Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικός Καύκασος: Τρεις στρατιώτες και τέσσερις ένοπλοι ισλαμιστές αντάρτες νεκροί σε επιχείρηση


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Τρεις Ρώσοι στρατιώτες και τέσσερις ένοπλοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών στη νότια Ρωσία σήμερα Τετάρτη κατά τη διάρκεια μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης με σκοπό τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση ισλαμιστών ανταρτών πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.

Η ρωσική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της τρομοκρατίας (NAC), σε ανακοίνωση της δήλωσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς ισλαμιστές ενόπλους υπήρχαν άτομα που κατηγορούνταν για την διεξαγωγή επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Πιατιγκόρσκ στα τέλη του περασμένου έτους, στην οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.

Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών και όλες οι ένοπλες δυνάμεις του υπουργείου εσωτερικών βρίσκονται αυτήν την στιγμή σε ύψιστη ετοιμότητα ειδικά μετά από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στη νότια Ρωσία τον περασμένο μήνα που τροφοδότησαν έντονες ανησυχίες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των ΜΜΕ, ακραίοι ισλαμιστές αντάρτες έχουν απειλήσει εκτός όλων των άλλων και με εξέγερση στο Βόρειο Καύκασο.

Η NAC σε ανακοίνωση της υπογράμμισε ότι μια ομάδα ισλαμιστών μαχητών είχαν παγιδευτεί σε ένα σπίτι στο χωριό Karlanyurt στην περιοχή του Νταγκεστάν στον Βόρειο Καύκασο.

Η πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκάλα, βρίσκεται περίπου 620 χιλιόμετρα ανατολικά του Σότσι. Η κυρίως μουσουλμανική περιοχή αυτή μαστίζεται από συνεχείς πράξεις βίας και πυροβολισμούς που στοχεύουν κυρίως αστυνομικούς και κρατικούς αξιωματούχους, ως μέρος του «αγώνα των ισλαμιστών αγωνιστών για να δημιουργήσουν ένα ισλαμικό χαλιφάτο» όπως αναφέρουν και οι ίδιοι...

Περίπου 37.000 άτομα των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας βρίσκονται επί ποδός για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των αγώνων στο Σότσι. Από την πλευρά της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη της στην ρωσική κυβέρνηση για την ασφάλεια των αγώνων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει στοιχηματίσει στο προσωπικό του κύρος για την επιτυχία των Αγώνων, που ξεκινούν στις 7 Φεβρουαρίου, και έχει θέσει το σύνολο των δυνάμεων ασφαλείας σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής διοίκησης, το Σάββατο συνελήφθησαν πέντε μέλη απαγορευμένης ισλαμικής ομάδας στη νότια Ρωσία με παράλληλη εξουδετέρωση αυτοσχέδιας βόμβας και οβίδας.

Σχόλιο: Πρωτοφανή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μέτρα ασφαλείας τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ στη Ρωσία, έναν μήνα πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, τη στιγμή που αυξάνονται οι φόβοι για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις μετά τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στο Βόλγκογκραντ στα τέλη του Δεκεμβρίου.

Η είσοδος αυτοκινήτων στο Σότσι ελέγχεται αυστηρά, καθώς απαγορεύεται η είσοδος στην πόλη των 350.000 κατοίκων για τα οχήματα που δεν έχουν ειδική άδεια.

Οι δυνάμεις ασφαλείας που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και τα όρη του Καυκάσου ενισχύθηκαν από σήμερα, ακριβώς έναν μήνα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων (7-23 Φεβρουαρίου) και θα παραμείνουν μέχρι και μία εβδομάδα μετά τη λήξη τους.

Ο ρωσικός στρατός ξηράς θα συμμετάσχει επίσης στην επιχείρηση ασφαλείας, αφού οι προετοιμασίες και η τέλεση των Αγώνων περιλαμβάνονται στις νέες του αποστολές, στο πλαίσιο των «νέων απειλών εσωτερικής ασφαλείας», είχε δηλώσει πρόσφατα ο αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας στρατηγός Βλαντίμιρ Τσιρκίν.

Ο στρατός θα έχει στη διάθεσή του στο Σότσι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Pantsir-S, πυραύλους εδάφους-αέρος νέας γενιάς.

Η Ρωσία θα παρακολουθεί το σύνολο των τηλεπικοινωνιών χάρις σε ένα σύστημα που επιτρέπει στο FSB να έχει πρόσβαση σε όλες τις τηλεφωνικές και ιντερνετικές επικοινωνίες, η ύπαρξη του οποίου αποκαλύφθηκε το 2013 από δύο ρώσους δημοσιογράφους.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]