Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο στρατός των ΗΠΑ θα εγκαταστήσει ραντάρ ανίχνευσης UAV για την αποφυγή εναερίων συγκρούσεων

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Ο αμερικανικός στρατός σκοπεύει να εξοπλιστεί έως το 2016 με επίγεια συστήματα ραντάρ που θα ανιχνεύουν UAV, ως μέρος του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της αμερικανικής αεροπορίας. Τα ραντάρ αυτά θα επιτρέψουν τον εντοπισμό των UAV, προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις με άλλα αεροσκάφη όταν θα πετούν σε έναν ενιαίο εναέριο χώρο. Τα εν λόγω ραντάρ θα εγκατασταθούν σε πέντε βάσεις στην αμερικανική επικράτεια.

Σύμφωνα με τα σχέδια του στρατού των ΗΠΑ, τα ραντάρ τύπου GBSAA θα τοποθετηθούν στις βάσεις «Fort Hood «στο Τέξας, “Fort Riley” στο Κάνσας, “Fort Stewart” στη Γεωργία, “Fort Campbell" στο Κεντάκι και στο “Fort Drum” στην Νέα Υόρκη. Με αυτά τα τεχνικά δεδομένα, ο στρατός των ΗΠΑ θα πραγματοποιεί στο εξής πτήσεις αναγνώρισης του drone MQ - 1C Grey Eagle. Η βασική μελέτη εγκατάστασης του συστήματος ραντάρ GBSAA ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2013.

Αναμένεται ότι στους επόμενους μήνες ο στρατός των ΗΠΑ θα επιλέξει την ανάδοχο εταιρεία που θα εγκαταστήσει τα ραντάρ στις στρατιωτικές βάσεις. Μετά την πλήρη υλοποίηση της εγκατάστασης τους, οι επιχειρησιακές πτήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ θα είναι πλήρως συμβατές με την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της FAA, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούν να ίπτανται σε ένα ενιαίο εναέριο χώρο μόνο εφόσον είναι σε θέση να «ανιχνευθούν στον αέρα» μαζί με τα υπόλοιπα αεροσκάφη για να αποφευχθεί μια πιθανή σύγκρουση. Έως τώρα οι πτήσεις των μη επανδρωμένων αεροχημάτων συνοδεύονταν και από επανδρωμένα αεροσκάφη, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια σύντομων πτήσεων τους στον εναέριο χώρο να ελέγχεται η πορεία τους.

Σχόλιο: Το μέλλον στους πολέμους, είναι ηλεκτρονικό. Και τα σύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, UAV, που θα είναι ελαφρύτερα, γρηγορότερα και θα επιχειρούν ψηλότερα, αποτελούν τη νέα, αόρατη απειλή από τον ουρανό, χωρίς πιλότους και χωρίς… επαφή με τον εχθρό. Γι αυτό απαιτείται και η ανάλογη τεχνική προσαρμογή σε σχέση με τις πτήσεις των μαχητικών αλλά και των πολιτικών αεροσκαφών διότι στο μέλλον προβλέπεται συμφόρηση στους… ουρανούς.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]