Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνική επιβίωση και οικονομία

Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες
Άλμπερτ Αϊνστάιν

Του Δαμιανού Βασιλειάδη
Εκπαιδευτικού, συγγραφέα

Την Ελλάδα θα την βομβάρδιζαν οι «άσπονδοι φίλοι και σύμμαχοί μας» και οι γείτονές μας θα μας άρπαζαν ό,τι μπορούσαν, όπως έκαναν με την πρώην Γιουγκοσλαβία, αν δεν ήμασταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, όσο παράξενο, παράδοξο και «άλογο» κι αν φαίνεται αυτό.

Όμως αφού δεν μπορούσαν να το κάνουν για τους ανωτέρω λόγους και για άλλους πιθανόν, που δεν γνωρίζουμε, επέλεξαν ένα πιο καταστρεπτικό μέσο από τα όπλα: Την οικονομία. Μέσω οικονομικών όρων προσπαθούν όχι μόνον να μας κάνουν υποτελείς ραγιάδες, αλλά να μας διαλύσουν και, ει δυνατόν και όχι απίθανον, να μας αφανίσουν ως έθνος και λαός, γιατί μας «έφαγε» η απληστία, όπως έλεγε και ο ανώνυμος Έλλην.
Υπερβολή; Καθόλου. Τα σημάδια είναι ορατά, όχι μόνο δια γυμνού οφθαλμού, όπως λέγεται, αλλά δια μέσω άμεσων βιωμάτων: (υπογεννητικότητα, φυγή της νεολαίας, ανεργία, αρπαγή του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου. κ.λπ).

Ήδη κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους εν μέρει και τον προωθούν μεθοδικά και σταδιακά περεταίρω. Πώς; Απλούστατα. Όλοι στην Ελλάδα ασχολούνται πια με την οικονομία και μόνο. Τα εθνικά θέματα μένουν στο περιθώριο και πάρα πέρα!

Οι ξένοι κατάλαβαν που είμαστε ευάλωτοι. Το ομολόγησε εξάλλου και ο Ανδρέας Παπανδρέου: Οι Έλληνες ενδιαφέρονται μόνο για την κατανάλωση, είπε και το εφάρμοσε πρώτος! Ο λεγόμενοι δεξιοί, για να μιλήσουμε με συμβατικούς όρους ( οι έννοιες έχουν χάσει το νόημά τους), ξεπουλούν τον τόπο, ενώ οι αριστεροί προσπαθούν να τον επαναφέρουν στην προτεραία κατάσταση.

Στην κατάσταση που έχουμε ήδη βιώσει, δηλαδή στο παρασιτικό καταναλωτικό μοντέλο που μας έφερε εδώ που μας έφερε. Με μία διαφορά. Τώρα δεν υπάρχουν λεφτά. Δεν υπάρχει ο πακτωλός των χρημάτων που δανείζονταν οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης για να τα σκορπούν στο δρόμο, καταστρέφοντας συνειδητά ή ασυνείδητα την Ελλάδα, ξεπουλώντας την στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Σχεδόν όλοι οι Έλληνες επικεντρώνονται στην οικονομία, όπως ακριβώς επιδιώκουν όλοι εκείνοι που θέλουν την καταστροφή μας, παραγνωρίζοντας ότι δεν είναι η οικονομία η αιτία που μας οδήγησε στον γκρεμό, αλλά η πολιτική και η διαφθορά που εφάρμοσε η πολιτικοί και οι πολιτική, για να μας κάνει δούλους, υποτακτικά της κατανάλωσης, ανίκανους να αντιδράσουμε στα αίτια.

Τα εθνικά θέματα (βλ. Κύπρος κ.λπ) μπήκαν στο περιθώριο. Το μόνο που αποτελεί αντιπαράθεση είναι η οικονομία. Όλα τα θέματα που μας περιβάλλουν αγνοούνται.
Όμως, αν η Ελλάδα χάσει την εθνική της ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα, είναι αδύνατο να κάνει κάποιος κοινωνικούς αγώνες, για να μην μιλήσουμε για ταξική πάλη, που μοιάζει για πολλούς ένας εξωκοσμικός όρος.

Η Αριστερά θα οδηγήσει την Ελλάδα σε εθνική καταστροφή, αν δεν συνδυάσει διαλεκτικά τα εθνικά θέματα με τα κοινωνικά. Κοινωνικοί αγώνες δεν γίνονται σε ένα ακρωτηριασμένο ή διαλυμένο έθνος - κράτος, όπως επιδιώκουν τα εξωθεσμικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ο αγώνας είναι πρωταρχικά εθνικοαπελευθερωτικός και μετά όλα τα άλλα.
Αν δεν το καταλάβουμε αυτό οδεύουμε στον πλήρη αφανισμό.
Αν είναι να σωθεί η Ελλάδα, θα σωθεί μόνο από πατριώτες!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]