Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε 3 χρόνια μας πήραν 63 δισ…!!!

Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει να έχουν αφαιρεθεί, από την τσέπη του έλληνα πολίτη 63 δις ευρώ, μέσα σε 3 χρόνια!

Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει ότι αυτό αντιστοιχεί, στο 1/3 του συνολικού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της χώρας. Δηλαδή, στο σύνολο της εθνικής περιουσίας, που δημιουργήθηκε, σ΄ αυτό το κράτος, σε όλη την διάρκεια της χρονιάς.

63 δις, μέσα σε τρία χρόνια!!!

63 δις σκληρής δουλειάς, ανείπωτων θυσιών, αιματηρών κοινωνικών αγώνων, για ένα καλύτερο αύριο, έγιναν στάχτες, για τους δημιουργούς τους και κατατέθηκαν, ως λεία, στα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών και των εργοδοτών.

Είναι τα 63 δις, που κλάπηκαν, από τις τσέπες του εργάτη, του αγρότη, του μικροεπαγγελματία, του δημόσιου υπαλλήλου και του συνταξιούχου.
Ακόμα και από τις τσέπες του άνεργου, του άπορου, του ατόμου με ειδικές δεξιότητες.

Είναι τα 63 δις, που έφεραν τις αυτοκτονίες, τα συσσίτια, τα κοινωνικά ιατρεία, τα πεινασμένα παιδιά.

ΕΜΕΙΣ τα καταβάλαμε, χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθούμε!
Χωρίς ποτέ να ζητήσουμε ευθύνες!
Χωρίς ποτέ να σκεφτούμε το γιατί και ν΄ αλλάξουμε!
Χωρίς ποτέ να γίνουμε πολίτες και όχι πολιτικά υποχείρια!

Γι αυτό κι αναρωτιέμαι!
Το έχουμε συνειδητοποιήσει;



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν τα υπολογιζετε σωστά αγαπητή Ιωάννα.
    Πολύ αισιόδοξος ο λογιστικός προσδιορισμός.
    Τι θα λέγατε εάν έκανε ο Στουρνάρας bail in στις καταθέσεις μας κατά 70%;
    Γύρω στα 100 δις μείον ας πούμε.
    Δεν έγινε όμως θα πη κάποιος, ακόμη.
    Έγινε λέω εγώ, στο μέρος των "καταθέσεων" που δεν ευρίσκονται στα ταμεία των τραπεζών, αλλά στις επιχειρήσεις και στα ακίνητα των Ελλήνων (δημόσια και ιδιωτικά, πχ Αστέρας... από 1,2 δις στα 400 εκ).
    Τουθόπερ, το 70% στο ένα τρις περίπου ιδιωτικό κεφάλαιο (και άγνωστο πόσο είναι το αξιοποιήσιμο από το δημόσιο), πόσο είναι;
    Φτώχυνε η Ελλάδα με συνοπτικές διαδικασίες, όταν περάσει ο χρόνος και αλλάξουν χέρια αυτά που έχουν υπολογίσει και "ξανασυνέλθουν" οι τιμές σε ξένες πλέον ιδιοκτησίες, τότε θα κάνουμε λογαριασμό για τον τελικό ισολογισμό.
    Εφιαλτικότερη της εφιαλτικής η πραγματικότητα, όταν η πεζή επιχειρηματικότητα και η εργασία αναμετράται με ξένη μπανκανότα και... ufo-παράγωγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]