Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Έλληνες ομογενείς τα «λένε» στον Βενιζέλο


Η στάση που επιδεικνύει εσχάτως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (ειδικά) αλλά και η κυβέρνηση Σαμαρά (γενικότερα) επί των εθνικών θεμάτων, μόνο ως καθησυχαστική δεν μπορεί να εκληφθεί για τα συμφέροντα της Ελλάδας.
Μάλιστα, η επιλογή του χρόνου (εν καιρώ μνημονίου) επίλυσης των εθνικών θεμάτων ή εμπλοκής τους σε θέματα γεωπολιτικής και οικονομίας (βλ. ΑΟΖ), μόνο ως τεράστιο λάθος μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού για λόγους μη κατανοητούς από την κοινή (ή και εξειδικευμένη) λογική, «αναθερμαίνονται» ζητήματα τα οποία η ελληνική διπλωματία δεν διαθέτει τα κατάλληλα «εργαλεία» για να τα διαχειρισθεί κι έτσι μείζονα χρονίζοντα εθνικά θέματα επανατοποθετούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ισχυρότατες ενδείξεις σοβαρότατης ήττας της Ελλάδας, την οποία καμία άρση μνημονίου δεν θα δύναται να ανατρέψει.

Ο κ. Βενιζέλος κατόρθωσε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να βλάψει σε τεράστιο βαθμό την ελληνική εξωτερική πολιτική και να δημιουργήσει πλείστα όσα πρόσθετα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα. Αυτή του η στάση, όμως, δεν ήταν δυνατόν να μην ελεγχθεί από τους Έλληνες ομογενείς που νοιάζονται πραγματικά για την πατρίδα. Έτσι με επιστολή της οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, καταδεικνύουν την «εγκληματική συνεισφορά» του κ. Βενιζέλου, υπενθυμίζοντάς του πως χρέος του είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας και να διεκδικεί την εφαρμογή των μέχρι σήμερα διεθνών συνθηκών και συμφωνιών αντί να προχωρά σε πολιτικές – διπλωματικές κινήσεις οι οποίες είναι γνωστό εκ προοιμίου πως θα βλάψουν τα δίκαια και τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά και εν γένει τον ίδιο τον Ελληνισμό.

Η επιστολή της Παμμακεδονικής
Ως εκπρόσωποι 3,5 εκατομμυρίων απανταχού Μακεδόνων θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε απογοητευμένοι με την ατυχή σιωπή και αδράνειά σας όταν ο Αλβανός βουλευτής των Σκοπίων Hajrula Misini, λαμβάνοντας το λόγο κατά την επίσημη Διάσκεψη Προέδρων Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας χρησιμοποίησε δυο φορές το όνομα ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ για τη χώρα του...και μάλιστα αυτή η ιεροσυλία έλαβε χώρα μέσα στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων...

Κύριοι, όχι μόνον οι απανταχού Μακεδόνες, αλλά ο απανταχού ελληνισμός περίμενε πως εσείς ως προεδρεύων της διάσκεψης και ως υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θα αντιδρούσατε διακόπτοντας τον Σκοπιανό βουλευτή, ιδιαίτερα δε όταν όλα αυτά ειπώθηκαν ενώπιον περίπου 120 ξένων προσκεκλημένων από τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια. Δυστυχώς επικράτησε η σιωπή. Είναι φανερό πως ο Αλβανο-Σκοπιανός πολιτικός σας προκάλεσε μέσα στο ίδιο σας το σπίτι και εσείς δεν υπερασπιστήκατε το δίκιο των Ελλήνων.

Επιπλέον η φράση «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα συμπεριληφθεί επίσημα στα πρακτικά της Βουλής για πάντα που σημαίνει πως έμμεσα την αναγνωρίσατε. Τότε τι ακριβώς διαπραγματευόσαστε;

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας τονίζεται: «Ιστορικά ο όρος «Μακεδονία», ο οποίος, σημειωτέον, είναι ελληνική λέξη, αναφέρεται στο Βασίλειο και τον πολιτισμό των αρχαίων Μακεδόνων που ανήκουν στο ελληνικό έθνος και αποτελούν αδιαμφισβήτητο κομμάτι των αρχαίων Μακεδόνων, που ανήκουν στο ελληνικό έθνος και αποτελούν αδιαμφισβήτητο κομμάτι της ελληνικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς». Η στάση σας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν συνάδει με αυτά που πρεσβεύει η ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Πώς είναι δυνατόν η Ελληνική Κυβέρνηση να παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες που ή ίδια έχει υπογράψει και παντελώς να νομιμοποιεί εδαφικές και μειονοτικές διεκδικήσεις και προσπάθειες ενοποίησης ενός υποτιθέμενου ενιαίου γεωγραφικού χώρου; 
Μόνοι μας υπογράφουμε την παράδοση της Μακεδονίας σε μια πολυεθνική οντότητα με σλαβική και αλβανική πλειοψηφία;

Ελλαδίτες και ομογένεια δεν συμφωνούν με την επικίνδυνη γραμμή που χαράξατε και σας υπενθυμίζουμε πως υπηρετείτε τον ελληνικό λαό.

Ακολουθούν οι υπογραφές των Ελληνικών Συλλόγων και Σωματείων

Τέλος, καλό θα ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά ή κάποια κυβέρνηση στο μέλλον να νομοθετήσει ειδικά για τις περιπτώσεις πολιτικών (όπως του κ. Βενιζέλου), στους οποίους θα πρέπει να απαγορευτεί η δια βίου εμπλοκή - ενασχόληση με την πολιτική, ακόμη και σε επίπεδο καφενείου. Κι αυτό επειδή κάποιοι είναι πολύ επικίνδυνοι για την χώρα μέσα από την αμάθειά τους ή μέσα από την ματαιοδοξία τους...

Πηγή Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]