Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ απέστειλαν 2 πολεμικά πλοία στο Σότσι για την περίπτωση «έκτακτης ανάγκης»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Αμερικανικά πολεμικά πλοία εστάλησαν ήδη στην Μαύρη θάλασσα με σκοπό να «βοηθήσουν» σε «πιθανή εκκένωση αμερικανών πολιτών» σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια των χειμερινών ολυμπιακών του 2014, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, τα 2 πολεμικά πλοία είναι ήδη στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στο CNN ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ναυτικού, Υποναύαρχος John Kirby, σε περίπτωση που χρειαστεί η εκκένωση αμερικανών πολιτών από το Σότσι, τα 2 πλοία θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Στην προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει μάλιστα και η γερμανική πολεμική αεροπορία με πτήσεις αεροσκαφών από τα γερμανικά αεροδρόμια τα οποία δύνανται να αφιχθούν στην περιοχή μέσα σε 2 ώρες, σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό. Ο αμερικανός υποναύαρχος τόνισε ότι η όλη επιχείρηση έχει την άδεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Επίσης ο ίδιος τόνισε ότι οι ΗΠΑ προσέφεραν στις ρωσικές αρχές την πλήρη υποστήριξή τους για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και από αυτή την άποψη, ο στρατός των ΗΠΑ προετοιμάζεται «για παν ενδεχόμενο».

Προθυμία να βοηθήσει τις ρωσικές αρχές για την διασφάλιση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων εξέφρασε και το FBI. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του FBI James Komi στην Ρωσία έχουν αποσταλεί ήδη αρκετές δεκάδες πράκτορες από τους οποίους οι 20 μετέβηκαν στη Μόσχα και οι υπόλοιποι βρίσκονται στο Σότσι.

Σχόλιο: Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά τρομοκρατίας καθώς και οι απειλές ισλαμιστών τρομοκρατών έχουν θορυβήσει την διεθνή κοινότητα. Οι αμερικανικές, ρωσικές, γερμανικές και γαλλικές κ.α. υπηρεσίες πληροφοριών, βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή υπό τον φόβο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος στους χειμερινούς ολυμπιακού αγώνες του Σότσι.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και καλά, ότι οι αμερικάνοι καταδικάζουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις των ισλαμιστών!
    Αφού ενισχύουν τους ισλαμιστές σε όλο τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]