Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία στο έλεος των αμφιλεγόμενων ισλαμο-δικτατόρων

Πραξικόπημα ιδιότυπο βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία το οποίο πραγματοποιεί… η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση! Όσο υπερβολή και να φαίνεται η περιγραφή, η κακοποίηση της δημοκρατίας στην Τουρκία είναι πασιφανής, αφού όσα γίνονται τα κάνουν μόνο δικτάτορες, ενώ η ισλαμιστική εναλλακτική του Φετουλάχ Γκιουλέν είναι τουλάχιστον… χειρότερη.

Νέο πογκρόμ σημειώθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν σε βάρος κρατικών αξιωματούχων με στόχο τον πλήρη και αδιαμφισβήτητο έλεγχο του κράτους. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reurters, σε χιλιάδες μετρώνται οι αστυνομικοί που άλλαξαν καθήκοντα (κάμποσοι απολύθηκαν κιόλας από το σώμα), 20 εισαγγελείς μετακινήθηκαν και στελέχη της κρατικής τηλεόρασης απολύθηκαν.


Κοινό χαρακτηριστικό των διωκομένων, το ότι με κάποιον τρόπο ενεπλάκησαν στη διερεύνηση του σκανδάλου διαφθοράς που ταλανίζει την Τουρκία και εμπλέκει την ίδια την οικογένεια του πρωθυπουργού. Επίσης, οι απολυθέντες δημοσιογράφοι έψαχναν την υπόθεση με τις παράνομες συναλλαγές μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράν, με το εμπόριο χρυσού, που επέτρεπε στην Ισλαμική Δημοκρατία να επιβιώνει των διεθνών κυρώσεων…

Ο Ερντογάν βέβαια αρνείται τα πάντα και δηλώνει σε δημόσιες συγκεντρώσεις ότι θα αποκήρυττε τα ίδια του τα παιδιά εάν αποδεικνυόταν ότι εμπλεκόντουσαν σε σκάνδαλο διαφθοράς… Την ίδια στιγμή βέβαια, επιχειρεί αν ελέγξει μέχρι και το διαδίκτυο, ώστε να μην μπορούν να προβάλλονται φωτογραφίες και ειδήσεις που τον ενοχοποιούν. Τι διαφορετικό συμβαίνει στη Βόρεια Κορέα, έστω και απείρως πιο μαζικά; Για τη λογική συζητάμε…

Την ώρα που ο φασισμός χτυπάει την πόρτα της Τουρκίας και επισήμως, κάτι που θα οδηγήσει νομοτελειακά και την οικονομία της – το πάλαι ποτέ ισχυρό σημείο του Ερντογάν – στην άβυσσο, αναλογίζεται κανείς για ποιον λόγο ο Γκιουλέν θα ήταν τόσο κακός και επιζήμιος για την Τουρκία.

Η απάντηση είναι ότι ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ύπουλος και επικίνδυνος. Πέραν των ακραίων απόψεων που όψιμα έχει αποκηρύξει, έρχονται στην επιφάνεια συνεχώς σε γραπτά οι πεποιθήσεις του, που μόνο ως δημοκρατικές δεν θα μπορούσε καείς να περιγράψει. Είναι τα πιστεύω ενός πονηρού, θρησκόληπτου και επικίνδυνου ανθρώπου


Κατά συνέπεια όσα είχε πει όταν ακόμα στην Τουρκία, λίγο πριν αυτοεξοριστεί στις ΗΠΑ φοβούμενος διώξεις εκ μέρους των στρατηγών, αποκτούν μεγαλύτερη σημασία από ποτέ κι ας ισχυρίζεται ότι πλέον δεν τον εκφράζουν… Ιδού τι είχε πει στους οπαδούς του:

«Πρέπει να κινηθείτε μέσα στις αρτηρίες του συστήματος χωρίς να αντιληφθεί κανείς την παρουσία σας, μέχρι να φτάσετε σε όλα τα κέντρα εξουσίας». Και συνέχιζε, ότι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να έρθει αυτή η ώρα που θα ελέγχετε όλη την κρατική εξουσία, υπονοώντας ότι θα έχουν την ισχύ και θα ελέγχουν όλους τους συνταγματικούς θεσμούς.

Δηλαδή, ο απίθανος αυτός ιμάμης, η φιλοξενία του οποίου στις ΗΠΑ εγείρει κάποια ζητήματα, διαπιστώνει σήμερα ότι οι οπαδοί του έκαναν ότι ακριβώς τους ζήτησε πριν 15 περίπου χρόνια. Σήμερα προσπαθεί αν μας πείσει ότι πλέον δεν τον εκφράζει αυτό, όπως άλλωστε αρνείται το σφοδρό αντισημιτικό του παρελθόν.

Τα ίδια, την ίδια δηλαδή τακτική διδάσκει και στην «ούμα», την «κοινότητα των πιστών», έως ότου αποκτήσουν οι ισλαμιστές τον έλεγχο στην ανθρωπότητα… Τι όμορφη κι αγγελικά πλασμένη είναι η γειτονιά της Ελλάδας μας

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]