Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν έτοιμος να κατηγορήσει τους κατοίκους του πλανήτη Ανδρομέδα!!!

Ερντογάν: Εξωθεσμικοί παράγοντες ασκούν επιρροή στο τουρκικό κράτος

Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανησυχεί για τους κινδύνους που εγείρει η λειτουργία μιας «παράλληλης δομής» εξωθεσμικών παραγόντων που ασκούν επιρροή στο σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης της χώρας, δήλωσε σε συναντήσεις του με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ανησυχούμε έντονα για το θέμα» αυτό, δήλωσε ο κ. Ερντογάν στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ.

«Στόχος αυτής της παράλληλης δομής δεν είναι η διασφάλιση της δικαιοσύνης, αλλά η τιμωρία συγκεκριμένων ομάδων», υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση προσπάθησε να ενεργήσει με καλή πίστη, παρά τις επικρίσεις που έχει δεχτεί για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ.

«Κάποιοι έχουν καταχραστεί τις καλές μας προθέσεις», συνέχισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, και υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του κάνει «μεγάλες προσπάθειες» για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.

Ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένα κράτος δικαίου αν η δικαστική εξουσία αψηφά συστηματικά τις άλλες δύο —νομοθετική και εκτελεστική—, ενώ τόνισε επίσης ότι δεν υφίσταται πρόβλημα διάκρισης των εξουσιών στην Τουρκία. «Θα υπάρξουν προβλήματα εάν η δικαστική εξουσία απολέσει την αμεροληψία της», εκτίμησε.

Το κλίμα που επικράτησε στις συνομιλίες, όπως φάνηκε από τη συνέντευξη Τύπου, ήταν θετικό, εκτιμούν αναλυτές στον τουρκικό τύπο, και τονίζουν ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε περίπλοκες αλλά σημαντικές κατά τον ίδιο λεπτομέρειες σχετικά με τα γεγονότα της 17ης Δεκεμβρίου, όπως έγραψε χαρακτηριστικά η εφημερίδα Μιλιέτ.

Στην «παράλληλη δομή» αναφέρθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός και στις συναντήσεις του με μέλη της Τουρκικής κοινότητας του Βελγίου. «Δεν θα επιτρέψουμε [να συνεχίσει να δρα] μια παράλληλη δομή, μία κατάσταση έξω από το κράτος. Πρέπει να εξουδετερώσουμε τις προσπάθειες εγκαθίδρυσης αυτού του παράλληλου κράτους», τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, και πρόσθεσε πως η εξωθεσμική αυτή ομάδα αποπειράται ένα «σαμποτάζ εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας, της ενίσχυσης της οικονομίας της, της ενεργής εξωτερικής πολιτικής της και ιδίως την ειρηνευτική διαδικασία [για να διευθετηθεί] το Κουρδικό».

Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι η ίδια «παράλληλη δομή» επιχειρεί να παρουσιάσει την Τουρκία ως μια χώρα που υποστηρίζει την τρομοκρατία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]