Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπλόκαρε το Vimeo η Τουρκία με τροποποίηση του νόμου περί διαδικτύου





Το Vimeo, μια αμερικανική ιστοσελίδα όπου οι χρήστες μπορούν να «ανεβάζουν», να μοιράζονται και να βλέπουν video, απαγορεύτηκε στην Τουρκία στο πλαίσιο απόφασης του Ποινικού Δικαστηρίου Ειρήνης αργά χθες το βράδυ.

Η απόφαση ήρθε μετά από μια τροποποίηση που εισήγαγε βουλευτής του κυβερνώντος ΑΚΡ στο νόμο 5651 σχετικά με τις παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο, σε μια κίνηση που θα ανοίξει το δρόμο για την κυβέρνηση να παρακολουθεί το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και τους χρήστες του διαδικτύου.

Η κίνηση αυτή έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη διευρυμένη επέμβαση της κυβέρνησης στις ιδιωτικές ζωές των ανθρώπων καθώς και σε διαφορετικά μέσα όπου οι άνθρωποι εκφράζουν τις κοινωνικές και πολιτικές σκέψεις τους.

«Η κυβέρνηση κάνει μια προσπάθεια να σιγήσει το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως έκανε και με τα μέσα ενημέρωσης μετά από το πρόσφατο σκάνδαλο για τη διαφθορά», δήλωσε βουλευτής του CHP, κόμματος της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνονται σε ένα συλλογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, ο υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Τηλεπικοινωνιών καθώς και ο επικεφαλής της διεύθυνσης τηλεπικοινωνιών (ΤΖΙΒ), θα μπορούν να μπλοκάρουν ιστοσελίδες, χωρίς δικαστική απόφαση.

Μετάφραση άρθρου της εφημερίδας Zaman

Πηγή: Κεφάλαιο

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]