Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύνταγμα Αλαζόνων

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Πόσα χρήματα χρειάζεσαι το μήνα να ταΐσεις την οικογένειά σου; Πόσα χρειάζεσαι για να πληρώσεις τους λογαριασμούς; Πόσα χρειάζεσαι για να έχεις τα βασικά είδη ανάγκης; Πόσα χρειάζεσαι για να πληρώσεις τα γενόσημα φάρμακά σου; Πόσα για το νερό, πόσα για το ηλεκτρικό, πόσα για το τηλέφωνο, πόσα για τα κοινόχρηστα, πόσα για την βενζίνη, πόσα για την θέρμανση; Μην ανησυχείς η δημοκρατική κυβέρνηση της Ελλάδας έχει ήδη δημιουργήσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Αυτό είναι κάτι σαν τον κόφτη που έχουν τα φορτηγά στο ταχύμετρο για να μην ξεπερνάνε το όριο ταχύτητας. 

Αν εσύ, λοιπόν, χρωστάς στο κράτος δικαίου της Ελλάδας θα επεμβαίνουν οι διορισμένοι από την ανεξάρτητη χώρα Ελλάδα για να σου βάζουν φραγμό στα έξοδα έτσι ώστε να πληρώνεις με συνέπεια τις δόσεις που θα σου ορίσουν οι ίδιοι. Δεν μπορείς να τρέχεις εσύ σαν τρελό φορτηγό αγοράζοντας περιττά πράγματα όπως π.χ πάνες συγκεκριμένης μάρκας, φάρμακα που θα σε σώσουν, γάλα μικρής διάρκειας, ψωμί από αλεύρι, κρέας από ντόπιο παραγωγό. Η λίστα θα είναι ατέλειωτη και έτσι φτιαγμένη, ώστε να έχεις τα βασικά αλλά αυτά να συμπίπτουν με την ανάγκη των πολυεθνικών που σου πουλάνε χείριστης ποιότητας προϊόντα αλλά εξυπηρετούν από τη μια την χείριστη επιβίωσή σου και από την άλλη την μέγιστη εισφορά εσόδων με τις ευλογίες του Κράτους. 
Όλα αυτά βέβαια, ισχύουν εφόσον σου έχει απομείνει κάποια πηγή εσόδων. Με λίγα λόγια βάση αυτής της “ανεξάρτητης αρχής” είσαι τυχερός που το σπίτι σου έχει κόκκινο δάνειο διότι έχεις το δικαίωμα να επιβιώνεις. Για όσους δεν έχουν υποθήκη διότι δεν έχουν σπίτι η “ανεξάρτητη αρχή” δεν αναφέρεται πουθενά. Το δάνειο στην τράπεζα και τα χρέη στο δημόσιο θα σου επιτρέπουν να περιφέρεσαι ως ζόμπι και να νομίζεις ότι επιβιώνεις. Όσοι έχουν χάσει το δικαίωμα να έχουν υποθηκευμένο σπίτι είναι βάση της “ανεξάρτητης αρχής” τελειωμένη υπόθεση. Δεν τους απασχολούν τέτοιου είδους πολίτες. 
Απογοητευμένος για την αφαίρεση και της τελευταίας ικμάδας προσωπικής ανεξαρτησίας από το Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, εκτός του ότι σκέφτεσαι, γιατί άραγε να μην υπάρχει και Συμβούλιο Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, αποφασίζεις να τους τιμωρήσεις αλλάζοντας την ψήφο σου διότι η καταπάτηση της προσωπικής ελευθερίας είναι αντισυνταγματική. Λες θα πάω με νέους, άφθαρτους, που έχουν αγωνιστική διάθεση να διορθώσουν τα κακώς κείμενα υπερασπίζοντας το Σύνταγμα το οποίο είναι φρουρός της ατομικής ελευθερίας του Έλληνα πολίτη. Έρχεται όμως ο αγωνιστής, ο νέος ο άφθαρτος, ο καθαρός και μέσα σε μία πρόταση αποδεικνύει ότι πριν ακόμη σε εκπροσωπήσει ως κυβερνήτης του κράτους έχει πάρει τις αποφάσεις του δηλώνοντας για τις ενέργειες της νυν κυβέρνησης ότι “Η παραβίαση του Συντάγματος δικαιολογείται εν μέρει από τις έκτακτες περιστάσεις”. 
Ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης που παντιέρα 3 χρόνια έχει την καταστρατήγηση του Συντάγματος λόγω των Μνημονίων έρχεται και δίνει συγχωροχάρτια (και μάλιστα σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης) σε αυτά που πράττει η κατοχική κυβέρνηση. Ποιες είναι αυτές οι έκτακτες περιστάσεις κατά τον Αλέξη Τσίπρα που με ελαφρότητα χρησιμοποιεί το Σύνταγμα για να κάνει τις προεκλογικές του δημόσιες σχέσεις με τον θεσμό της Δικαιοσύνης; Ξεχνάει κι αυτός ότι το Σύνταγμα δεν είναι η Αγία Γραφή που αν θες πιστεύεις και αν θες όχι. Δεν είναι νόμος που ανάλογα με την κάθε κυβέρνηση ισχύει ή καταργείται, αλλάζοντας μια τροπολογία. Είναι το απόλυτο εργαλείο για την υπεράσπιση του λαού και μόνο αυτού. Απ' ό,τι φαίνεται, χρησιμοποιώντας το κάποιοι ως χαρτί τουαλέτας για να επιβάλλουν ανθρωποφύλακες τύπου Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ανάγκασαν και τον Αλέξη να μην αλλάξει τουαλέτα μεθαύριο που θα συγκυβερνάει. 
Όταν εσύ θα μπαίνεις στην λίστα της “ανεξάρτητης αρχής” για το πως θα διαχειρίζονται την ζωή σου θα είσαι μια “έκτακτη περίσταση” και βάση αυτής, ως παράπλευρη απώλεια, θα χάνεις και την ιδιοκτησία σου και την ζωή σου. Αν σκεφτείς ότι μιλάμε για ανθρώπους και ότι όλα αυτά συμβαίνουν στον πραγματικό, στον παρόντα χρόνο σού έρχεται κλαυσίγελος μετά οργής διότι ουσιαστικά δεν έχεις να πιαστείς από πουθενά. Ποιος θα το έλεγε ότι το όνειρο για ένα σπίτι, που μάτωσες να φτιάξεις, θα είναι το σχοινί που θα σου βάλουν στον τράχηλο πετώντας σε από το μπαλκόνι του Συντάγματος στο οποίο ο Αλέξης προκαταβολικά έβγαλε τα σίδερα ασφαλείας. 
Ενώ όλοι διαθέτουν χιλιάδες ώρες αερολογίες για να μαζέψουν ψήφους για τις εκλογικές μάχες που έρχονται, κανείς δεν μιλάει για τον άνθρωπο, τον παρόντα άνθρωπο, που έχει καταστεί έρμαιο να περιφέρεται ως αριθμός από την Λίστα Ψηφοφόρων στην Λίστα Ιδιωτικού Χρέους τάζοντας του όπως πάντα μία καλύτερη ζωή στις οποιεσδήποτε επερχόμενες εκλογές, όχι όπως Αμερική, αλλά όπως Αγία Γραφή. Ψήφιζε και μη ερεύνα.
Επειδή το Σύνταγμα το υπερασπίστηκαν ακόμη και με την ζωή τους συντάγματα Ευζώνων (λαός), σήμερα που το κουρελιάζουν συντάγματα Αλαζόνων, οι πρόσφυγες του άμεσου μέλλοντος δεν θα κουβαλάνε ως ανάμνηση μια χούφτα χώμα, αλλά ένα κομμάτι Συντάγματος μιας χώρας που κάποτε την έλεγαν Ελλάδα.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ο καταστατικός χάρτης μιας χώρας πολιτών (και όχι απλών υπηκόων), είναι ο συνδετικός κρίκος που ενώνει σε κάποια βασική καθημερινότητα και αξιοπρεπή προοπτική κατοίκους που προέκυψε ιστορικά να είναι μαζί.
    Εάν δεν υπάρχει ως προιόν συναίνεσης, τότε, είτε πρέπει να εφευρεθή, είτε κάποιος πρέπει να υποκαταστήσει αυτήν την ενότητα δια της βίας, αίροντας όλη την ευθύνη επάνω του, αλλά και την... λογοδοσία που κάποτε θα προκύψει από τις πράξεις και παραλείψεις του.
    Έστι, είναι πολύ καλλίτερα να αναλαμβάνει τις ευθύνες ό ίδιος ο λαός, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ όμως τις συνέπειες των επιλογών του από μια απεριόριστη πληροφόρηση (όπερ και δεν εγένετο παραδειγματικά τις τελευταίες δεκαετίες από τις επίσημες κομματικές αρχές της χώρας που τον αντιπροσωπεύουν και τα ΜΜΕ-απεναντίας!).
    Εάν δεν συμφωνούν όλοι (συντριπτική πλειοψηφία) στον καταστατικό χάρτη (απέχοντας από την ψήφιση-καθιέρωσή του), τότε έχουμε κακό προηγούμενο εκ του οποίου μύρια κακά έπονται.
    Είναι προτιμότερο να παίρνουν την ευθύνη των "δύσκολων" ρυθμίσεων των άρθρων του συντάγματος δια δημοψηφίσματος οι πολίτες, με καθορισμένη πλειοψηφία, ούτως ώστε να αναλαμβάνουν και την αναλογούσα ευθύνη τους (η Ελβετία έχει πολλἀ ενδιαφέροντα να υποδείξει).
    Η ενότητα του κρατικού χώρου, έχει μεγάλη σχέση με την συμφωνία των κατοίκων του πάνω στον καταστατικό χάρτη, ετσι, εάν δεν συμφωνούν κάποιες περιφέρειες πλειοψηφικά με τις οριζόμενες από το "κέντρο" ζωτικές αποφάσεις περί την λειτουργία τους, είναι προτιμότερο να γίνονται τοπικά δημοψηφίσματα δια το τι μέλλει γενέσθαι.
    Τα τελευταία πάλι, δεν μπορεί να γίνονται επί παντός, διότι τότε διασπάται η ενότητα της χώρας.
    Αυτή επί πλέον, τεκμηριώνεται στην εκ του συνόλου υπεράσπιση των περιοχών της από εξωτερικούς κινδύνους. Έναντι αυτής της ασφάλειας, οφείλουν τα "μέρη" της χώρας να υποτάσσονται σε ένα γενικό συνταγματικό πλαίσιο όρων, τέτοιο όμως, που να μήν υπονομεύει την "υπαρξιακή" ασφάλεια των κατοίκων τους.
    Εξ αυτού, προκύπτει πως το σύνταγμα κανονικά πρέπει να περιγράφει με λεπτομέρεια κανόνες που συμφωνούν με πλειοψηφική άνεση οι πάντες, προκειμένου να ισχύουν καθολικά και αναντίρρητα.
    Όπου δεν υπάρχουν ικανές πλειοψηφικές τοπικές συναινέσεις (πχ μελλοντικές ΕΟΖ, οικολογικές απειλές κλπ), το ζήτημα πρέπει να λύνεται με συνταγματική πρόβλεψη τοπικού δημοψηφίσματος.
    Το σύνταγμα πρέπει να είναι κάτι που ενώνει και όχι κάτι που απειλεί.
    Στο πρόσφατο παρελθόν, θα ήταν περιττό να γίνονταν τέτοιες αναλύσεις, δεδομένης της συνοριακής αυτονόητης ασφάλειας εκ διαφόρων τύπων... εισβολών, αλλά και της προστασίας από ξένες ιδιοκτησιακές μεταβολές (ιδίως των παραμεθορίων περιοχών).
    Ως έχουν όμως σήμερα τα πράγματα και στην πράξη, είναι απαράδεκτο οι χρηματοδοτικές ανάγκες πληθυσμιακών συμπηγμάτων - σε ελάχιστες περιοχές συνολικά ολίγων εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων - να καθορίζουν την ασφάλεια και την ζωτική λειτουργία των κατοίκων που ζούν και αυτοσυντηρούνται σε 131 χιλιάδες χιλιάδων στρεμμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...σε χώρο 131 χιλιάδες χιλιάδων στρεμμάτων.

      Διαγραφή
    2. Με δεδομένα σήμερα τα πολιτικά πράγματα στην χώρα και τα... διεθνή δρώμενα (απολύτως ασφυκτικά και ετεροκαθοριζόμενα), η μόνη αποδεκτή συνταγματική διέξοδος (και μη άμεση λύση ταυτοχρόνως), θα ήταν μια πρόβλεψη, ώστε εάν δεν συμμετείχε καθωρισμένος αριθμός ψηφοφόρων (ως ποσοστό του όλου) στις εκλογές, αυτές να επαναλαμβάνοντο (σεβασμός της πλειοψηφικής απορριπτικής απόφασης των ψηφοφόρων για τις κομματικές προτάσεις).
      Εάν και στην δεύτερη αναμέτρηση δεν υπήρχε η απαιτούμενη συμμετοχή, τότε, να υπήρχε πρόβλεψη κυβέρνησης ειδικού σκοπού, για περιορισμένο χρόνο, προκειμένου να χειρισθή τα κατεπείγοντα που δεν αφορούν διεθνείς συμφωνίες κυριαρχίας επί ζωτικών πόρων.
      Οι τελευταίες, μόνον με δημοψηφισματικό χαρακτήρα θα έπρεπε να έχουν ισχύ και μάλιστα ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗΣ πλειονοψηφίας... που θα αποκρούει οριακές επιλογές που εύκολα αντιστρέφονται.
      Θέματα μάλιστα που σχετίζονται με εθνική κυριαρχία επί εδαφών, δεν μπορεί να αφορούν ακόμη και πλειοψηφίας αποφάσεις, αυτά προέκυψαν ως αποτέλεσμα ΚΑΙ μεταφυσικών πολλαπλασιαστικών ενεργειών (όπως τις αντιλαμβάνεται ο καθένας) και όχι λογιστικών ή διπλωματικών και μόνον επιτευγμάτων, ΔΕΝ εξαγοράζονται, ΟΥΤΕ ρευστοποιούνται από κάποιους δι' όλους.
      Το μόνο που μπορεί να γίνει σε έσχατη περίπτωση - απόλυτου αδιεξόδου - είναι απλώς η εκκαθάριση (λογιστικώ τρόπω) της "εταιρείας" που λέγεται κοινή επικράτεια για κάποιους και κοινή πατρίδα για κάποιους άλλους.
      Δεν είναι αποδεκτό ωρισμένοι να αποφασίζουν για αόριστους άλλους όταν δεν συμφωνούν άπαντες σε ζωτικής φύσεως προτάγματα.
      Ο κανονισμός της πολυκατοικίας προβλέπει για κάποια πράγματα ηυξημένη ή και απόλυτη πλειοψηφία για σημαντικές αλλαγές του, αλλιώς δεν θα υπήρχε "πολυκατοικία" (αγώνες αίματος και προσφοράς σκληρής εργασίας).
      Η απόλυτη κυριαρχία στην πτωχή ή όχι πατρίδα, είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόταγμα, μετά έπονται τα άλλα.
      Όσοι βλέπουν την πατρίδα ως ευρώ/τμ, που το μεταφέρουμε σε πορτφόλια ή και άλλες χώρες, ας κάνουν ένα βήμα εμπρός για κόμμα με ειλικρίνεια θέσεων και ας μετρήσουν τις δυνάμεις τους, το ίδιο εν αντιθέσει και οι υπόλοιποι, να τελειώνουμε επί τέλους με τα ψέματα και ο καθείς εφ' ω ετάχθη.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]