βγουν στην επιφάνεια και θα μας κάνουν να χάσουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας.
Πόσων ρίχτερ δονήσεις θα προκαλέσει άραγε ακόμη ο Εγκέλαδος της διαφθοράς;
Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου

Σχόλιο ιστολογίου: Αξίζει, ίσως να σημειωθεί πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η χώρα να βρίσκεται απέναντι σε μία οργωμένη και άρτια στελεχωμένη εγκληματική συμμορία, η οποία δρώντας υπό την πολιτική κάλυψη επέφερε τα χειρότερα στην Ελλάδα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως –κατά τα φαινόμενα- η διαφθορά είχε κλίμακα, η οποία προσδιοριζόταν από το ύψος του δημόσιου θώκου αλλά και του μισθού των διεφθαρμένων…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σ' ανέβει στο κρεββάτι! Δεν τους βρήκαμε, μας κατσικώθηκαν με το έτσι θέλω οι απόφοιτοι του Κολλεγίου Αθηνών. Κι έχουν τόσο θράσσος, που προετοιμάζουν και τα τσογλανάκια τους να τους αντικαταστήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αδιαφορια μας ειναι η αιτια ολων των δεινων, ο ωχαδερφισμος μας, η παρτη μας. Ας ευχηθουμε τουλαχιστον να συνελθουμε οταν θα ξεσπασουν τα γεγονοτα και θα τρομοκρατηθουμε Ας μην ειναι αργα για τα παιδια μας οταν θα κληθουν απο τη πατριδα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιά πατρίδα; Νομίζεις ότι θα στείλω το γιο μου να πολεμήσει για τα συμφέροντα του Σφουγγαράκη και του Χούφτελ; Σε γελάσανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ευχεσαι να μη σε σημαδεψει ο Θεος, ετσι ελεγε η γιαγια μου...Και στο Γραμμο μου διηγειτο, καποιος μεγαλοεπιχειρηματιας τοτε επεχειρησε να διασωσει το γυιο του και το αποτελεσμα;τον κρεμασανε (το γυιο) για παραδειγματισμο.... Ποτε μη λες ΕΓΩ, τι θα κανω ΕΓΩ. Παντα να σκεφτεσαι το καλο ολων και της πατριδας, μονο ετσι μπορει και να μη σε σημαδεψει, γιατι μη ξεχνας ο,τι λεει ο λαος ειναι βγαλμενο απο σοφια αιωνων. Ετσι και ο Ωνασης νομισε οτι ειχε κατακτησει την υφηλιο και σημερα φτυνουμε τον κορφο μας να μην εχουμε τη τυχη του......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]