Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία κατηγορεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για άμεση εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο υπάρχουν πλήθος αναφορών από την ΜΙΤ που καταδεικνύουν μα σαφήνεια την εμπλοκή των Η.ΑΕ. στην τρέχουσα αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας, αναμεταδίδουν τα ρωσικά πόρταλς.

Βασικό ρόλο στην οικονομική κρίση και στα σκάνδαλα διαφθοράς διαδραματίζουν οι «μηχανορραφίες» του Abu Dhabi, αναφέρει ο τουρκικός τύπος. Η πολιτική ηγεσία των ΗΑΕ (σύμφωνα με τους Τούρκους), είχε σχέδιο ανατροπής του καθεστώτος του πρωθυπουργού Ερντογάν καθώς και πλήρης «υποβάθμισης» της τουρκικής οικονομίας.

Η Τουρκική υπηρεσία ασφαλείας (ΜΙΤ) σκοπεύει να δημοσιεύσει τις επόμενες ημέρες λεπτομερείς εκθέσεις πληροφοριών σχετικά με τα εκατομμύρια των δωροδοκιών και τις «μίζες», που διοχετεύθηκαν (από τα Η.ΑΕ.) για να υπονομεύσουν την τουρκική οικονομία και την εικόνα του Ερντογάν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Σήμερα στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε σειρά κυβερνητικών συναντήσεων σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η τουρκική αντίδραση σε αυτή την «συνωμοσία». Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πιθανόν ο αρχηγός του στρατού ξηράς δεν περιορίστηκε να προτείνει διπλωματικές και οικονομικές κυρώσεις, αλλά επιθυμεί να ξεκινήσει μια στρατιωτική επίθεση εναντίον των Η.ΑΕ. επειδή «η Τουρκία δεν είναι Αίγυπτος» και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη διεθνώς, αναφέρει ρωσικό πόρταλ, αλλά μάλλον πρόκειται για τουρκικούς «λεονταρισμούς».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Takvim, το Abu Dhabi διοχέτευσε αρκετά εκατομμύρια δολάρια δωροδοκώντας τον εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, Zakaria Oz. Ο εισαγγελέας Ζ. Oz «καθοδηγεί» την κύρια έρευνα κατά του σκανδάλου διαφθοράς των υιών των Τούρκων υπουργών της κυβέρνησης του Ερντογάν.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Οζ πέρασε τις διακοπές του στο θέρετρο Eid al - Adha στο Ντουμπάι. Πλήρωσε για τη διαμονή του περίπου 36 χιλιάδες δολάρια. Η τουρκική εφημερίδα ρωτά με νόημα «πού βρήκε αυτός ο δημόσιος υπάλληλος τα χρήματα αυτά, ενώ ο μηνιαίος μισθός του δεν υπερβαίνει το 6% του εν λόγω ποσού;»

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι Οζ πραγματοποίησε 22 τέτοια ταξίδια στο Ντουμπάι κατά τη διάρκεια της περιόδου της έρευνας του.

Σχόλιο: Σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς τύπου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν στην Τουρκία επένδυση ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα ενεργειακό έργο με βάση τον άνθρακα, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό, όταν η Τουρκία αντέδρασε έντονα κατά του πραξικοπήματος στην Αίγυπτο και την «εκπαραθύρωση» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του Μοχάμεντ Μόρσι.

Πηγή
Το τουρκικό άρθρο που αφορά τα τιμολόγια

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]