Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πλάτες για τον Αττίλα από τον ΟΗΕ

Μπαν Κι Μουν κατά Λευκωσίας για τη διακοπή των επαφών!
Μιλά και για «ελληνοκυπριακή κοινότητα»

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Οργή έχουν προκαλέσει στη Λευκωσία οι απίστευτες για γενικό γραμματέα του ΟΗΕ δηλώσεις για το Κυπριακό.
Αφού επί 40 χρόνια το αίσχος στην Κύπρο συνεχίζεται από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις λόγω και της ανικανότητας του ΟΗΕ να εφαρμόσει τα ψηφίσματά του, ο γ.γ. του οργανισμού Μπαν Κι Μουν βγήκε να ισχυριστεί ότι
«Ατυχώς οι διαπραγματεύσεις ανεστάλησαν εξαιτίας της αλλαγής κυβέρνησης στην ελληνοκυπριακή κοινότητα της Κύπρου.
Μετά ακολούθησε η οικονομική κρίση. Αυτού του είδους η πολιτική και οικονομική κατάσταση δεν είναι υποβοηθητική για την έναρξη των διαπραγματεύσεων».
Η κυπριακή κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ ότι οι συνομιλίες στο Κυπριακό διακόπηκαν λόγω των προεδρικών εκλογών και της οικονομικής κρίσης. Αντιδράσεις προκάλεσε και η αναφορά του σε ελληνοκυπριακή κοινότητα.

Διάβημα
Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι έδωσε οδηγίες να γίνει διάβημα για τον ισχυρισμό του Μπαν Κι Μουν ότι οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού διακόπηκαν λόγω των προεδρικών εκλογών του περασμένου Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι αυτό δεν ισχύει, αφού οι συνομιλίες διακόπηκαν τον Ιούλιο του 2012 από τον Ντερβίς Έρογλου, λόγω της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κύπριος υπουργός διερωτήθηκε πόσα χρόνια θητείας χρειάζεται ένας γενικός γραμματέας για να γνωρίζει ποια είναι τα κράτη – μέλη του ΟΗΕ. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του κόμματος ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να μην περιοριστεί σε ανέξοδες διαμαρτυρίες και να απαιτήσει από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ άμεση επανόρθωση και αποκατάσταση της αλήθειας.

Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να απαιτήσει άμεσα την απομάκρυνση του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Αντιδράσεις υπήρξαν και από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]