Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βιάζονται… οι ρώσοι για το εθνικό κέντρο έλεγχου άμυνας και διοίκησης!


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα αρχίσει την κατασκευή του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας και προτίθεται να το ολοκληρώσει μέσα στο 2014», δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός στρατηγός Sergei Shoigu.
Ο Shoigu πραγματοποίησε την δήλωση αυτή κατά την διεξαγωγή τελετής αγιασμού και τοποθέτησης του «θεμέλιου λίθου» για την κατασκευή ενός κτιρίου στο κέντρο της Μόσχας.

«Σήμερα είμαστε υπό πλήρη συμμόρφωση με το διάταγμα του Προέδρου της Ρωσίας και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του Εθνικού Κέντρου άμυνας και διοίκησης της ρωσικής ομοσπονδίας. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία για εμάς, το σημαντικό είναι ότι μέσα στο 2014 θα εκπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το διάταγμα του προέδρου, και θα διασφαλιστεί η ολοκλήρωση της κατασκευής του Εθνικού κέντρου ελέγχου της άμυνας της Ρωσίας», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Ο Shoigu εξέφρασε την ελπίδα ότι το Υπουργείο Άμυνας θα είναι το πρώτο που θα περατώσει τάχιστα τις εγκαταστάσεις του με σκοπό τον έλεγχο της άμυνας της χώρας για τα επόμενα 20-25 χρόνια.

«Φυσικά, θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να εργαστούν εδώ το καλύτερο από ποιότητας προσωπικό, για την εκπλήρωση των απαιτήσεων της σύγχρονης διαχείρισης της άμυνας της χώρας », πρόσθεσε ο υπουργός.

Όπως εξήγησε προηγουμένως ο Shoigu, το «εθνικό κέντρο διοίκησης» θα επιτρέψει στην ρωσική κυβέρνηση τη λήψη αποφάσεων, σε πραγματικό χρόνο απαντώντας έτσι σε όλες τις κρίσεις!!!!

Επίσης ένα από τα πιο αναμενόμενα γεγονότα για το 2014 θα είναι η εισαγωγή σε υπηρεσία του τρίτου στρατηγικού υποβρυχίου σειράς 955 Borey "Βλαδίμηρος ο Μονομάχος". Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο θα πραγματοποιεί επιπλέον εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων "Bulava" με τα όποια προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τον πύραυλο να επιλύονται μέσα στο έτος.

Σχόλιο: Το σίγουρο ότι η ηγεσία του Κρεμλίνου «βιάζεται» να εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα για να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις. Σημειωτέων τα περισσότερα αμυντικά προγράμματα της χώρας έχουν κατά κάποιο τρόπο… καταληκτικές ημερομηνίες παράδοσης το 2020-2023.!!
Σε ό,τι αφορά τα όσα διακυβεύονται στη διεθνή πολιτική σκηνή, ορισμένοι περιορίζουν τους στόχους της Ρωσίας ως προς τη σύγκρουση της Συρίας μόνο στη διαφύλαξη της Ταρτούς της μόνης ναυτικής εγκατάστασης που διατηρεί η Ρωσία στη Μεσόγειο και στη διατήρηση ενός από τους σημαντικότερους πελάτες της στην αγορά των εξοπλισμών. Τέτοιες οπτικές, χωρίς να είναι εντελώς αμελητέες, δεν εξηγούν την επιμονή της Μόσχας, η οποία αναζητά κυρίως να ανακτήσει θέση και ρόλο στην παγκόσμια τάξη της μετασοβιετικής εποχής.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]