Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

10 "πονηρά" αεροπλάνα αγόρασε η Τουρκία

Τα τεχνικά προβλήματα που υπήρξαν επέφεραν καθυστέρηση στην παράδοση του επονομαζόμενου ¨Μεγάλου Γιουσούφ¨ αεροπλάνου. Η αναβολή γεννά στην Τουρκία δικαίωμα για αίτηση αποζημίωσης.
Η Τουρκία κάνοντας ένα στρατηγικό βήμα στον στρατιωτικό επίπεδο, συμπεριλήφθη στο σχέδιο για το κορυφαίας τεχνολογίας τεράστιο στρατιωτικό αεροσκάφος A400-M, που δύναται να μεταφέρει σε ένα μόνο δρομολόγιο φόρτο 37 τόνων.

ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ
Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Τούρκιγιε, στο σχέδιο που εκτελεί η Airbus Military εκτός από την Τουρκία μετέχουν ως εταίροι η Γερμανία, το Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία και Ισπανία. Η Τουρκία αγοράζοντας 10 αεροσκάφη απέκτησε δικαίωμα να μετάσχει στο σχέδιο με 8% . Το αεροσκάφος στο οποίο δόθηκε το όνομα ¨Μεγάλος Γιουσούφ¨ τις προηγούμενες μέρες μεταφέρθηκε στην 221η μοίρα στην Καισάρεια. Σύμφωνα με πληροφορίες εκεί υπέστη αυστηρούς ελέγχους.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
Η επιτροπή παραλαβής στην οποία ήταν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας και της Πολεμικής Αεροπορίας στην έρευνα που έκανε βρήκε 1-2 τεχνικά προβλήματα. Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων δεν έγινε παραλαβή του αεροσκάφους. Αυτό προκάλεσε μια καθυστέρηση 4 μηνών. Η καθυστέρηση έθεσε το θέμα των προβλεπόμενων σε τέτοιες περιπτώσεις αποζημιώσεων, αλλά πιστεύεται ότι η αποζημίωση θα πληρωθεί με παραπάνω ανταλλακτικά.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ
Η επιτροπή ως όρους για την παραλαβή έθεσε τα έξτρα ανταλλακτικά και ομάδες στήριξης. Σύμφωνα με αξιωματικούς του στρατού το αεροσκάφος A400-M προσθέτει μεγάλη στρατηγική αξία στην χώρα που το κατέχει. Το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει και να ¨κατεβάσει¨ 116 στρατιώτες (ένας λόχος) σε περιοχή επιχειρήσεων. Με την ένταξη του A400-M που μπορεί να προσγειωθεί ακόμη και σε διαμορφωμένο κατάλληλα χωμάτινο χώρο ή και σε προετοιμασμένο χωράφι, η τουρκική πολεμική αεροπορία διπλασιάζει την ταχύτητα μεταφοράς και αποστολής.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
Η σύνθεση της ατράκτου του έγινε στην Βρέμη και το τελικό μοντάζ του στη Σεβίλλη. Το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει θωρακισμένα οχήματα, ελικόπτερο και όλμους βάρους 37 τόνων. Η εμβέλεια του αεροσκάφους είναι 8.700 χλμ. Δηλαδή μπορεί ν απογειωθεί από την Κωνσταντινούπολη και να φτάσει στις ΗΠΑ.

Netgazete 10/1/2014
Μετάφραση "Τουρκικά Νέα"

Σχόλιο ιστολογίου: Και τώρα, ας σκεφτούν κάποιοι από την Ελληνική πλευρά, τι ακριβώς χρήση μπορούν να έχουν αυτά τα τουρκικά μεταφορικά αεροπλάνα απέναντι στην Ελλάδα. Τονίζουμε πως πρόκειται για δέκα (10) στον αριθμό, που μπορούν να μεταφέρουν μία ιδιαίτερα ισχυρή στρατιωτική δύναμη μέσα από φίλιες χώρες...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όσο πιό μεγάλα είναι, τόσο πιό πολύ πονάει η κατάρριψή τους. Κάποιοι έφαγαν χοντρά στην Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]