Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bernd Lucke: Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει - Τα χρήματα είναι εδώ και καιρό χαμένα

"Η Angela Merkel αποκοιμίζει τους πολίτες και τους ρίχνει στοχευμένα στάχτη στα μάτια"
"Χρεοκοπημένη" χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο ο εκπρόσωπος της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» Bernd Lucke, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του υπέρ της εξόδου των χωρών του Νότου, από την Ευρωζώνη. 

Mιλώντας στο περιοδικό Focus τόνισε πως "εάν οι υπό κρίση χώρες αποχωρήσουν από το ευρώ, θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα και δεν θα υπάρξουν σε καμία περίπτωση καταστροφικές συνέπειες. Οι ίδιες αυτές οι χώρες, έχοντας τη δυνατότητα να υποτιμήσουν το εθνικό τους νόμισμα, θα καταφέρουν να ξαναγίνουν ανταγωνιστικές και να επιτύχουν οικονομική ανάπτυξη".

"Τα χρήματα είναι εδώ και καιρό χαμένα. Οι απαιτήσεις έναντι της Ελλάδας υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, αλλά καθένας γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Κανείς σοβαρός οικονομολόγος δεν υποστηρίζει ότι το ελληνικό κρατικό χρέος είναι βιώσιμο. Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία έχουν συρρικνωθεί. Τι λύθηκε λοιπόν εκεί;", διερωτάται ο Lucke.

Εκτιμά ακόμη ότι η κρίση του ευρώ δεν έχει ξεπεραστεί, καθώς, όπως λέει, το χρέος των χωρών που βρίσκονται σε κρίση αυξάνεται διαρκώς και παράλληλα η οικονομία τους συρρικνώνεται.
Τέλος, διαχωρίζει μόνο την περίπτωση της Ιρλανδίας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Λογια πικρα ..αλλα σωστα !! Οποιος ειναι ελευθερος επαγγελματιας και τηρει τον Νομο καταλαβαινει οτι ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]