Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ετοιμάζουν ασκήσεις μεγάλης κλίμακας τον Φεβρουάριο 2014

Γράφει ο Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Δημοκρατία της Νότιας Κορέας ( ROK ) και οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ανώτατης συμμαχικής διοίκησης Κορέας, θα πραγματοποιήσουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις με την ονομασία «Key Resolve» με την χρήση υπολογιστών ανεβάζοντας και πάλι την «θερμοκρασία» στην κορεατική χερσόνησο. 

Η άσκηση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί, στην σκιά του γεγονότος απόρριψης από την Βόρεια Κορέα, πρόσφατης πρότασης της Σεούλ για την συνέχιση των συναντήσεων οικογενειών που χωρίστηκαν από την εποχή του πολέμου της Κορέας (1950-1953).

Το κύριο μέρος των ασκήσεων θα πραγματοποιηθεί μέσω υπολογιστών, με σκοπό την εξοικείωση των διοικήσεων στην εκπαίδευση του προσωπικού στην ικανότητα αντιμετώπισης απειλών από την Β. Κορέα. 

Λεπτομέρειες όπως, το καθορισθέν σενάριο και πληροφορίες σχετικά με τις δυνάμεις και τα μέσα που εμπλέκονται δεν έχουν αποκαλυφθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανο-κορεατικής στρατιωτικής διοίκησης CLNI.

«Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων θα επικεντρωθεί σε δράσεις για τη διαχείριση των κρίσεων και της στρατιωτικής ανταπόκρισης των συμμαχικών δυνάμεων», ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.
Αυτές οι ασκήσεις μεγάλης κλίμακας πάντως προκαλούν συνήθως αρνητική αντίδραση στην Πιονγκγιάνγκ, η οποία αναφέρεται παραδοσιακά σε αυτές ως «προετοιμασία για εισβολή εναντίον της Βόρειας Κορέας».

Σχόλιο: Η αμφιλεγόμενη στάση του ηγέτη της Β. Κορέας το τελευταίο διάστημα και ειδικά με την “εξουδετέρωση” του θείου του εντείνει τις ανησυχίες στην δύση. 
Η αμερικανική διοίκηση ενισχύει τις δυνάμεις της με 800 άνδρες μηχανοκίνητης μονάδας καθώς και με άρματα μάχης, θέλοντας να «ξεκαθαρίσει από νωρίς» την στάση που θα τηρήσει στην κορεατική χερσόνησο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]