Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα διεθνής επίθεση των ευρω-χαφιέδων της Άγκυρας στην Ελλάδα…

Άλλο ένα άκρως προκλητικό κείμενο από ξεπουλημένη στα τουρκικά συμφέροντα ευρωπαϊκή οργάνωση μειονοτικών δικαιωμάτων, που ζητά ελευθερία για τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης»!
 
Πολλές φορές έχουμε κάνει λόγο εδώ στο «Προξενείο-Στοπ» για τη δράση που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι εν Θράκη χαφιέδες της ‘Αγκυρας στα διεθνή φόρα, καθώς και στις στενές σχέσεις που έχουν δομήσει (πολύς ο τούρκικος παράς άλλωστε..) με διάφορες ευρωπαϊκές ΜΚΟ και έτερες οργανώσεις ανθρωπίνων ή μειονοτικών (υποτίθεται) δικαιωμάτων.

Μία από αυτές είναι και η FUEN, δηλαδή η «Federal Union of European Nationalities» (ή επί το ελληνικότερον «Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων»). Μία οργάνωση που όσο περνάει ο καιρός, όλο και πιο απροκάλυπτα μεταβάλλεται σε παράρτημα του τουρκικού ΥΠΕΞ. Το τελευταίο επίτευγμα αυτής της πουλημένης παρεούλας ήταν μία θρασύτατη έκκληση προς την προσωρινή προεδρία της χώρας μας στην ΕΕ να πάψει να καταπιέζει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης!

Πιο συγκεκριμένα – και όπως μαθαίνουμε από το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (24/1/2014), η FUEN δημοσίευσε δελτίο τύπου «με το οποίο ζητά από την Ελλάδα που ανέλαβε στις 1 Ιανουαρίου την προσωρινή προεδρία της Ε.Ε. , να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Η FUEN που κατά τα έτη 2012 και 2013 επισκέφτηκε τρεις φορές τη Δυτική Θράκη και συναντήθηκε εκεί με συλλόγους και με θρησκευτικούς και πολιτικούς εκπροσώπους της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, αναφέρει ότι πλέον η κατάσταση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα – που από τότε που έγινε μέλος στην Ε.Ε. αναλαμβάνει για πέμπτη φορά την προεδρία της Ε.Ε,- είναι σε ανησυχητικό επίπεδο

     Η FUEN αναφέρει πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και καλεί την Ελλάδα που αναγνωρίζει θρησκευτικά την μειονότητα κάνοντας λόγο για ¨μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη¨, να δείξει σεβασμό στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της μειονότητας.

ΣΗΜΑ ABTTF     Η FUEN αναφέρει πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) το 2008 έκρινε πως η Ελλάδα κλείνοντας τρεις συλλόγους που έφεραν στην ονομασία τους τον όρο ¨τουρκικός¨, παραβίασε το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Η FUEN υπογραμμίζει την σημασία των αποφάσεων του ΕΔΑΔ και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτές τις αποφάσεις και να επιτρέψει την ίδρυση συλλόγων που θα φέρουν εθνική ονομασία ή και τον όρο ¨μειονοτικός¨.

     Η FUEN αναφέρει πως σύμφωνα με την Λωζάννη η εκπαίδευση της μειονότητας είναι αυτόνομη και ότι αυτή η αυτόνομη δομή μέσα στα χρόνια που πέρασαν καταστράφηκε. Η FUEN αναφέρει πως κατά την επίσκεψη της στην περιοχή εντόπισε πως ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα είναι η έλλειψη δίγλωσσων νηπιαγωγείων και προσθέτει ότι συναντήθηκε με οικογένειες 20 παιδιών που δεν μπορούσαν να γραφτούν στο μειονοτικό δημοτικό επειδή δεν είχαν πάει στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Η FUEN ζητά από την Ελλάδα να επιτρέψει την ίδρυση νηπιαγωγείων που θα παρέχουν εκπαίδευση σε τουρκικά και ελληνικά.

     Η FUEN αναφέρει πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τους θρησκευτικούς εκπροσώπους που εξελέγησαν από την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, αλλά δια της κρατικής χείρας διόρισε άλλους».

Ένα πραγματικά απίστευτο κείμενο, γεμάτο ελεεινές ψευτιές και πλήρη υιοθέτηση όλων ανεξαιρέτως των αιτημάτων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Αλλά γιατί όχι;
Όταν αντιπρόεδρος της FUEN έφτασε να γίνει ο γνωστός ανθέλληνας τουρκοφασίστας Χαλίτ Χαμπίπογλου της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» (2η φωτογραφία), τι καλύτερο άραγε να περιμένει κανείς;

Πηγή Προξενείο Στοπ


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Για ποια Ελλάδα μιλάτε ;
    Η ΕΛΛΑΣ βιάστηκε ταπεινωθηκε και τώρα διαμελιζεται απο τους Ελληνοφωνους πολιτικούς των προβατοποιημενων ραγιαδων .
    Αυτα τα γνωρίζουμε απο δεκαετίας + . Ενέργειες απελευθέρωσεως αλλα και προτασεων ΟΥΔΕΜΙΑ .
    Έχω την εντύπωση οτι ΟΛΑ τα ιστολόγια συντελούν με τα άρθρα των διαπίστωσεων στην ολοκληρωτική ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που προσεχτικα ετοίμασαν .
    Όλοι δε , περιμένουν τις εκλογές για να ελευθερωθούν !
    Κατάντια και οτιδήποτε φρικτό μας ετοίμασαν , το αξιζουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]