Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το θράσος της λαμογιάς

Σ’ αυτή τη χώρα που επί χρόνια τα λαμόγια έκαναν πάρτι με τα λεφτά του ελληνικού λαού, το θράσος είναι μεγάλο… προτέρημα για τα λαμόγια. Και είναι εντυπωσιακό ότι ακόμη και το 2014 όπου η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, οι πολίτες βρίσκονται στα μαύρα σκοτάδια και δεν υπάρχει ούτε… σάλιο, οι «σκανδαλιάρηδες» συνεχίζουν να προκαλούν.
 
Πάρτε για παράδειγμα τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί δεν… φέρνει πίσω τα κλεμμένα. «Δεν είχαν λεφτά στην Ελβετία» δηλώνει με στόμφο και κουνάει το δάκτυλο στους κυβερνώντες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των καταθέσεων που έφυγαν παράνομα και νύχτα. 

Δείτε ας πούμε τον Παπαγεωργόπουλο. Ισόβια έφαγε, σε δύο δίκες τον έχουν «ξεσκίσει» οι μάρτυρες αλλά αυτός επιμένει να δηλώνει ότι άλλος έκανε την κλοπή από τα ταμεία του δήμου κι αυτός δεν ήξερε τίποτε. 

Το ζεύγος Γριβέα επίσης. Βρίσκεται στο Λονδίνο, κάνει τα πάντα για να μην εκδοθεί, έχει τη σπιταρόνα του και ποιος ξέρει πόση κασαδούρα και μας κοροϊδεύει όλους εμάς που περιμένουμε πότε θα τιμωρηθεί κάποιος.
Για να μην πούμε για τον Κοντομηνά, τις… αρρυθμίες του ή τον… αρραβώνα του. 

Να γυρίσουμε και λίγο πιο παλιά; Ο Μαντέλης ή Ρόκος δεν ξέρει, δεν άκουσε, δεν είδε από μίζες. Ο Τσουκάτος είδε να περνά ένα εκατομμύριο από δίπλα του αλλά έκτοτε δεν το είδε.
Το ΠΑΣΟΚ είδε να περνάνε λεφτά από το ταμείο του αλλά… χάθηκαν τα βιβλία. 
Ο άλλος ήταν νόμιμος αλλά δεν ήταν ηθικός, ο τρίτος έχει σπιταρόνες και ζει μια χαρά ζωή αλλά δεν έχει δουλέψει από τότε που έγινε υπουργός και πρώτο βιολί από το 2000 μέχρι το 2008. 
Και τόσα άλλα παραδείγματα. 

Και πάμε στον Άγγελο Φιλιππίδη. Με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα δήλωσε ότι προσήλθε οικειοθελώς και άμεσα όπως είχε πει ο ίδιος. Όμως, τα δικαστικά έγγραφα κάνουν λόγο για απέλασή του από την Τουρκία. 
Τι είναι αυτό; Οικειοθελής… απέλαση; 
Γιατί τέτοιο δεν έχουμε ξαναδεί. 

Και πόσο οικειοθελώς είναι όταν ο ίδιος ο Φιλιππίδης όταν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του δεν πήρε το πρώτο αεροπλάνο να έρθει στην Αθήνα αλλά περιπλανιόταν από εδώ κι από εκεί μέχρι να καταλήξει στην Πόλη με μερικές χιλιάδες νομίσματα διαφόρων χωρών. 
Τον εμπόδισε κανείς να έλθει πριν τον συλλάβουν; 
Όχι, όμως, ακολουθεί κι αυτός την πεπατημένη. Το θράσος της λαμογιάς που στην Ελλάδα κάνει πρωταθλητισμό. Διότι τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι τη γλίτωναν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
 Επομένως, το πρώτο που έχουν να προτάξουν και σήμερα είναι το θράσος. 
Ο κόσμος μπορεί να γελάει στην αρχή αλλά στη συνέχεια εξοργίζεται με όσα βλέπει κι ακούει. Και μπορεί ο καθένας να δηλώνει ότι θέλει και να δηλώνει ότι είναι όποιος είναι.
Όμως, κάποτε αυτό το θράσος των λαμόγιων πρέπει να κοπεί.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Διαβάζουν μικρά παιδια, άρα τα παιδιά μαθαίνουν την κυβερνητική γραμμή, άρα τα ψέματα. Να το χαιρόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]