Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γλέζος στη Βουλή: Υπό όρους συγκυβέρνηση με τη ΝΔ!!!

Πέφτουν οι μάσκες; Το σύστημα ετοιμάζει τη νέα παραλλαγή - φορεσιά του; Οι πρόσφατες εξελίξεις μέσω των δηλώσεων σημαινόντων πολιτικών προσώπων (μεταξύ των οποίων και του Αλέξη Τσίπρα), τόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτουν την απόλυτη φαιδρότητα της πολιτικής σκηνής της χώρας, τα εξέχοντα μέλη της οποίας δεν διστάζουν να αλλάζουν θέσεις πιό συχνά από τα πουκάμισα που φοράνε...

Η σημερινή δήλωση του εγνωσμένης βαρύτητας (και ιδεολογικής κατεύθυνσης) του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, είναι ένα ακόμη "λιθαράκι" στο νέο πολιτικό έκτρωμα που φαίνεται ότι εμφανίζεται τμηματικά προς τον ελληνικό λαό, προκειμένου να γίνει το δυνατόν λιγότερο αντιληπτό το παιχνίδι που παίζεται από τους "διασώστες" εις βάρος του ελληνικού λαού και της Ελλάδας.

Έτσι, στην ομιλία του στο κοινοβούλιο,  ο Μανώλης Γλέζος δεν απέκλεισε το «ακραίο» ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όπως είπε αν η ΝΔ εγκαταλείψει την πολιτική του δανεισμού και σταματήσει να αρπάζει από το λαό.
Oπως μεταδίδει ο Skai, μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς αναφερόμενος στα ευρήματα δημοσκόπησης περί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, είπε
«η ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει τη δύναμή της και γι’ αυτό ζητά συγκυβέρνηση, δηλαδή να συγκυβερνήσει το Ναδίρ με το Ζενίθ. Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα σταματήσει να αρπάζει από το λαό και να σώζει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό δεν πιστεύω οι συνάδερφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση» 
είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.


"Βόμβα παραπληροφόρησης" καταγγέλει ο Γλέζος
Ειρωνικό σχόλιο, που κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν!

Για ειρωνικό σχόλιο που το πήραν οι δημοσιογράφοι και το παρουσίασαν ως ουσιαστική τοποθέτηση, είναι η απάντηση του Μανώλη Γλέζου στο ενδεχόμενο που άφησε για συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εστω και ως “ακραίο σενάριο”.
Η αφορμή δόθηκε όταν ο Μ. Γλέζος είπε πως με την πρόταση που ήρθε από την ΝΔ ουσιαστικά «αποδέχεται ότι έχει χάσει την δύναμή της, γι’ αυτό ζητά συγκυβέρνηση. Δηλαδή να συγκυβερνήσει το ζενίθ με το ναδίρ; Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού, θα σταματήσει να αρπάζει από το λαό για να σώσει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχουμε αντίρρηση».

Αμέσως οι καλοθελητές δημοσιογράφοι άρχισαν να κράζουν «βόμβα Γλέζου!». Και ήρθαν οι πληρωμένες απαντήσεις. 
Αρχικά ο ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης. «Γιατί μας κάνετε αυτή την πρόσκληση μέσα από τις χειραγωγημένες ειδήσεις και τα χειραγωγημένα κανάλια;», αναρωτήθηκε ο Ν. Βούτσης και συνέχισε: «είναι πρόσκληση για συνενοχή στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και την κοινωνική εκμετάλλευση που οδηγεί στην καταστροφή την κοινωνία και τη χώρα. Μας καλείτε να πάρουμε απόφαση ένα ιστορικό συμβιβασμό που οδηγεί σε για μία τέτοια καταστροφή. Την απάντηση δεν την δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο λαός». «Την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα την χρεωθείτε μόνοι σας, όχι ο λαός, ούτε η Αριστερά που είναι στην πρώτη για να ορθοποδήσει η χώρα», κατέληξε.
Και στη συνέχεια ο ίδιος ο Μ. Γλέζος, μέσα από το ιστολόγιο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών κατήγγειλε την προβοκάτσια. «Βόμβα παραπληροφόρησης από τους πανικόβλητους χειροκροτητές της συγκυβέρνησης που καταρρέει», τονίζει και προσθέτει: 
«Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας.ή είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία – συνεπώς επικίνδυνοι – ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.Κ ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΤΕΙΤΕ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!ΚΑΘΗΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΧΑΖΕΣΤΕ ΣΕ ΔΕΞΙΑ Κ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Κ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΕΙΝΑ!ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!! http://panprok.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να το δω και αυτό ,να κλεισω σαν ψηφοφόρος ....περημενω ....

      Διαγραφή
    2. ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΛΕΊΣΩ ΣΑΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ .....ΠΕΡΙΜΕΝΩ ....

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]