Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραιτήθηκε ο 8ος κατά σειρά βουλευτής της κυβέρνησης Ερντογάν

Ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) στην Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, ανεβάζοντας σε 8 τον αριθμό των στελεχών που έχουν εγκαταλείψει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚP από τα μέσα του Δεκεμβρίου, όταν ξέσπασε το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που κλυδωνίζει την κυβέρνηση.

Εκλεγμένος με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Κωνσταντινούπολη, ο Μουχαμέντ Τσετίν είχε ήδη παραπεμφθεί στα πειθαρχικά όργανα του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του έχοντας κατηγορηθεί ότι «συκοφάντησε» το κόμμα.

«Και άλλοι φίλοι (βουλευτές) θα πράξουν το ίδιο με εμένα, θα το δείτε» δήλωσε ο Τσετίν μιλώντας σε δημοσιογράφους και δικαιολόγησε την απόφασή του να παραιτηθεί επικαλούμενος τις πιέσεις που άσκησε το κόμμα του στη δικαιοσύνη. «Στο κόμμα μιλάνε για υποθέσεις διαφθοράς σαν να μιλούν για κάτι συνηθισμένο, εγώ δεν έχω ποτέ εμπλακεί σε ιστορίες τέτοιου τύπου» προσέθεσε ο ίδιος.

Παρά την παραίτησή του, το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, με 319 έδρες από τις συνολικά 550.

Φημολογείται πως ο παραιτηθείς Τσετίν ανήκει στους υποστηρικτές του Τούρκου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]