Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιορδανικά ΜΜΕ: «Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ σχεδιάζουν να «καταλάβουν» την Νότια Συρία»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με ουκρανικό δημοσίευμα κατακρίνεται η αμερικανική στάση στο θέμα της Συρίας, λαμβάνοντας ως γεγονός την αποστολή οπλισμού σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ προς την συριακή αντιπολίτευση με τις «ευλογίες» του αμερικανικού κογκρέσου.

Συγκεκριμένα το ουκρανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι «η διεθνής κοινότητα έλαβε απόδειξη της «διπρόσωπης » αμερικανικής πολιτικής του Λευκού Οίκου, που αφενός από την μία πλευρά δήλωνε δημοσίως την ετοιμότητά του για τη εξεύρεση ειρηνικής λύση στην ένοπλη σύγκρουση στην Συρία και από την άλλη ανέπτυσσε νέα στρατιωτικά σχέδια για την ίδια περιοχή».

Σύμφωνα με το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων JBC, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ έχουν αναπτύξει ένα κοινό μυστικό σχέδιο για την κατάληψη των νότιων περιοχών της Συρίας με απώτερο στόχο την δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» για το Ισραήλ.

Για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου συμμετέχει ενεργά η αποκαλούμενη «μετριοπαθή αντιπολίτευση», προς στήριξη της οποίας η Ουάσιγκτον διαθέτει συνεχώς σημαντικά κονδύλια και οπλισμό. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των «στρατηγών» του Λευκού Οίκου και των ενόπλων δυνάμεων του Τελ Αβίβ η «μετριοπαθή αντιπολίτευση» θα καταλάβει σύντομα τις δύο νότιες επαρχίες της Συρίας. Για να εξασφαλιστεί η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων ενδεχόμενος να δοθεί πρόσθετος στρατιωτικός εξοπλισμός των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και αντιαρματικών πυραύλων, υπογραμμίζει με νόημα το άρθρο.

Εξοπλισμένοι με νέα όπλα οι αντάρτες μαχητές της «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» θα τροφοδοτούνται συνεχώς με όλες τις απαραίτητες στρατιωτικές πληροφορίες και μέσα προς εκπλήρωση της αποστολής τους με την βοήθεια «ειδικών από ΗΠΑ και Ισραήλ».

Την Τρίτη, μεταγωγικό αεροσκάφος των ΗΠΑ με ένα μεγάλο φορτίο όπλων για την αντιπολίτευση της Συρίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ιορδανίας Mafraq (Mafraq) 80 χιλιόμετρα από το Αμμάν.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί συνεχώς ειδικά το τελευταίο διάστημα για τους αντάρτες της Συρίας τον όρο «μετριοπαθή αντιπολίτευση» σαν ένα νέο πολιτικό τέχνασμα για να καλύψει τα σχέδιά της στην Συρία, ειδικά εναντίον του Άσαντ και την κυβέρνησή του, υπογραμμίζει το ουκρανικό πρακτορείο novosti-dny.

Παλαιότερα, ένας τέτοιος όρος έχει επιλεγεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τους μαχητές Ταλιμπάν με σκοπό να τους εμφανίσει στα μάτια της διεθνούς κοινότητας με το απαραίτητο «πέπλο νομιμότητας» για την συμμετοχή τους σε εχθροπραξίες εναντίον των στρατευμάτων της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν και για να δικαιολογήσει την συμμετοχή τους σε αυτή την περιπέτεια. Η οικονομική και άλλη υποστήριξη των ένοπλων μαχητών στη Συρία αποτελεί μια εντελώς διφορούμενη πολιτική, η οποία όμως έχει γίνει αντιληπτή όχι μόνο διεθνώς , αλλά και στις ίδιες ΗΠΑ, τονίζει ο αρθρογράφος.

Σε όλο τον κόσμο εμφανίζονται ολοένα και περισσότερες επικρίσεις για το Κατάρ, την Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, την Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που «ρίχνουν λάδι στην φωτιά» σε αυτή την ένοπλη σύγκρουση, έχοντας προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 130.000 ατόμων και τον εξαναγκασμό εκατομμύριων Σύρων προσφύγων να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να περιπλανούνται αναζητώντας άσυλο σε γειτονικές χώρες, ιδίως στην Ιορδανία, το Ιράκ, τον Λίβανο και την Τουρκία.

Και με δεδομένο όλες αυτές τις περιπτώσεις, το Κογκρέσο, όπως έγινε γνωστό από τις πρόσφατες «αποκαλύψεις» αμερικανών αξιωματούχων που εμπλέκονται σε θέματα ασφάλειας μέσω συνεδριάσεων κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε την συνεχή χρηματοδότηση αποστολών εξοπλισμού προς τους αντάρτες της Συρίας έως της 30 Σεπτεμβρίου του 2014 (αμερικανικό οικονομικό έτος).

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Figaro και τον δημοσιογράφο Georges Malbrunot, οι πράκτορες της CIA, σε συνεργασία με την ιορδανική μυστική υπηρεσία συνοδεύουν τις αποστολές προμήθειας οπλισμού στους «μετριοπαθείς» αντάρτες της Συρίας.

Ειδικότερα, ο Γάλλος δημοσιογράφος αναφέρει ρητά ότι «Οι Αμερικανοί και ειδικά η CIA, με τη συμμετοχή των ιορδανικών μυστικών υπηρεσιών» έχουν τον απόλυτο έλεγχο αυτών των αποστολών όπλων και χωρίς αυτούς οι αποστολές αυτές δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με τίποτα.

Από την άλλη πλευρά οι Σαουδάραβες εργάζονται στο παρασκήνιο, για τη χρηματοδότηση παρόμοιων πράξεων και ειδικά σχετικά με την προμήθεια όπλων από την Ανατολική Ευρώπη προς την Ιορδανία».

Μόνο το 2013, με τη συμμετοχή της CIA, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας, έχουν μεταφερθεί στην Συρία 600 τόνοι όπλων, οι οποίοι επαρκούν όχι μόνο για τους ντόπιους αντάρτες, αλλά και για την διεξαγωγή ενός περιφερειακού πολέμου.

Όπως έγινε γνωστό από τον Γάλλο δημοσιογράφο Zh. Malbruno και τις πηγές του, η μεταφορά όπλων σε αντάρτες της Συρίας πραγματοποιείται με τη συνεχή υποστήριξη αμερικανικών UAV που ελέγχονται από το κέντρο διοίκησης της CIA στην Ιορδανία, καταλήγει η ουκρανική εφημερίδα.

Σχόλιο: Η παρουσία 35.000 τουλάχιστον ακραίων ισλαμιστών ανταρτών απειλεί όχι μόνο το Ισραήλ, αλλά και την Μέση Ανατολή γενικότερα. Οφείλουν οι ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συμφωνήσουν για το μέλλον της Συρίας. Εκτός και αν τα συμφέροντα τους αποτελούν τεράστιο εμπόδιο, πράγμα όμως που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια όμως την Μ. Ανατολή στις φλόγες.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]