Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρώπη συνεργάζεται με τον Άσαντ κατά της Αλ Κάιντα

Οι Ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες «συνεργάζονται» με το καθεστώς του Ασάντ για την καταπολέμηση της «Αλ Κάιντα» 

Μετάφραση - Σχολιασμός Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών συνεργάζονται στενά με το καθεστώς του Ασάντ εδώ και κάποιους… μήνες κάτω από απόλυτη μυστικότητα για την καταπολέμηση της «Αλ Κάιντα», αναφέρει ο δυτικός τύπος.

Συγκεκριμένα για αρκετούς μήνες ανταλλάσσονται κρυφά «κρίσιμες πληροφορίες» με τους εκπροσώπους των υπηρεσιών πληροφοριών του προέδρου Μπασάρ Άσαντ για τους εξ Ευρώπης εξτρεμιστές που καταφτάνουν ή βρίσκονται ήδη στη Συρία, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal.

Στόχος είναι η ανταλλαγή πληροφοριών σε σχέση με τουλάχιστον 1.200 ισλαμιστές που μετέβηκαν από την Ευρώπη και εντάχθηκαν σε ακραίες ομάδες ισλαμιστών υπό την αιγίδα της Αλ-Κάιντα στη Συρία, αναφέρει και το ρωσικό πρακτορείο ITAR - TASS.

Σημειώνεται ότι στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν κρύψει τις ανησυχίες τους για το γεγονός ότι τα άτομα αυτά θα αποτελέσουν μεγάλη απειλή, όταν επιστρέψουν στις χώρες τους. Η Βρετανία αποφάσισε ακόμη να «αποσύρει» την υπηκοότητα από ισλαμιστές αντάρτες που μετέβηκαν για να πολεμήσουν στη Συρία, ελπίζοντας έτσι να αποτρέψει την απειλή της δημόσιας ασφάλειας της.

Η αμερικανική εφημερίδα τονίζει ότι οι συνομιλίες με τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας του Ασάντ έγιναν γνωστές μετά την αποχώρηση των πρεσβευτών των δυτικών κρατών από την χώρα. Ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα, «οι επαφές αυτές επικεντρώθηκαν στην αυξανόμενη δύναμη των εξτρεμιστών και της “Αλ Κάιντα” στη Συρία και δεν καταδύουν αλλαγή στάσης των δυτικών».

Εν τω μεταξύ, μια μέρα νωρίτερα στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου με την υποψία της συμμετοχής σε τρομοκρατικές δραστηριότητες στη Συρία, συνελήφθησαν δύο νεαροί άνδρες από την ΜΙ5.
Σύμφωνα με Βρετανούς αξιωματούχους, τα άτομα κατέφθασαν στο Λονδίνο από την Τουρκία, το Μάιο του περασμένου έτους επισκέφθηκαν τη Συρία, αναφέρει το πρακτορείο ITAR -TASS.
«Πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τα συγκεκριμένα άτομα, για να μάθουμε σε τι είδους δραστηριότητες συμμετείχαν αυτοί δύο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Συρία» δήλωσε ο Βρετανός ντετέκτιβ Kenny Bell.

Σχόλιο: Ισλαμικές εξτρεμιστικές ομάδες στη Συρία με δεσμούς με την Αλ Κάιντα προσπαθούν να προσλάβουν και να εκπαιδεύσουν Αμερικανούς και άλλους Δυτικούς υπηκόους που έχουν ταξιδέψει εκεί, με σκοπό στο μέλλον να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, στην πατρίδα τους μετά την επιστροφή τους, αναφέρουν ανώτατοι αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα NYtimes πριν 2 ημέρες.
Οι προσπάθειες αυτές, οι οποίες σύμφωνα με τους αμερικανούς αξιωματούχους βρίσκονται στα αρχικά στάδια, ενώ η απειλή αυτή που έχει δημιουργήσει η σύγκρουση στη Συρία, πλανάται απειλώντας όχι μόνο πάνω από την Ευρώπη αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Θα έχουμε δηλαδή στην Ευρώπη «εξαγωγή τρομοκρατίας» από εκπαιδευμένους φανατικούς ισλαμιστές τρομοκράτες, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί εκτός από την χρήση όλων των ειδών των όπλων και σε αντικείμενα, όπως «αστικό πόλεμο», «ανταρτοπόλεμο», «μαζική τρομοκρατία» κά.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]