Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σχέδιο παράτασης χρέους και κατοχής της χώρας

Το σχέδιο που εξετάζει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη έδωσε στη δημοσιότητα το δίκτυο Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους που γνωρίζουν καλά τις συνομιλίες της ΕΕ για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι λήξεις των ελληνικών ομολόγων θα επιμηκυνθούν από τα 30 στα 50 χρόνια, ενώ θα μειωθούν και τα επιτόκια δανεισμού κατά 50 μονάδες βάσης (0,5%), αλλά για το πρώτο μνημόνιο.

Την ίδια ώρα, ετοιμάζεται και τρίτο δάνειο, χωρίς να αναφέρεται κάτι επιπλέον.
“Δεν έχει αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά στην περίπτωση της Ελλάδας”, υποστηρίζει σήμερα κορυφαίος Γερμανός αξιωματούχος, κληθείς να σχολιάσει το σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg.

Επί τοις ουσίας όμως, το Bloomberg απλά εξειδίκευσε το σενάριο που φημολογούνταν ότι έχουν αποφασίσει οι Ευρωπαίοι εδώ και καιρό.
Αν περάσει αυτή η «λύση», τότε η Ελλάδα θα είναι χρεωμένη μέχρι το 2060!

Το τεράστιο ερώτημα που προκύπτει είναι ένα: Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και το Κοινοβούλιο, έχουν -με βάση το Σύνταγμα- το δικαίωμα υπογραφής και αποδοχής μίας τέτοιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας, που στην πραγματικότητα μεταβάλλει τη χώρα σε αποικία χρέους και επί της ουσίας την καθιστά κατεχόμενη περιοχή από τους "δανειστές" της, οι οποίοι ήδη απαιτούν τον διαμελισμό και τον διαμοιρασμό της περιουσίας (ιδιαίτερα του ορυκτού πλούτου) της Ελλάδας προς κάθε είδους εκμετάλλευση;



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]