Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόνος στις εκλογές ο Σαμαράς

Τα ειρωνικά λόγια Γλέζου που... παρανόη- σαν γαλάζιοι βουλευτές και η πολιτική αφέλεια ΣΥΡΙΖΑ να «εμπιστευτεί» τον Αυστριακό ευρωβου­λευτή Οτμαρ Κάρας


Απέρριψε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχουμε κανένα απολύτως περιθώριο συνεργασίας μαζί του» δήλωσε απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του μετά την παντελή αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ για μια τέτοια προοπτική. «Σας λέω μόνο ότι την Πομπηία, στην οποία οδηγείτε τα πράγματα, θα τη ζήσετε και θα τη χρεωθείτε μόνοι σας! Ούτε η χώρα θα τη χρεωθεί ούτε βέβαια η Αριστερά...» τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στράφι πήγε η κρυφή χαρά κι ελπίδα του Μάκη Βορίδη, ο οποίος παρανόησε εμφανώς ειρωνική παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου στο Κοινοβούλιο.

«Η ΝΔ δεν έχει δύναμη πια. Την έχει χάσει και γι' αυτό ζητάει να συγκυβερνήσουμε. Να συγκυβερνήσει το ζενίθ με το ναδίρ» είπε ο Γλέζος και συνέχισε: «Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα εγκαταλείψει την πολιτική να αρπάζει από τον λαό και να σώζει τις τράπεζες; Εάν σκέπτεται να τα εγκαταλείψει όλα αυτά, δεν πιστεύω, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, να έχουμε αντίρρηση να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ εφόσον εγκαταλείψει την πολιτική που έχει!».

«Τσίμπησε» ο Μ. Βορίδης. Καθόλου, μα καθόλου δεν τον ενόχλησε η πλήρης απαξίωση της πολιτικής της ΝΔ με τα όσα είπε ο Γλέζος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, δικαιώνοντας την παλιά λαϊκή ρήση «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», πήγε κατευθείαν στο ψητό. «Αν εννοούμε ότι θα έχουμε μια κυβέρνηση στην οποία δεν θα είναι πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, να μην το σκέφτεται κανείς... Εάν εννοούμε να διευρυνθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, ευχαρίστως. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση... Αν όμως εννοείτε ότι θα αλλάξει το πρόσωπο του πρωθυπουργού, το θεωρώ τελείως αδιανόητο να γίνει αυτό» διακήρυξε.

Τους πήρε στο «ψιλό» ο Γλέζος. «'Η είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία -συνεπώς επικίνδυνοι- ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Βόμβα παραπληροφόρησης από τους πανικόβλητους χειροκροτητές της συγκυβέρνησης που καταρρέει»!

Πολιτικό χαστούκι έφαγε όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οχι από τη ΝΔ. Από τον δεξιό Αυστριακό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής Οτμαρ Κάρας, πρόεδρο της επιτροπής του Ευρωκοι­νοβουλίου που διεξάγει έρευνα για τον ρόλο της τρόικας στις χώρας που βρίσκονται υπό μνημονιακό καθεστώς. Ο δεξιός Κάρας, λοιπόν, αφού συναντήθηκε μόνος του με τον ομοϊδεάτη του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου για μισή ώρα πριν πάει στη Βουλή, στη συνέχεια είπε μέσα στο Κοινοβούλιο ότι όταν συναντήθηκε με τον Τσίπρα στις 11 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τίποτα να προτείνει.
Διαμαρτύ­­­­­ρε­ται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει τον Αυστριακό δεξιό ευρωβουλευτή. 

Αυτά παθαίνει όποιος έχει την πολιτική αφέλεια να νομίζει, όπως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το υπό δεξιά πλειοψηφία Ευρωκοινοβούλιο θα... καταγγείλει τη μνημονιακή πολιτική των κατά δεξιά πλειοψηφία κυβερνήσεων της ΕΕ! Δεν θα ξαναβγούν ευρωβουλευτές αν κάνουν κάτι τέτοιο! Συνιστά τραγική αυταπάτη μια τέτοια άποψη. Λόγω ευρωεκλογών, θα πουν μια-δυο κουβέντες παραπάνω, απλώς. Τίποτα περισσότερο.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ας ετοιμαζόμαστε για την προσχεδιασμένη λιμοκτονια και ας πάψουμε να διαβάζουμε αρλουμπες .
    Εχει σημασία τι ειπε ο αχυρανθρωπος γλεζος και ο πεσμένος στα τέσσερα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]