Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έπεσε ξύλο (πάλι) στην τουρκική Βουλή

Η νευρικότητα που υπάρχει στην Τουρκία, ιδιαίτερα στον χώρο της πολιτικής, μπορεί να αποτυπώνεται μέσα από τις σπασμωδικές αποφάσεις - εντολές του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταΐπ Ερντογάν, όμως το φαινόμενο αυτό δεν σταματά στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά εκτείνεται και μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο και μάλιστα με περιοδικές επαναλήψεις...!

Έτσι, κι επειδή προφανώς κάποιοι τούρκοι βουλευτές (του κυβερνώντος κόμματος) είτε επειδή νιώθουν πως ενδέχεται να ανακαλυφθεί κάποια συμμετοχή τους σε οικονομικό σκάνδαλο, είτε επειδή επιδιώκουν να αποδώσουν έμπρακτα την πίστη τους στον "σουλτάνο" Ερντογάν, τα φαινόμενα πλήρους κατάπτωσης και εκχυδαϊσμού της πολιτικής ζωής της γείτονος εμφανίζονται μέσω (και) ξυλοδαρμών -εντός του τουρικού κοινοβουλίου- μεταξύ βουλευτών.

Καβγάς ξέσπασε στην βουλή την ώρα που συζητούνταν η τροπολογία για το HSYK. Ο βουλευτής Αλή Ιχσάν Κιοκτούρκ από χτύπημα που δέχτηκε μεταφέρθηκε με σπασμένη μύτη στο νοσοκομείο.
Κατά την συζήτηση για την τροπολογία για το HSYK, ανέβηκε στο βήμα ο αντιπρόεδρος του CHP Μπουλέντ Τεζτζάν ο οποίος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με την διαφθορά. Όταν παρά την λήξη του χρόνου του αυτός συνέχιζε την ομιλία του, δέχτηκε προειδοποίηση από τον προεδρεύοντα Σαδίκ Γιακούτ. Όταν παρά την προειδοποίηση ο Τεζτζάν συνέχισε να μιλάει, ο προεδρεύων στη βουλή Γιακούτ Σαδίκ διέκοψε την συνεδρίαση.

Επενέβη ο Μπεσίρ Αταλάι
Εκείνη τη στιγμή ο Μπαϊράμ Οζτζελίκ-γραμματέας του ΑΚΡ και βουλευτής του Μπούρντουρ πήγε δίπλα στον ευρισκόμενο στο βήμα Τεζτζάν. Μετά από μια λογομαχία, χτύπησε μπουνιά στον Τεζτζάν. Μετά από αυτή την μπουνιά επικράτησε ταραχή στην βουλή. Βουλευτές του ΑΚΡ και του CHP ενεπλάκησαν σε καβγά μεταξύ τους. Τον Τεζτζάν που είχε δεχτεί το χτύπημα προσπάθησε να τον σώσει ο ευρισκόμενος στην βουλή αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι. Ο καβγάς διήρκεσε περίπου 5 λεπτά. Ο βουλευτής Αλή Ιχσάν Κιοκτούρκ από τα χτυπήματα που δέχτηκε στο πρόσωπο μεταφέρθηκε με σπασμένη μύτη στο νοσοκομείο.

Ενώ η Ελληνική Βουλή έχει άλλη... ποιότητα!
Ίσως, η Ελληνική Βουλή να μην έχει δώσει μέχρι στιγμής τέτοιας ποιότητας παραστάσεις, όμως λόγω της καθημερινής κατάπτωσής της, φαίνεται πως δεν απέχουμε πολύ από το να "απολαύσουμε" φαινόμενα παρόμοιας "δυναμικής" και εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Εκτός και εάν οι "ταγοί" της χώρας δεν νιώθουν πως έχουν να χωρίσουν τίποτε μεταξύ τους, οπότε δεν διακινδυνεύουν να "φορτωθούν" με μόλωπες για τα μάτια του κόσμου...
Εξάλλου, η ποιότητα των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι δεδομένη, αφού είτε δεν διαβάζουν τι νόμους ενίοτε στηρίζουν με την ψήφο τους, είτε "εκτελούν" με κλειστά τα μάτια τις εντολές που δέχονται από το κόμμα τους, είτε προφασίζονται πως διασώζουν την χώρα... Και, ως γνωστόν, όταν διασώζεις μία χώρα, δεν έχεις χρόνο για καβγάδες στη Βουλή, αλλά ψάχνεις χρόνο και χώρο για να κρυφτείς όταν βγαίνεις από αυτήν... Υπάρχει όμως πάντα το ενδεχόμενο να δοθούν "εντολές άνωθεν" για παρόμοια με της τουρκικής βουλής φαινόμενα, εάν κριθεί πως θα πρέπει να "πέσει αίμα" για να αμβλυνθεί η οργή των Ελλήνων πολιτών.

Εν κατακλείδι, ενώ στην Τουρκία δίνονται μάχες (μετά ξυλοδαρμων) στο Κοινοβούλιο για "τα μάτια του Ερντογάν", στην Ελλάδα, δίνονται ανάλογες (φραστικές0 μάχες στα τηλεοπτικά παράθυρα προς χάριν της κυβερνο-προπαγάνδας και... φυσικά, υπέρ της τηλεθέασης και της είσπραξης των καναλαρχών. 



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]