Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Χεζμπολάχ στοχεύει το Ισραήλ

Ιρανός ανώτερος σύμβουλος: «Δεκάδες χιλιάδες πύραυλοι της Χεζμπολάχ στοχεύουν το Ισραήλ»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με τον κορυφαίο σύμβουλος του Ιρανικού Κοινοβουλίου υπεύθυνο για τις διεθνείς υποθέσεις Hossein Sheikholeslam, υπάρχει πλήρη ετοιμότητα από την Χεζμπολάχ, για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πιθανή ισραηλινή επίθεση, με τους δεκάδες χιλιάδες πυραύλους που διαθέτει.

«Τώρα η Χεζμπολάχ διαθέτει στο οπλοστάσιο της δεκάδες χιλιάδες πυραύλους έτοιμους να εκτοξευθούν κατά του Ισραήλ», δήλωσε ο Sheikholeslam σε εορταστική συνάντηση στη Τεχεράνη σήμερα Τετάρτη.

Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε ότι η Χεζμπολάχ έχει δημιουργήσει μια τέτοια ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή, ώστε το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα «Iron Dome» να «έχει μετατραπεί σε ένα θεωρητικό αστείο».

«Η αποτρεπτική δύναμη της Χεζμπολάχ είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς συνεργασίας (της) με τον πρώην Πρόεδρο της Συρίας Χαφέζ Αλ Άσαντ και τον γιο του Bashar Al – Assad», είπε ο Sheikholeslam.

Την τρίτη, ο ανώτερος ο στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου ιρανού ηγέτη, Υποστράτηγος Yahya Rahim Safavi προειδοποίησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ κατά κάθε στρατιωτικής δράσης τους, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο λάθος, θα ισοδυναμούσε με την πλήρη καταστροφή του Ισραήλ από τον ιρανικό στρατό και την λιβανική οργάνωση της Χεζμπολάχ. 

«Το ιρανικό έθνος και οι ένοπλες δυνάμεις του είναι έτοιμοι για «άμυνα μέχρις εσχάτων» για την προστασία της χώρας με όλη τους τη δύναμη και θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε επίθεση με αμοιβαίες και αδιανόητες επιθέσεις», δήλωσε ο Safavi στην επαρχία Northwestern, παρουσία μεγάλου αριθμού ιρανών που συμμετείχαν στους ετήσιους αγώνες για να τιμήσουν την 35η επέτειο από την νίκη της Ισλαμικής Επανάστασης.
«Η έναρξη πολέμου εναντίον του Ιράν σημαίνει την καταστροφή του Ισραήλ από την Χεζμπολάχ και τις δυνάμεις του Ιράν», κατέληξε ο ίδιος.

Σχόλιο: Η Ισραηλινή πολεμική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές στη Συρία κατά το τελευταίο έτος, συμπεριλαμβανομένης μιας που φέρεται να είχε στόχο μια εγκατάσταση αποθήκευσης πυραυλικών συστημάτων κοντά στην Λατάκεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, η Χεζμπολάχ έχει στην διάθεση της βαλλιστικούς πυραύλους Scud-D, Scud-C και ρουκέτες πυροβολικού Fateh-110.
Όσο αφορά τα δημοσιεύματα για την πιθανότητα να κατέχονται από την Χεζμπολάχ πύραυλοι τύπου κρούζ, Yakhont με βεληνεκές 300 χλμ, είναι μη επιβεβαιωμένα και ασαφή. Ωστόσο, στην περίπτωση που ισχύει η κατοχή τους από την λιβανική οργάνωση, οι πύραυλοι θα ήταν μια τεράστια απειλή, για τις σταθερές πλατφόρμες εργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου στο κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]