Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιανουκόβιτς είναι στην Σεβαστούπολη σε βάση ρώσων πεζοναυτών

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς βρίσκεται σε ρωσική βάση πεζοναυτών στον κόλπο το κοζάκων στη Σεβαστούπολη, αναφέρει η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Μόσχας vzgliad.ru.

Σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο ένα αποβατικό πλοίο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, θα τον μεταφέρει στην Ρωσία, αναφέρει το πρακτορείο UNIAN επικαλούμενο το τηλεοπτικό κανάλι ATR.

Υπενθυμίζεται ότι, το Σάββατο το ουκρανικό κόμμα «Πατρίδα», δήλωσε ότι η συμφωνία της αντιπολίτευσης με τον Γιανουκόβιτς ήταν να παραιτηθεί άμεσα ο ίδιος. 
Ο Γιανουκόβιτς αρνήθηκε τις πληροφορίες αυτές, αλλά η ουκρανική βουλή (Rada) «πέρασε» σχέδιο νόμου με πρόταση μομφής εναντίον του Προέδρου, αναβάλλοντας παράλληλα τις εκλογές για τον Μάιο, διορίζοντας τον Alexander Turchinov ως μεταβατικό αρχηγό του κράτους. 

Ο Γιανουκόβιτς από την πλευρά του είχε δηλώσει ότι ήθελε ο ίδιος να ανακοινώσει την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας. ΗΠΑ και η ΕΕ αρνήθηκαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό, καταλήγει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Σχόλιο: Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, με την φυγή του Γιανουκόβιτς. Αίνιγμα παραμένει η στάση της Ρωσίας στην Ουκρανία και ειδικά της Κριμαίας. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ, ρωσικές δυνάμεις Spetsnaz βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής δια παν ενδεχόμενο.

Από την αυτοκινητοπομπή του ουκρανού προέδρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]