Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποκαλύφθηκε η ύπαρξη εμπορίου ελληνοποιήσεων

Έχουν κλαπεί 86.000 έγγραφα νομιμοποίησης λαθρομεταναστών!

Σε περιβάλλον ευρείας πολιτικής συναίνεσης, καθώς πέραν της δικομματικής κυβερνώσας πλειοψηφίας, επί της αρχής θετική είναι και η αξιωματική αντιπολίτευση, συνεχίζεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο «Μεταναστευτικό Κώδικα».
Αρνητικά ψηφίζουν για διαφορετικούς λόγους το καθένα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΑΝΕΛ, Χ.Α. και ΚΚΕ), ενώ η ΔΗΜΑΡ δήλωσε πως επιφυλάσσεται να αποτυπώσει τη θέση της στην Ολομέλεια.

«Με θετική διάθεση είμαστε εδώ για βελτιώσεις. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό νομοσχέδιο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Λεων. Γρηγοράκος, του οποίου, ωστόσο, μία αποστροφή του λόγου προκάλεσε αίσθηση, λίγη ώρα αργότερα. Ήταν όταν ο κ. Γρηγοράκος εμφανίστηκε να επιβεβαιώνει καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Γιοβανόπουλου, σύμφωνα με την οποία «μόνο στην πενταετία 2007 – 2011 εκλάπησαν από φορείς του Δημοσίου πάνω από 86.000 νομιμοποιητικά έγγραφα λαθρομεταναστών»!!!

Ο κ. Γρηγοράκος σχολίασε αμέσως: «Είναι γεγονός ότι υπήρξε το φαινόμενο αυτό και μας προβλημάτισε πάρα πολύ. Γι αυτόν τον λόγο πάμε σε ένα αυτοτελές έγγραφο, για να μην μπορεί κάποιος ούτε να το κλέψει, ούτε να το αντιγράψει» (προφανώς ο κ. Γρηγοράκος έχει πλήρη άγνοια για τη σύγχρονη τεχνολογία…).

Θόρυβος προκλήθηκε, ωστόσο, και από μία άλλη «αποκάλυψη» του κ. Γιοβανόπουλου, η οποία ωστόσο, «διαψεύστηκε» (αν ο ισχυρισμός «άκουσα» αποτελεί σοβαρή διάψευση) από παρευρισκόμενο βουλευτή.
«Βρέθηκαν εκατοντάδες μεταναστών με πακέτα κολλαριστών δολαρίων, καθώς έρχονταν από τα σύνορα στον Έβρο», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Επειδή εγώ είμαι από τον Έβρο, θα ήθελα μία μεγαλύτερη πληροφόρηση επ’ αυτού. Έχω ακούσει μόνο για έναν. Δεν ήταν μετανάστης, αλλά ντόπιος», απάντησε ο κ. Γ. Ντόλιος, ξεχνώντας –προφανώς- πως τα άκουσα, μου είπαν και άλλα σχετικά δεν αποτελούν καν λόγο αναφοράς σε μία σοβαρή συζήτηση, πόσο δε μάλλον σε μία κοινοβουλευτική επιτροπή. 

Ίσως, θα ήταν καλύτερα για τον κ. Ντόλιο, που είναι και από τον Έβρο, να λαμβάνει μέρος σε επιτροπές όντας έτοιμος και με στοιχεία για τις τοποθετήσεις του, αντί να παρίσταται προσπαθώντας να αιτιολογήσει την συμμετοχή του με μεθόδους που δεν γίνονται αποδεκτές ούτε σε… νηπιαγωγεία.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 2, άρθρο 1Α , του Ν. 3838/2010 (ΦΕΚ 49 Α΄) : «Τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη Χώρα αποκτά την Ελληνική Ιθαγένεια από τη συμπλήρωση του εξαετούς χρόνου φοίτησης με κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου μόνιμης κατοικίας του που υποβάλλουν οι γονείς του μέσα σε τρία έτη από τη συμπλήρωση του χρόνου αυτού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eτσι τουλαχιστον νομιζουν ....
    Την επομενη μερα της φυλακισης των κατσαπλιαδων και Ελληνοφωνων ,οι λαθρεποικοι θα παρουν δρομο και μαλιστα τρεχοντας .
    Δεν υπαρχει αλλος δρομος .....ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΜΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]