Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Ελβετοί «κρύβουν» τις ελληνικές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες

Μπλόκο στις ελπίδες της Ελλάδας για είσπραξη κάποιου σημαντικού ποσού από τη φορολόγηση καταθέσεων πλούσιων Ελλήνων, βάζει η Ελβετία.
 
Η συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας Εβελιν Βιντμερ Σλουμπφ κατέληξε σε αδιέξοδο παρά τις έντονες πιέσεις από την ελληνική πλευρά να βρεθεί ένα πλαίσιο φορολόγησης των καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες. 

Η Ελβετίδα υπουργός άγνωστο γιατί ήρθε στην Ελλάδα αφού δεν είχε να δώσει καμιά απάντηση στα ελληνικά αιτήματα. Ούτε ποιο είναι το ποσό που έχουν οι Έλληνες σε ελβετικές τράπεζες δεν μας είπε. Η συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα κράτησε περί τη μία ώρα αλλά δεν βρέθηκε κανένα σημείο επαφής ενώ και οι δηλώσεις αμέσως μετά δεν μας έκαναν πιο φωτισμένους. 

Να σκεφτεί κανείς ότι σύμφωνα με τον οικονομολόγο του LSE, Γκάμπριελ Ζούκμαν, οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία ανέρχονται σε 60 δισ. ευρώ και έστω και μια μικρή υποχώρηση της Ελβετίας για φορολόγηση των καταθέσεων αυτών θα είχε πολύ θετικά αποτελέσματα για την οικονομία. Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Τραπεζών οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία ανέρχονται σε περίπου 32 δισ. ευρώ. Η Ελβετία, όμως, φοβούμενη ότι οι καταθέτες θα φύγουν και θα πάνε σε άλλα... πλυντήρια, αρνούνται τη φορολόγηση και μιλούν απλά για «ανταλλαγή στοιχείων» με την ελληνική πλευρά. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι μόλις οι Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία μαθαίνουν ότι γίνονται τέτοιες συζητήσεις παίρνουν τα λεφτά τους και τα μεταφέρουν σε υποκαταστήματα τραπεζών στη Σιγκαπούρη ή σε παρθένες νήσους. 

Άνθρακες, λοιπόν, ο θησαυρός και είναι πλέον σίγουρο ότι όχι μόνο δεν θα μάθουμε ποιοι Έλληνες πήραν τα λεφτά τους από τη χώρα μας και τα έστειλαν στην Ελβετία, αλλά δεν θα δούμε ούτε σεντς από ενδεχόμενη φορολόγησή τους.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Θεατρο σκιων από το 2010, για να λασκαρει η ψυχολογικη πιεση του κοσμου με τις συνεχομενες φορολογιες και τα χαρατσια.
    Σιγα να μην εκαιγαν τις τραπεζες τους οι ελβετοι.
    Τωρα συζητανε ολοι για κουρεματα καταθεσεων, παλια υπονοουσανε και ποθεν εσχες, σαν να λενε στον κοσμο να παρει τα λεφτα του, τρελά πραγματα, η μηπως κατι αλλο μαγειρευουν (πλαστικη καρτα και malus στα σεντουκια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο Στουρνάρας τις ζητούσε μπορεί και να τις έδιναν. Θέατρο παίζει ο σακκουλομάτης! Αν ασκεί πιέσεις, αυτές είναι για να ΜΗΝ δοθούν οι καταθέτες, ηλίθιοι είμαστε;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]