Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τεκμήριο αθωότητας λόγω... ψυχασθένειας δεν θα ισχύσει

Όταν λέμε ψυχάρες, εννοούμε... Ψυχάρες

Γράφει ο Καρτέσιος 

Παρακολουθούσα χτες τον βουλευτή της ΝΔ, γνωστό καπνοκυνηγό και υιό εκδότη, Ανδρέα Ψυχάρη, στη μεσημεριανή  εκπομπή του ΣΚΑΪ. Το θέμα της συζήτησης στην οποία ήταν προσκεκλημένος αφορούσε στα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ευτυχώς που υπήρχαν και άλλοι στο πάνελ, διότι ο υιός δε γούσταρε να το συζητήσει.

Ανέφερε τρεις φορές την πίστη του στο τεκμήριο αθωότητας των εμπλεκομένων θαλασσοδανειοληπτών και στη συνέχεια επέμενε να συζητήσουν το θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού, διότι έτσι έχει μάθει από τον μπαμπά του. Να διαλέγουν πάντα αυτοί το κυρίως θέμα.

Η ευαισθησία του υιού Ψυχάρη σχετικά με τους κατηγορούμενους θαλασσοδανειολήπτες και η μόνιμη ατάκα του περί του τεκμηρίου αθωότητάς τους, ένα πράγμα αποδεικνύει. Ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ψυχάρα! Μεγάλη Ψυχάρα! Πιο μεγάλη δεν έχει. Όχι, δεν πιστεύω ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει στην εν λόγω συζήτηση επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αποκαλύψει ότι ο μπαμπάς του τον πίεζε για να λάβει κι ο ίδιος ένα θαλασσοδάνειο. Ούτε πιστεύω ότι το έκανε επειδή κάποια στιγμή θα εξεταστεί και το δάνειο του MEGA, στο οποίο συμμετέχει ο μπαμπάς. Ούτε πιστεύω ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές θα αποφύγουν να εμπλακούν σε συζητήσεις που πιθανόν να οδηγήσουν σε ερωτήσεις και για τα θαλασσοδάνεια που έλαβαν τα κόμματά τους.

Τα κίνητρα του υιού Ψυχάρη – Ψυχάρα ήταν αγνά. Είναι η υπεράσπιση του δίκαιου για τον κάθε άνθρωπο. Όχι, δεν είναι ο ίδιος και οι βουλευτές της φάρας του που δε σέβονται κανένα τεκμήριο αθωότητας για όποιον συλληφθεί στα Εξάρχεια. Όχι δεν είναι ο ίδιος, το κόμμα του και η εφημερίδα του που βαφτίζουν τρομοκράτη όποιον συλληφθεί σε πορεία. Όχι, δεν είναι ο ίδιος που υπηρετεί το σύστημα των τηλεδικών. Άλλος υιός Ψυχάρης θα είναι εκείνος. Δε θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει βουλευτής που μοιράζει τεκμήρια αθωότητας κατά πως τον βολεύει. Τέτοια ψυχάρα καλοπροαίρετη είμαι κι εγώ.

Όμως τόσο μαλάκας  δεν είμαι για να ελπίζω ότι κάποτε το τεκμήριο αθωότητας θα το δικαιούνται όλοι σε αυτόν τον τόπο. Ούτε τόσο αισιόδοξος είμαι για να ελπίζω ότι αυτό το καθεστώς θα αντιμετωπίσει κάποια μέρα ίσα κι όμοια τον Κώστα Σακκά και τον Άγγελο Φιλιππίδη. Οι Σακκάδες είναι τα αναλώσιμα του φαιδρού κοινοβουλευτισμού και της τρομοκρατικής Τάξης.

Περίμενα όμως ότι άνθρωποι «νοικοκυραίοι» και «καθώς πρέπει» θα απολάμβαναν το τεκμήριο της αθωότητας. Για παράδειγμα, οι γιατροί που είχαν τιμωρηθεί από τον ΕΟΠΥΥ για υπερσυνταγογράφηση. Η επιτυχία εκείνη είχε πιστωθεί σε δύο λεβέντες. Στον γνωστό «επί παντός στητού» Άδωνη Γεωργιάδη και στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό. Αυτοί οι δύο φρόντισαν όχι μόνο να κρεμάσουν στα μανταλάκια τους «ενόχους υπερσυνταγογράφησης», αλλά ταυτόχρονα τους στέρησαν με αμφίβολης νομιμότητας πρακτικές το δικαίωμα να συνταγογραφούν, με όποια οικονομική και επαγγελματική ζημία  σημαίνει αυτό για τους γιατρούς.

Είναι γνωστό ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης. Όχι δικό του, των άλλων. Καταδιώκει τους πάντες. Όλοι είναι εχθροί του, εγκληματίες και ύποπτοι που καταδικάζονται με συνοπτικές διαδικασίες του μυαλού του. Έτσι καταδικάστηκαν και οι γιατροί που υπερσυνταγογραφούσαν. Ήταν μία ακόμη επιτυχία του Άδωνη που ως γνωστόν δε θέλει να του κλέβουν άλλοι τη δόξα, γι’ αυτό και παύω να αναφέρω τον Κοντό.

Τι γίνεται όμως τώρα που εκδόθηκε η πρώτη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου και αναστέλλεται η εκτέλεση της απόφασης του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντού, με την οποία διακόπηκε η πιστοποίηση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ιατρού και η σύμβασή του, λόγω υπερσυνταγογράφησης και αυτοπαραπομπής;

Τι γίνεται τώρα που το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, σε δικαστική απόφαση, αναγνωρίζει το αβάσιμο και αναιτιολόγητο της απόφασης του ΕΟΠΥΥ και της επιτυχίας του υπουργού; Τι γίνεται τώρα που κατά τη δικαστική διαδικασία αποδείχτηκε ότι  ο ΕΟΠΥΥ έχει χρησιμοποιήσει λανθασμένα στατιστικά στοιχεία για να αφαιρέσει από τους γιατρούς το δικαίωμα της συνταγογράφησης;  Τι γίνεται τώρα που σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης οι όροι «αυτοπαραπομπή» και «υπερσυνταγογράφηση» δεν έχουν νομική υπόσταση και δεν ορίζονται από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ;

Οι Ψυχάρες του φαιδρού κοινοβουλευτισμού δεν είχαν σκεφτεί το τεκμήριο της αθωότητας πριν λεηλατήσουν υπολήψεις; Κι άντε, ο ένας είναι απλός βουλευτής και εκδοτοϋιός δεν είναι για να δίνεις σημασία στα λόγια του. Ο άλλος όμως είναι υπουργός κι έχει στα χέρια του την Υγεία μας. Με αυτόν τι θα γίνει; Χτες τον άδειασαν για το 25ευρω στα νοσοκομεία και το έκανε αβαβά. Τώρα που η Δικαιοσύνη βγάζει παράνομη την απόφασή του για τους γιατρούς, θα κάνει αβαβάου απαπάου  σαν τη Γιουλάκη που έπαιζε τη μούφα μουγκή. Αύριο που θα αποδειχτεί ότι είναι σωστές  όλες οι καταγγελίες για συστηματική προσπάθεια διάλυσης του χώρου της Υγείας, τι μένει να πει; Θα έχει πλάκα να μας πει «Μάτωνε η Ψυχή μου που το έκανα». Για όλα τον έχω ικανό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]