Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δένδιας: «Η τρομοκρατία είναι πιθανό να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης»

Σύνδεση της παράνομης μετανάστευσης με την τρομοκρατία, έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας...

Ο Δένδιας κατά τη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, συνέδεσε τα δύο σημαντικά ζητήματα.

«Η τρομοκρατία είναι πιθανό να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης», είπε ο κ. Δένδιας, ο οποίος, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα της εσωτερικής τρομοκρατίας δεν τέθηκε ούτε στις επίσημες, ούτε στις ανεπίσημες συνομιλίες κατά τη διάρκεια του διήμερου συμβουλίου. «Δεν συζητήσαμε σχετικά με την εσωτερική τρομοκρατία, πιστεύω ότι οι ελληνικές Αρχές θα κάνουν το καθήκον τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Δένδιας στην εναρκτήρια ομιλία του ως προεδρεύων του συμβουλίου, είπε ότι τέθηκαν στο τραπέζι τα ζητήματα της αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας, της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων, της μετανάστευσης και της παράνομης μετανάστευσης. Αναφερόμενος στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής και το αν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των εγκληματικών οργανώσεων, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι προς κρίση στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τόνισε: «Μας συγκλονίζει το περιστατικό στο Φαρμακονήσι και κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα».

Ο υπουργός ανέφερε ότι το Λιμενικό έχει κάνει χιλιάδες διασώσεις και ότι οι εντολές που έχουν οι λιμενικοί από την πολιτική ηγεσία αφορούν την προστασία των θαλάσσιων συνόρων, αλλά και την προστασία των ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα. Ο κ. Βαρβιτσιώτης προσέθεσε ότι οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κρύβε λόγια, βρε! Μην αποκαλύπτεις τα σχέδιά σας! Δε μιλάς σε αμερικάνους. Πως μεταλλάχτηκαν ξαφνικά οι εισαγόμενοι αναρχικοί κουκουλοφόροι σε μετανάστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]