Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κανονικός στρατός 5000 ανδρών πλήρως εξοπλισμένος δρα στο Κίεβο

Οι Κοζάκοι της Κοζάκοι ενωμένοι για την προστασία της χερσονήσου της Κριμαίας, προετοιμάζονται…

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Οι Κοζάκοι της Κριμαίας μέσω των οργανώσεων τους, προετοιμάζονται για την προστασία της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας. Η απόφαση για τη από κοινού δράση ελήφθη σε σύσκεψη στη Σεβαστούπολη. Κατά κύριο λόγο ετοιμάζουν ομάδες αυτοάμυνας για πάν ενδεχόμενο, αναφέρει ο τοπικός τύπος της περιοχής.

«Κατά τη συνάντηση των Κοζάκων αποφασίσθηκε να ξεχαστούν όλες οι παλαιότερες εσωτερικές αντιφάσεις και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο όργανο συντονισμού των οργανώσεων των Κοζάκων για την προστασία της χερσονήσου. Οι οργανώσεις που ενώθηκαν είναι η «Ένωση στρατευμάτων Ζαπορίζια των Κοζάκων της Κριμαίας», η «Ένωση Κοζάκων Κριμαίας» και το «Συντονιστικό Συμβούλιο των οργανώσεων των Κοζάκων της Σεβαστούπολης», ανέφερε πόρταλ ειδήσεων της Σεβαστούπολης, μεταφέροντας δηλώσεις του προέδρου της Ενιαίας Διοίκησης Yuri Pershikov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και νωρίτερα μεταξύ των οργανώσεων των Κοζάκων υπήρχαν αντιφάσεις και προστριβές στο πλαίσιο των πρόσφατων γεγονότων, αυτά ξεχάστηκαν μονομιάς. «Οι Κοζάκοι δεν θα πάνε πουθενά», είπε ο Yuri Pershikov.

Το κύριο έργο του Yuri Pershikov επικεντρώνεται στην Σεβαστούπολη και στην πρωτεύουσα της Κριμαίας της Συμφερούπολη. Οι Κοζάκοι υπολογίζουν στην υποστήριξη του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης, στα θύματα της σύγκρουσης και της ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Είμαστε επίσης σε άμεση επαφή με τις περιοχές, του Ντον και του Κουμπάν. Πολλοί άνθρωποι εμπλέκονται. Εμείς πάμε για να υπερασπιστούμε την Κριμαία, μια αυτόνομη δημοκρατία, όχι οι πολιτικοί και οι βουλευτές», είπε ο Γιούρι Pershikov.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ δήλωσε ότι δεν αποκλείει τον διαχωρισμό της Κριμαίας από την Ουκρανία.
Αυτό μπορεί να συμβεί σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης στη χώρα. «Ίσως. Εάν η χώρα καταρρεύσει. Όλα αυτά θα γίνουν», δήλωσε ο Vladimir Konstantinov σε συνέντευξη του στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Επιπλέον , ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας, δήλωσε σε μία από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κρατική Δούμα στη Μόσχα, ότι στο κέντρο του Κιέβου «βρίσκεται και δρα πιστοποιημένα, ένας «ξένος» στρατός πέντε χιλιάδων «μαχητών» πρόθυμων για μάχη.
«Στο κέντρο της πόλης υπάρχει στην πραγματικότητα ένας ξένος στρατός, καλά εκπαιδευμένος, πάνοπλος, τολμηρός, καλά αμειβόμενος, που αριθμεί, σύμφωνα με τα στοιχεία μας, περίπου 5 χιλιάδες άτομα», δήλωσε ο Κονσταντίνοφ.

Σχόλιο: «Τα πιόνια είχαν στηθεί από καιρό και κινούνται ταχύτατα όπως και οι εξελίξεις στην πολύπαθη Ουκρανία».
Η Ουκρανία ήταν πάντα διαιρεμένη μετά την ανεξαρτησία της. Στο δυτικό τμήμα, επικρατούν οι γερμανόφωνοι εθνικιστές, οι οποίοι απεχθάνονται τη Ρωσία. Στα ανατολικά η πλειονότητα των κατοίκων μιλάει ρωσικά, καθώς και το νότιο τμήμα της χώρας, το οποίο κατοικείται από Ρώσους και Κοζάκους. Την ίδια ώρα το Κίεβο δεν «τα βρήκε ποτέ» με τον νυν πρόεδρο Γιανουκόβιτς.
Η Μόσχα εδώ και εβδομάδες τάσσεται υπέρ μιας μεγαλύτερης αυτονομίας του ανατολικού τμήματος της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι ο ρωσικός στόλος Μαύρης θάλασσας, μονάδες πεζοναυτών και Spetsnaz στρατοπεδεύουν σε καίρια σημεία της Κριμαίας, των στενών του Κέρτς, καθώς και της Aζοφικής θάλασσας.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]