Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κρίση «τρέφει» την τρομοκρατία

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου 


Το φαινόμενο της τρομοκρατίας, που εμφανίστηκε στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας υπό το βάρος της προδοσίας εναντίον της Κύπρου, είναι μέρος της ζωής μας. Και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι διώκτες των τρομοκρατών, τόσο το καλύτερο για τη χώρα και τον λαό.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι πρέπει να μελετήσουν τα αίτια της ανάπτυξης της τρομοκρατίας, που έπαψαν να έχουν ισχυρό το στοιχείο της πολιτικής και της ιδεολογίας. Τα αίτια είναι πλέον οικονομικά και είναι η κρίση χρέους που εκμεταλλεύεται η νέα γενιά των τρομοκρατών. Και η διαπίστωση αυτή δείχνει και κάτι άλλο, που πρέπει να είναι η βάση των σκέψεων των αυτοαποκαλούμενων «ειδικών» για την τρομοκρατία: ότι θα είναι πιο εύκολο να κερδίσουν «οπαδούς» των πράξεών τους, οι οποίες θα δικαιολογούνται στο όνομα της πάλης του λαού εναντίον των δανειστών. Το όνομα αυτό καθαυτό του ΔΝΤ αρκεί για να θυμώσουν οι πολίτες, παρά το γεγονός ότι στο Ελλη­­­­­­­νικό Πρόγραμμα -ακόμα και αν «δαιμονοποιήθηκε» ο Πολ Τόμσεν- οι πλείστοι γνωρίζουμε ότι η καταστροφή επήλθε από τους Ευρω­παίους εταίρους, συμμάχους και φίλους, που αποδείχθηκαν άφιλοι. Η τρομοκρατία «τρέφεται» από τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών. Μετά την πτώση της χούντας, οι εγκέφαλοι της 17Ν σχεδίασαν την οργάνωση με τρόπο που τονιζόταν ο αντιαμερικανισμός, ο οποίος τότε έφτασε μέχρι το μεδούλι των πολιτών, και η πάλη εναντίον όσων θεωρήθηκαν συνέχεια της δικτατορίας.

Σαράντα χρόνια μετά, η νέα γενιά θα εκμεταλλευθεί την οργή εναντίον των δανειστών και όσων συνεργάζονται μαζί τους στην Ελλάδα. Πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και γενικά όσοι θεωρούνται -στο μυαλό των τρομοκρατών- «συνεργάτες» θα βρεθούν στο στόχαστρο. Και λυπάμαι που το λέω, αλλά αν στοχεύσουν πρόσωπα που στο μυαλό των πολιτών θεωρούνται «μνημονιακοί», η πλειοψηφία του λαού δεν θα διαμαρτυρηθεί. Δυστυχώς.

Η τρομοκρατία και φαινόμενα όπως η ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» θα πολεμηθούν με ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας, αξιοκρατία, τιμωρία όσων προκάλεσαν την οικονομική τραγωδία και όσων αναμείχθηκαν σε σκάνδαλα. Εάν ο πρωθυπουργός έχει να προσφέρει το αντίδοτο, τότε οι ακραίοι θα εξαφανιστούν τόσο γρήγορα, όσο εμφανίστηκαν. Διαφορετικά θα γίνουμε μάρτυρες αιματηρών καταστάσεων...

Πηγή Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]