Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο αιγυπτιακός στρατός έχει στόχο την Χαμάς που δρα ανεξέλεγκτη στο Σινά

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 

Μετά την «Μουσουλμανική Αδελφότητα», οι αιγυπτιακές αρχές έχουν θέσει ως νέο στόχο την εξάλειψη της Παλαιστινιακής οργάνωση της Χαμάς στη Γάζα . Την είδηση ανέφερε το διεθνές πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πολλές στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές στην Αίγυπτο.
Η ανώτατη αιγυπτιακή στρατιωτική ηγεσία πιστεύει ότι οι Παλαιστίνιοι ισλαμιστές είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χερσόνησο του Σινά με την ανεξέλεγκτη διακίνηση οπλισμού και την υλοποίηση τρομοκρατικών πράξεων. 

Υπενθυμίζεται ότι στο κατηγορητήριο εναντίον του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι συμπεριλαμβάνεται και η « αγαστή συνεργασία του με τη Χαμάς», πράγμα που θεωρήθηκε ως «προδοσία κατά του αιγυπτιακού λαού».

Μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, οι ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση εκκαθάρισης στο Σινά κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών. Το πλέον αξιοσημείωτο αποτέλεσμα της ήταν η εξάρθρωση και η καταστροφή πολλών τούνελ στα σύνορα με τη Γάζα, γεγονός το οποίο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της βιωσιμότητας του τομέα της οικονομίας της περιοχής, λόγω της παράνομης διακίνησης τεράστιου εμπορικού όγκου από τα σημεία αυτά.

«Δεν μπορεί να «καθαρίσει» η Αίγυπτο από την τρομοκρατική οργάνωση «Μουσουλμανική Αδελφότητα» σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά η εξουδετέρωση και η καταστροφή της Χαμάς που δραστηριοποιείται παράνομα στα σύνορα μας είναι θέμα χρόνου», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού στον τομέα ασφάλειας.

Στην Αίγυπτο, αναγνωρίζουν ότι η ανατροπή των ισλαμιστών της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» θα διαρκέσει αρκετά χρόνια. Για να επιτευχθεί αυτό, οι αρχές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την ίδια τακτική που χρησιμοποιούν τα τελευταία τρία χρόνια και έχει οδηγήσει σε πτώση δύο προέδρων της Αιγύπτου, αναφέρει το δημοσίευμα. Αλλά προφανώς τα σχέδια για την εξάλειψη της Χαμάς βρίσκονται ψηλά στην «ατζέντα» του αιγυπτιακού στρατού. 

Η εκστρατεία μαζικής πολιτικής ανυπακοής από την μουσουλμανική αδελφότητα, μπορεί να επιφέρει επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στην χώρα, άρα λαμπρό πεδίο δράσης για την Χαμάς στην χερσόνησο του Σινά, καταλήγει το δημοσίευμα. 

Σχόλιο: Οι Βεδουίνοι που ζούν στην εν λόγω περιοχή βρίσκονται υπό την επιρροή της Χαμάς η οποία δραστηριοποιείτο στην περιοχή σε συνεργασία μαζί τους για την συντήρηση δικτύων μεταφοράς όπλων και εφοδίων από το Σουδάν προς την Λωρίδα της Γάζας.
Οι ουαχάμπι μαχητές και η Αλ- Κάιντα έχουν σχέδια προκλήσεως τρομοκρατικών πληγμάτων στο Ισραήλ έχοντας συστήσει ισχυρό δίκτυο στην περιοχή.
Σήμερα το Σινά αποτελεί πεδίο πολιτικών και στρατιωτικών προκλήσεων για την νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση και το στρατηγό Αλ Σίσι. Εφόσον τον όνομα του προκρίθηκε για νέος πρόεδρος της χώρας πρώτο μέλημα του είναι η εκκαθάριση του Σινά από τα τρομοκρατικά κύτταρα της Χαμάς και της Αλ –Κάιντα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας υπάρχει πληθώρα κέντρων στρατιωτικής εκπαίδευσης ισλαμιστών μελών της Αδελφότητας όπως και Ουαχαβιτών σε ιδιαίτερα απρόσιτα σημεία.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]