Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε τι κράτος ζούμε;


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Κάθε ημέρα ζούμε όλο και περισσότερο την απόλυτη δικαίωση του Spiegel… Ξέρετε το περίφημο «η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς κράτος» που αφιερώσανε στον κ. Σαμαρά!!! Ειλικρινώς δεν ξέρουμε αν σε άλλη χώρα του πλανήτη γίνονται σε ένα χρόνο όλα αυτά που γίνονται σε μια εβδομάδα μπορεί και ημέρα στην χώρα μας. 

Το κράτος «μας», που στην πραγματικότητα είναι το κράτος «τους», δηλαδή των πολιτικών που κυβερνούν αυτή τη χώρα, πρώτα επιτρέπει σε ένα τρομοκράτη να κόβει βόλτα στις φυλακές, μετά του δίνει άδειες για να τακτοποιήσει τις «δουλειές» του, μετά την κοπανάει ο τρομοκράτης και αφού γίνουν όλα αυτά μετά από κάμποσες ημέρες, αρχίζει το ίδιο το κράτος να εξετάζει το ποιος και τι φταίει!!! Τώρα λοιπόν θυμηθήκανε να ελέγξουν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που άφηναν τον Ξηρό να κόβει βόλτες στην φυλακή, λες και δεν το ήξερε κανένας αυτό.  Τώρα θυμήθηκαν να μεταθέσουν όχι να διώξουν την διευθύντρια των Φυλακών Κορυδαλλού…  Τώρα θυμήθηκαν να επικηρύξουν τους τρομοκράτες… Και τι μας θυμίζει η επικήρυξη για την τρομοκρατία…  Την υπόθεση της Ριανκούρ…  Και όπως πάντοτε οι πολιτικοί προϊστάμενοι του «κράτους», οι υπουργοί μας, οι περίφημοι κκ Αθανασίου και Δένδιας στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχουν καμία ευθύνη…  Ποτέ και για τίποτα… Μάλιστα ορισμένοι έχουν και το θράσος να κατηγορούν την δικαιοσύνη ότι άφησε ελεύθερους τον Μαζιώτη και την Ρούπα…  Λες και νομοθετεί η δικαιοσύνη!!!  Λες και η δικαιοσύνη αποφάσισε και ψήφισε το 18μηνο της προφυλάκισης…  Το να είχαν προσθέσει μία πρόταση στον νόμο αυτό ότι σε περίπτωση που λήγει το 18μηνο κατά την διάρκεια της δίκης ο χρόνος αυτός, της προφυλάκισης, παρατείνεται μέχρι να λήξει η δίκη, δεν ήξερε κανείς τους να το κάνει!!! 

Αλλά η υπόθεση Ξηρού είναι μόνον ένα μικρό δείγμα του ανύπαρκτου κράτους…  Χθες πέθαινε ένας συνάνθρωπος μας από έμφραγμα γιατί η Εφορία χωρίς καμία ειδοποίηση του κατέσχεσε το ποσό που του κατέθεσε κάποιος ξενοδόχος ως αμοιβή έναντι εργασιών στην Τράπεζα.  Τα χρήματα προοριζόντουσαν για να πληρώσει ο άτυχος συνάνθρωπος μας τους εργάτες του και φυσικά και τις άλλες υποχρεώσεις του.  Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν άντεξε την στεναχώρια και αποβίωσε την επομένη ημέρα…  Προφανώς δεν αρκούν ως φόρος αίματος στο κράτος «μας» οι αυτοκτονίες…  Το αίμα αυτών των πολιτών δεν τους είναι αρκετό…  Ο κκ Στουρνάρας, Θεοχάρης και οι συν αυτώ διψούν και για άλλο… Για αυτό και κάνουν ότι κάνουν.  Γιατί ως γνωστόν αφού «μάζεψαν» την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο καυσίμων με το οποίο κάποιοι έχουν γίνει σήμερα «άρχοντες» και πολυπράγμονες και εμείς δεν ξέρουμε τι άλλο, το λαθρεμπόριο των ποτών και των τσιγάρων, αφού έφεραν πίσω στα δημόσια ταμεία τα κλεμμένα, τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων που έκλεψαν τα λαμόγια και οι παρέες τους, είπαν να «ξεσκίσουν» και τους απλούς πολίτες… Κατασχέσεις από την εφορία σε τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς προειδοποιήσεις, πρόστιμα εξωπραγματικά, ότι τρελό μπορεί να φανταστεί κανείς εδώ συμβαίνει.  Και δεν λέμε να μην «ξεσκίσει» το κράτος τον φοροφυγά.  Αυτό μετά χαράς να το κάνει. Όμως έχει υποχρέωση να βοηθήσει και αυτόν που δεν έχει δουλειά λόγω κρίσης, αυτόν που προσπαθεί να επιβιώσει ώστε και να πληρώσει το κράτος σιγά σιγά αλλά και να κινηθεί το χρήμα στην αγορά. 

Και αν νομίζει κανείς ότι τελειώσαμε με τα παραδείγματα μας κάνει μεγάλο λάθος.  Τελειώνει και ο Ιανουάριος και η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει με τις αποδείξεις που πρέπει να μαζεύουν οι πολίτες προκειμένου να καλύψουν το αφορολόγητο που δικαιούνται.  Και η βλακεία τους είναι τόσο μεγάλη που δεν θέλουν να ισχύουν για το αφορολόγητο αυτό οι αποδείξεις των σούπερ μάρκετς!!! Δεν θα ισχύουν αυτές, αλλά τι θα γίνει με τα κρεοπωλεία, τα μανάβικα, τα μίνι μάρκετς, τα παντοπωλεία;  Γιατί αν ισχύουν αυτών  των καταστημάτων τότε θα πέσει κατακόρυφα ο τζίρος των σούπερ μάρκετς μια και ο κόσμος δεν θα ψωνίζει από αυτά αλλά από τα μικρά για να συγκεντρώσει τις αποδείξεις που χρειάζεται. Αν δεν ισχύουν οι αποδείξεις και αυτών, δηλαδή των μπακάλικων κλπ τότε όποιος ψωνίζει σε αυτά δεν θα ζητάει αποδείξεις…  Τι να τις κάνει; Θα προτιμά μια εκπτωσούλα… Άρα θα μεγαλώσει η φοροδιαφυγή!!!  Μυαλό κουκούτσι δηλαδή.  Αλλά και το πρόστιμο πρόστιμο.  Δεν μάζεψες αποδείξεις 22% επιβάρυνση…  

Ευτυχώς όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά… Ο κύριος Ράιχενμπαχ σε συνέντευξη του επισήμανε ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα στον τομέα της Υγείας, ότι η χώρα θα χρειαστεί αρκετές ακόμη μεταρρυθμίσεις, κυρίως στον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου.   Μάλιστα δεν παρέλειψε να εξάρει το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά, λέγοντας ότι είναι διατεθειμένη να υλοποιήσει την τεχνική βοήθεια που της προσφέρεται και πως η προθυμία που επιδεικνύει για συνεργασία είναι σε πολλούς τομείς μεγαλύτερη από την αναμενόμενη… Ευγενικά δηλαδή είπε… «άστα να πάνε με τις μεταρρυθμίσεις»… Από προθυμία σκίζουμε!!! Και μετά,  γιατί καιγόμαστε όλοι;  Φυσικά για τον τομέα της υγείας..  Εκεί διαπίστωσε ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα!  Και ξέρετε ποια είναι τα βήματα αυτά;  Για παράδειγμα να πηγαίνει κάποιος την μητέρα του με πνευμονία και ταχυκαρδία στο Ευαγγελισμό στις 21:30 και να την βλέπουν οι γιατροί στις 7 το πρωί!!!  Ευτυχώς πριν πεθάνει… Αν βέβαια ο κύριος Ράιχενμπαχ εννοεί με τα βήματα που λέει ότι έχουν γίνει, ότι έχει μειωθεί η διαφθορά στις προμήθειες στον τομέα της Υγείας πιθανόν ναι.  Αλλά ποιος είχε αφήσει ή επιτρέψει ή και βοηθήσει το φαγοπότι αυτό; To «σύγχρονο» κράτος τους…. Με λίγα λόγια βήματα μπορεί να έχουν γίνει… Υγεία δεν υπάρχει!!! 

Κλείνουμε το αφιερώνοντας σε όλους και ειδικά στο κ. Ράιχενμπαχ την είδηση που διαβάσαμε πριν από λίγο και δείχνει την πρόοδο μας και τον …εκσυγχρονισμό του Τομέα της Υγείας:  «Μέχρι και στα μπαλκόνια είναι αναγκασμένοι οι μεταφορείς του Βενιζέλειου νοσοκομείου στη  Κρήτη να έχουν τους ανθρώπους που «φεύγουν» από τη ζωή, αφού δεν υπάρχει χώρος στους προκάτ νεκροθαλάμους που έχουν στηθεί… Όπως είναι γνωστό, μετά την έναρξη των εργασιών για την επέκταση του νοσοκομείου, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να τοποθετήσουν δύο κοντέινερ κοντά στην είσοδο του Ιδρύματος, τα οποία μεταξύ άλλων θα λειτουργούσαν και ως νεκροθάλαμοι!».  Με λίγα λόγια, σε αυτό το κράτος ούτε στους νεκρούς δεν φέρονται με αξιοπρέπεια…!!!



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κράτος δοσιλογων ανθελληνων που το συντηρούν ακόμη ! Ηλίθιοι προβατοποιημενοι γραικυλοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]