Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βρέθηκε και πετρέλαιο στο Ιόνιο!

Ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές στο Ιόνιο και την Κρήτη που παρουσιάζουν σημαντικές ομοιότητες με περιοχές όπου ήδη αντλούνται υδρογονάνθρακες, όπως η νοτιοανατολική Ιταλία και η Αλβανία, εμφανίζουν τα σεισμικά δεδομένα που θα είναι διαθέσιμα από τον επόμενο μήνα για όλες τις πετρελαϊκές εταιρείες.

Ήδη στο υπουργείο Περιβάλλοντος λειτουργεί σχετική βάση δεδομένων, ενώ οι πετρελαϊκές εταιρείες θα μπορούν να προμηθεύονται τα αντίστοιχα δεδομένα από τρεις βάσεις δεδομένων σε Λονδίνο, Χιούστον και Όσλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη πετρελαϊκοί κολοσσοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα εν λόγω στοιχεία. Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, η ερμηνεία των δεδομένων θα αναδείξει τις πλέον ελκυστικές περιοχές σε Ιόνιο και Κρήτη, από πλευράς πετρελαϊκού δυναμικού.

Αργά, αλλά σταθερά, αποκαλύπτεται πως η χώρα κατέχει τεράστιο ενεργειακό πλούτο και -όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις- ταυτόχρονα πτωχεύει... συστηματικά!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]