Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενίσχυση των συνόρων ζητούν 6 δήμαρχοι της Ηπείρου

Έστειλαν επιστολή στην πολιτική ηγεσία, με την οποία ζητούν την επιστροφή των συνοριοφυλάκων

«Προχθές συνελήφθησαν οκτώ Αλβανοί, οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγάκι 320 κιλά κάνναβης. Στην επιστροφή προς την Αλβανία σκότωσαν μία αγελάδα, την τεμάχισαν και την πήραν μαζί τους!
Έχει παραγίνει το κακό.
Κυκλώματα αλλοδαπών μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα, κλέβουν και λεηλατούν», λέει ο κ. Παναγιώτης Στεργίου, αντιδήμαρχος στο δήμο Φιλιατών στη Θεσπρωτία.
«Οι κλοπές στην περιοχή μας είναι συχνές. Ποταμιά, Δενδροχώρι, Κομνινάδες, Χιονάτο, είναι ορισμένα από τα χωριά που έχουν χτυπηθεί από τους εισαγόμενους κακοποιούς. Στο Γιαννοχώρι λεηλατήθηκαν εξοχικές κατοικίες, ενώ δεν γλίτωσε ούτε η εκκλησία του χωριού», τονίζει ο κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, δήμαρχος Καστοριάς.

«Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι. Δεν μπορούμε να τους εγκαταλείψουμε στην τύχη τους, ούτε να αφήσουμε να ερημώσουν τα παραμεθόρια χωριά.
Από το 2007 και μετά, όταν έφυγε ο στρατός από την περιοχή και έκλεισαν τα φυλάκια, η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη», υπογραμμίζει ο κ. Χατζησυμεωνίδης, θυμίζοντας και το πρόσφατο περιστατικό όπου σκοτώθηκε σε συμπλοκή με Αλβανούς κακοποιούς ένας αστυνομικός.

Ο κ. Χατζησυμεωνίδης είναι ένας από τους έξι δημάρχους περιοχών που συνορεύουν με την Αλβανία, που απευθύνθηκαν με κοινή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς και προς τους βουλευτές και τους περιφερειάρχες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, ζητώντας την ενίσχυση της ασφάλειας στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Οι δήμαρχοι Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Νεστορίου, Καστοριάς και Πρεσπών, κάνουν λόγο για «ελλιπέστατη φύλαξη των συνόρων» με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, «κάθε λογής κακοποιοί να εισέρχονται σχεδόν ανενόχλητοι, λεληλατώντας τις περιουσίες των πολιτών».

Παρά τις διαμαρτυρίες…

Οι δήμαρχοι υπογραμμίζουν ότι «παρά τις διαμαρτυρίες τους η πολιτεία δεν αποδέχεται τη μεγάλη ευθύνη της» και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.

«Διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές σε ερημωμένα χωριά, αρπαγές ζώων, είναι συχνά περιστατικά», λέει ο κ. Στεργίου.
Όπως λέει ο δήμαρχος Φιλιατών, η κατάσταση επιδεινώθηκε αφότου περιορίστηκε η δύναμη των συνοριοφυλάκων.
Οι έξι δήμαρχοι ζητούν επιστροφή των συνοριοφυλάκων, όπως ήταν αρχικά, ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα, επαναλειτουργία των στρατιωτικών φυλακίων, τοποθέτηση ηλεκτρονικών μέσων, όπως θερμικές κάμερες και ραντάρ και ένταξη της ελληνο-αλβανικής μεθορίου στη δύναμη Frontex.

Πηγή «Καθημερινή»



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]