Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αιφνιδιαστική επιθεώρηση του Ρώσου ΥΠΑΜ στην μηχανοκίνητη ταξιαρχία στo Ταμάν


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu πραγματοποίησε χθες Παρασκευή αιφνιδιαστική επιθεώρηση στην μηχανοκίνητη ταξιαρχία στο Ταμάν, η οποία στην ουσία ελέγχει τα στενά του Κέρτς στην χερσόνησο της Κριμαίας, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας και Πληροφοριών.

Ο Ρώσος υπουργός σύμφωνα με την ανακοίνωση επιθεώρησε εγκαταστάσεις διαβίωσης και αποθήκες των στρατιωτών στην έδρα της 2ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας ΠΖ φρουράς στην περιοχή του Ταμάν.

Ο Shoigu επισκέφθηκε επίσης εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, ένα εστιατόριο και το μουσείο της μονάδος και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της μονάδος.

Η 2η μηχανοκίνητη ταξιαρχία Φρουράς στο Ταμάν σχηματίστηκε στις 8 Ιουλίου 1940 στο Χάρκοβο και υπάγεται στην 127η Μεραρχία Πεζικού.

Σχόλιο: Εάν δεχθούμε αυτά που αναφέρει η ανακοίνωση πρόκειται για μια τυπική επιθεώρηση σε μια στρατιωτική μονάδα της ρωσικής επικράτειας.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Η ταξιαρχία αυτή ελέγχει τα θαλάσσια στενά στο Κέρτς ένα από τα κομβικά σημεία στην χερσόνησο της Κριμαίας. Από την μία μεριά είναι η Αζοφική θάλασσα και από την άλλη η Μαύρη θάλασσα. Από την περιοχή διέρχονται εκατοντάδες πλοία παντός τύπου και δεδομένο ότι η κατάσταση στην Ουκρανία είναι αρνητική προς το παρόν.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Sergei Shoigu στην περιοχή μόνο τυχαία δεν είναι. Σύμφωνα με σχέδιο του ρωσικού επιτελείου που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στα ρωσικά ΜΜΕ, σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις θα αναλάβουν δράση και θα αποκόψουν κάθε επικοινωνία της χερσονήσου της Κριμαίας με τον έξω κόσμο, ανακηρύσσοντας την ταυτόχρονα ως ανεξάρτητη.
Υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή εδρεύει ο ρωσικός στόλος Μαύρης θάλασσας, επίλεκτες μονάδες spetsaz, μηχανοκίνητες δυνάμεις και δυνάμεις πεζοναυτών.

Το άλλο σενάριο αφορά πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών περί επικείμενου τρομοκρατικού κτυπήματος στην περιοχή. Για αυτό και η επίσκεψη του ίδιου του υπουργού άμυνας, ειδικά τώρα που αναμένονται να ξεκινήσουν και οι ολυμπιακοί αγώνες του Σότσι.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]