Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιστρέφουν ισλαμιστές για τζιχάντ στα Βαλκάνια

Για άλλους είναι «έκδηλη ανησυχία», για εμάς που παρακολουθούμε στενά τα συμβαίνοντα στη γειτονιά μας επί δεκαετίες, βεβαιότητα…
Ένα πλήθος ισλαμιστών από τα Βαλκάνια, με κεντρικό τους πυρήνα αλβανογενείς του Κοσόβου, των Σκοπίων, αλλά και της Αλβανίας και της Βοσνίας, βρίσκεται και «πολεμά» στη Συρία εναντίον του καθεστώτος του Άσαντ, μα στην πραγματικότητα κάνουν έναν αιμοβόρο τρομοκρατικό αγώνα κατά του Συριακού λαού, προκειμένου να εγκαθιδρύσουν ένα Ισλαμικό κράτος…
Η ήττα τους, ευτυχώς είναι βέβαιη, κι αυτό ακριβώς είναι που θα δρομολογήσει και το πρόβλημα. Γιατί οι εκατοντάδες ισλαμιστές των Βαλκανίων που κάνουν τζιχάντ στη Συρία, θα επιστρέψουν στα Βαλκάνια για να διασωθούν. Αλλά θα είναι και οργισμένοι επειδή ηττήθηκαν και θα ζητάνε εκδίκηση απέναντι σε χριστιανούς, θα είναι πρόθυμοι να δημιουργήσουν ισλαμικές ομάδες μέσα στα Βαλκάνια και θα είναι εθελοντές σε οποιαδήποτε προσπάθεια ισλαμοποίησης ενός μέρους των Βαλκανίων. Με απλά λόγια, θα είναι απολύτως επικίνδυνοι, σε μία περιοχή που εξ ορισμού αποτελεί πυριτιδαποθήκη για τα χειρότερα…

Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Συρία βρίσκονται περίπου 750 Αλβανοί ισλαμιστές από την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια, χωρίς να γνωρίζουμε όμως με ακρίβεια που πραγματικά φτάνει αυτός ο αριθμός αν προστεθούν και όσοι προσέτρεξαν από τους ακόμη πιο ριζοσπαστικούς μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Βοσνίας και κάποιων μουσουλμανικών θυλάκων της Σερβικής επικράτειας…

Αλλά, δυστυχώς, δεν πρόκειται για απλές πληροφορίες. Κάθε μέρα σχεδόν, ονόματα αλβανών τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν στη Συρία, καθώς καιν οι φωτογραφίες τους, εμφανίζονται στα έντυπα των γειτονικών χωρών, κυρίως της Αλβανίας και των Σκοπίων, από όπου και προέρχονται οι περισσότεροι.
Δεν διστάζουν, στον ιερό τους πόλεμο να κάνουν οποιαδήποτε θηριωδία και να την φωτογραφήσουν ή να φωτογραφηθούν με κομμένα κεφάλια σύριων στρατιωτών ή και απλών πολιτών. Συνήθως κρύβουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους (με κουκούλες), αλλά άλλες πάλι φορές κάποιοι δεν διστάζουν να επιδεικνύονται χωρίς καμία απολύτως προφύλαξη, όπως συνέβη με φωτογραφία που έχει κατακλύσει τα αλβανικά δίκτυα, και που αφορά τον Λαβντρίμ Μουχατζέρι, διοικητή ομάδας αλβανών τζιχαντιστών.

Και ποιοι μεταφέρουν τους τζιχαντιστές στη Συρία;
Μα, φυσικά, οι Τούρκοι…
Ποιος άλλος;
Ο μόνιμος ταραξίας του ημισφαιρίου, που θέλει να το παίξει και χωροφύλακάς του, είναι πίσω από τη μεταφορά τρομοκρατών ισλαμιστών από τα Βαλκάνια προς τη Συρία.
Εκεί η Τουρκία θεωρεί ότι εκπαιδεύονται οι άνθρωποί της –αφού ως τέτοιους θεωρεί τους μουσουλμάνους των Βαλκανίων- κι όταν επιστρέψουν θα είναι έτοιμοι να δράσουν προς το συμφέρον της Άγκυρας, με τον τρόπο που έμαθαν στη Συρία…

Υπάρχει, άραγε, κανείς που αμφιβάλει πως έτσι σκέπτεται η Τουρκία;
Βέβαια, το τελευταίο διάστημα, αφού πλέον γίνεται πασιφανέστατη η ήττα των τζιχαντιστών στη Συρία και αφού η Δύση κάνει σχεδόν επιτόπια στροφή αδυνατώντας να συνεχίζει να στηρίζει –επί της ουσίας- την Αλ Κάιντα, οι Τουρκία προσπαθεί κάπως να τα συμμαζέψει και εξαναγκάζεται να προχωρά σε «εξάρθρωση» κάποιων από τα δίκτυα που μέχρι τώρα δρούσαν όχι απλά με την ανοχή, αλλά με την κάλυψη τουρκικών υπηρεσιών.
Πρόσφατο τουρκικό δημοσίευμα επιβεβαιώνει:
«Αλβανοί μουσουλμάνοι προσλαμβάνονται από ανθρωπιστική οργάνωση για να αποσταλούν στη Συρία. Η ανθρωπιστική οργάνωση αρωγής που δρα στην πόλη Κίλις, έγινε φύλλο και φτερό από την τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία και συνελήφθησαν 25 άτομα.
Πρόσφατα, το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars είχε δημοσιεύσει ότι η τουρκική ΜΚΟ IHH (ίδρυμα ανθρωπιστικής αρωγής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών) προσλαμβάνει αλβανούς μουσουλμάνους και τους στέλνει στον πόλεμο στη Συρία για να ενταχθούν στις ομάδες της Αλ Κάιντα.
Την είδηση αυτή δεν την σχολίασε η τουρκική οργάνωση, αν και είχε περάσει στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Σήμερα, μέσω των σκανδάλων διαφθοράς που πλήττουν την Τουρκία, ο γενικός εισαγγελέας υπέγραψε εντολή για έφοδο στα γραφεία της ΜΚΟ που φέρεται να συνεργάζεται με την Αλ Κάιντα.
«Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 25 άτομα σε παράστημα του ΙΗΗ στη συνοριακή πόλη με τη Συρία, Κιλίς, στα πλαίσια έρευνας για διασυνδέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Τουρκία.
Η επιχείρηση έγινε ταυτόχρονα σε έξι επαρχίες της Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη, στο Van, στο Kilis, στα Άδανα, στο Gaziandep και στην Καισάρεια», γράφει η Χουριέτ.

Στη Σερβία το σκέφτονται σοβαρά…
«Πλησιάζει μία σοβαρή απειλή για τη Σερβία. Όταν γίνει κατάπαυση του πυρός στη Συρία, μέλη της ριζοσπαστικής ισλαμικής κοινότητας θα επιστρέψουν στη Σερβία. Είναι αυτοί που πήγαν ως εθελοντές στον ιερό πόλεμο «τζιχάντ» και υπολογίζονται γύρω στα τριακόσια άτομα», γράφει σερβικό δημοσίευμα…

Αυτό το οποίο πρόκειται να γίνει στη χώρα (Σερβία), με τρομοκρατικές επιθέσεις, θα μπορούσε να συμβεί και στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στην Αλβανία, τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο, χώρες από τις οποίες οι ντόπιοι ουχαμπιστές εντάχθηκαν σε οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.
Ο στρατηγός (απόστρατος) Μόμιρ Στογιάνοβιτς, πρώην διευθυντής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, υπενθύμισε –από το 20040 για τον κίνδυνο διείσδυσης στη Σερβία, της οργάνωσης των Ουαχάμπι.
Ο στρατηγός τονίζει ότι στα τζαμιά μαζεύονται, έχουν βιντεοταινίες και δοξάζουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις και δείχνουν τους βομβιστές αυτοκτονίας.
Το πρόβλημα, επισημαίνει ο στρατηγός, είναι ότι η νομοθεσία στη Σερβία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις σε τέτοιου είδους «κατηχήσεις».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]