Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΝΑΤΟ: Η Γεωργία θα ενταχθεί στην Δύναμη Ταχείας Αντιδράσεως του ΝΑΤΟ το 2015

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο υπουργός Άμυνας της Γεωργίας Irakli Alasania δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στην «Δύναμη Ταχείας Αντιδράσεως» του ΝΑΤΟ ( NRF ), το 2015 με την οικονομική υποστήριξη των ΗΠΑ.

Η απόφαση αυτή της Γεωργίας ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Knud Bartels, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του στη χώρα του Νοτίου Καυκάσου.

Ο Νατοϊκός αξιωματούχος, πραγματοποίησε συνομιλίες με την γεωργιανή ηγεσία σχετικά με την ασφάλεια, την συνεργασία και τη συμμετοχή της Γεωργίας στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

«Έχει ήδη αποφασιστεί ότι η Γεωργία θα γίνει μέλος της «Δύναμης Ταχείας Αντιδράσεως» του ΝΑΤΟ το 2015 και το κράτος χορηγός της έχει ήδη επιλεγεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξασφαλίσουν την ετοιμότητα, από κοινού με τις νατοϊκές δυνάμεις για την παροχή ταχείας αντίδρασης σε περίπτωση κρίσης», δήλωσε ο Alasania.

Ο Bartels δήλωσε στον γεωργιανό τύπο ότι η Γεωργία έχει σημειώσει σταθερή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις του αμυντικού τομέα, επιτρέποντας την συνεργασία μεταξύ της Γεωργίας και του ΝΑΤΟ.

Η νατοϊκή δύναμη ταχείας αντιδράσεως (NRF), ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2002, έχοντας στην διάθεση της περίπου 13.000 στρατιώτες υψηλής ετοιμότητας κατανεμημένους σε χερσαίες, εναέριες και ναυτικές δυνάμεις «ειδικών δράσεων» που η Συμμαχία δύναται να αναπτύξει ταχύτατα όπου απαιτηθεί, σύμφωνα με τις εντολές του ΝΑΤΟ.

Σχόλιο: Η προσθήκη του γεωργιανού στρατού στην νατοϊκή δύναμη ταχείας αντιδράσεως (NRF), αποτελεί τρόπο τινά τον «προάγγελο» της πιθανής εισόδου της χώρας στο ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν με κάθε τρόπο την στενότερη συνεργασία με την Γεωργία στα πλαίσια της διεθνής πολιτικής τους. Από την άλλη πλευρά η κίνηση αυτή για την Ρωσία αποτελεί «κόκκινο πανί», διότι τοποθετεί την Γεωργία apriori στο δυτικό συνασπισμό, «φέρνοντας» το ΝΑΤΟ στην «αυλή» της. Υπενθυμίζουμε απλά ότι η Οσσετία και η Αμπχαζία θα αποτελέσουν τις περιοχές «κλειδιά», στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]