Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην Αλβανία ο διευθυντής της τουρκικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον αντιστράτηγο Mehmet Daysal, διευθυντή της στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο αλβανικό Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του αλβανικού ΓΕΕΔ.

Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον αλβανό υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου, υποστράτηγο Victor Brdo. Παρόντες στην τελετή ήταν οι διευθυντές των τμημάτων του αλβανικού ΥΕΘΑ και του επιτελείου. 

Ο Αλβανός ΑΓΕΕΔ, υποστράτηγος Girolamo Bazo εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας και ευχαρίστησε για τη στήριξη της Τουρκίας προς την Αλβανία και τις Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις, εξαίροντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας μεταξύ των δύο χωρών, σε επίπεδο υπουργείων και Γενικών Επιτελείων, και εξέφρασε την επιθυμία και την πρόθεση για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας αυτής, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Τούρκος αντιστράτηγος Mehmet Daysal , ευχαρίστησε με την σειρά του τον Αλβανό ΑΓΕΕΔ για την ζεστή και αρκετά φιλική ανταπόκριση που είχε η τουρκική αντιπροσωπεία, εξήρε τα επιτεύγματα των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι άριστες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, θα σηματοδοτήσουν την μελλοντική πρόοδο της συνεργασίας αυτής.

Η τουρκική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Τάγμα καταδρομών όπου και προφανώς πραγματοποιήθηκε επίδειξη από άνδρες του τάγματος, παρουσία του αλβανού ΑΓΕΣ υποστράτηγου ZYBER Dushku.

Σχόλιο: Αυτό αφορούσε το τυπικό μέρος της επίσκεψης του Τούρκου διευθυντή της υπηρεσίας πληροφοριών. Αν και δεν ανακοινώθηκε η ουσία της επίσκεψης του Τούρκου αντιστράτηγου, σίγουρα η κατάσταση στην Βοσνία με τις πρόσφατες ταραχές αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης, μαζί με την κατάσταση στα βαλκάνια γενικότερα (ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Ελλάδα). Οι στρατιωτικές σχέσεις των 2 χωρών βρίσκονται σε άριστο επίπεδο, με μεγάλο αριθμό αλβανών μαθητών στις τουρκικές στρατιωτικές σχολές. Υπογραμμίζεται ότι οι δύο χώρες έχουν υπογράψει συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]