Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η βρετανική ΜI6 «έδωσε» στην FSB άκρως απόρρητα στοιχεία για τους τρομοκράτες του Βόλγογκραντ

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξουσιοδότησε την βρετανική υπηρεσία κατασκοπείας ΜI6 για μια άνευ προηγουμένου ανταλλαγή απορρήτων πληροφοριών με τους Ρώσους, με κύριο σκοπό τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση των ισλαμικών τρομοκρατικών πυρήνων στην Ρωσία εν όψει των ολυμπιακών αγώνων.

Αφορμή στάθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό και σε ένα γεμάτο λεωφορείο στο Βολγκογκράντ, όπου έχασαν την ζωή τουλάχιστον 28 άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλα.

Βρετανοί πράκτορες που τώρα δραστηριοποιούνται στην ρωσική επικράτεια έχουν πάρει εντολή να «μοιράζονται» εμπιστευτικές εκτιμήσεις και πληροφορίες για του ισλαμιστές εξτρεμιστές με την ρωσική FSB.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ανταλλαγή πληροφοριών, μεταξύ των 2 χωρών», δήλωσε βρετανική πηγή εκ των έσω.

Βρετανοί πράκτορες αποκάλυψαν για πρώτη φορά, άκρως απόρρητα αρχεία σχετικά με τις κινήσεις και τις επικοινωνίες των ισλαμιστών τρομοκρατών σε ανώτερους αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας του Πούτιν, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πηγές στο Λονδίνο η «downing street 10» και ο Λευκός Οίκος συνειδητοποίησαν πολύ καλά ότι «όλη η κόλαση θα ξεσπάσει επάνω τους» αν δεν διαβιβάσουν αυτού του είδους τις πληροφορίες στην Ρωσία. Σκοπός των ΗΠΑ και Βρετανίας είναι η αποτροπή μια ακόμη τρομοκρατικής ενέργειας στην ρωσική επικράτεια.

Η βρετανική υπηρεσία MI6 και η αμερικανική CIA έχουν εμπειρία δεκαετιών σε «επικίνδυνες επιχειρήσεις» διείσδυσης στη νότια Ρωσία κατά των μουσουλμανικών ομάδων και της παρακολούθησης των επικοινωνιών τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Πούτιν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχουν επίσης συμφωνήσει να ανταλλάσουν πληροφορίες που αφορούν την τρομοκρατία «συμβάλλοντας έτσι ώστε η κατάσταση ασφάλειας να παραμένει σταθερή».
Χιλιάδες Βρετανοί, συμπεριλαμβανομένων και VIP επισκεπτών, αναμένονται στο Σότσι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας για να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον επόμενο μήνα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όλα αυτά, και κάποια άλλα αδιαφανή, οδηγούν στο συμπέρασμα πως υπάρχει υπόγειο ρεύμα συναινετικών πολιτικών παγκοσμίως από τους μεγάλους παίκτες.
    Προσοχή επομένως, πολύ προσοχή, οι κουτουράδες είναι εξόχως ύποπτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]