Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αίγυπτος θα αποκτήσει τελικά 2 υποβρύχια τύπου 209

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το υπουργείο άμυνας της Αιγύπτου προτίθεται επεκτείνει την συμφωνία του με τα γερμανικά ναυπηγεία για την κατασκευή 2 υποβρυχίων τύπου 209, σύμφωνα με το αμυντικό πόρταλ Jane’s και την εφημερίδα La Tribune. Μετά την καταρχήν ουσιαστικά συμφωνία η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί με την γερμανική ναυπηγική εταιρεία ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) σε διάστημα που δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Τον Αύγουστο του 2012, η Αίγυπτο ανακοίνωσε ότι το ναυτικό της βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης υποβρυχίων τύπου 209, αλλά η μοίρα των διαπραγματεύσεων δεν ήταν γνωστή. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, η συμφωνία για την προμήθεια των πλοίων υπογράφηκε στα μέσα του 2011, με το κόστος να ανέρχεται σε € 920.000.000. Στην περίπτωση αυτή, η σύμβαση περιλάμβανε ως εναλλακτική επιλογή την προμήθεια των δύο υποβρυχίων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το πρώτο πλοίο βάση της συμβάσεως του 2011 θα πρέπει να παραδοθεί στην Αίγυπτο το 2016. Ο χρόνος παράδοσης του δεύτερου πλοίου δεν είναι γνωστός. Πάντως τα υποβρύχια τύπου 209 θα είναι οπλισμένα με πυραύλους cruise UGM-84 Harpoon Block II. Ο χρόνος παράδοσης του δεύτερου πλοίου δεν είναι γνωστός.

Το γεγονός είναι ότι η γερμανική κυβέρνηση είχε εγκρίνει την πώληση των δύο υποβρυχίων Type 2090, μετά από αιγυπτιακές οχλήσεις, από τον Δεκέμβριο του 2012, αλλά δεν ήταν δυνατή η σύναψη σύμβασης για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της πίεσης στη γερμανική κυβέρνηση της ισραηλινής πλευράς. Ο λόγος αφορούσε ισραηλινές ανησυχίες σχετικά με τις δυνατότητες των υποβρυχίων αυτών σε σχέση με την ασφάλεια του Ισραήλ.

Σχόλιο: Σύμφωνα με πληροφορίες ο αιγυπτιακός στρατός ετοιμάζει ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο θα χρησματοδοτήσει το Ριάντ.
Η Αίγυπτος φέρεται να θέλει να προχωρήσει σε αγορά και ρωσικών όπλων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται αεροσκάφη MiG-29 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμεί και την προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων Topol.
Η ΑΟΖ, η στάση της Τουρκίας, ο πόλεμος στην Συρία έχουν ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της στρατιωτικής ηγεσίας της Αιγύπτου για την διαφύλαξη της ακεραιότητας της χώρας τους.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]