Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

21 Δεκ 2013

Glock, Scorpion, AK-47 (Kalashnikov), Zastava εσχάτως… Χειροβομβίδες F1, αντιαρματικοί εκτοξευτές RPG, Μ-72 LAW…  Όχι, δεν πρόκειται για διαφήμιση κάποιας (καταργημένης από τον κ. Βενιζέλο…) DEFENDORY, πρόκειται για καθημερινή  αστυνομική ειδησεογραφία στις εφημερίδες, στον ηλεκτρονικό τύπο και το διαδίκτυο.

Ασφαλώς δεν θα ισχυρισθώ ότι η χώρα μας έχει το μονοπώλιο τέτοιων φαινομένων. Μόλις προ δυο εβδομάδων η Γαλλική Χωροφυλακή σε μια συνδυασμένη επιχείρηση συνέλαβε 35 άτομα και κατάσχεσε περί τα πεντακόσια πολεμικά όπλα κυκλώματος διακινήσεως με προέλευση τα Βαλκάνια… Το ζήτημα όμως που μας απασχολεί είναι η προϊούσα ώσμωση του ποινικού με τον «χώρο» της ένοπλης πολιτικής βίας, η δικτύωση αμφοτέρων με τον «χώρο» των λαθροδιακινητών προσώπων, όπλων και εκρηκτικών και εν τέλει η αδιάλειπτη ροή οπλισμού και η «λογιστική υποστήριξη» των εκτός νόμου κυκλωμάτων από τις λαθραίες ροές στα σύνορα μας. Κυρίως στα Βορειοδυτικά όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, αφού από εκεί προέρχεται ο κύριος όγκος του οπλισμού και των πυρομαχικών, αφού εκεί έχουν αναπτυχθεί οι καλύτερες «συνέργειες» ξένων και ντόπιων συμμοριών.

Η παρουσία αδίστακτων ξένων και Ελλήνων κακοποιών, η διαρκής ανανέωση του χώρου της ένοπλης πολιτικής βίας με νέες γενιές έτοιμων για όλα, η φθηνή διάθεση πολεμικού τύπου, βαρέως οπλισμού και η ανταλλαγή τεχνικών και τακτικών αντιμετωπίσεως της κρατικής καταστολής συνιστούν εκρηκτικό μείγμα. Την κατάσταση αυτή περιπλέκουν και επιδεινώνουν μια σειρά φυσικών και άλλων παραγόντων όπως το έδαφος, το οδικό δίκτυο,  η γεωπολιτική και γεωγραφική θέση της χώρας αλλά και οι αστοχίες στον κατασταλτικό σχεδιασμό, όπως η διάλυση της Χωροφυλακής, η απόσυρση του Στρατού από τα σύνορα και η ύπαρξη μειοψηφιών έτοιμων να παράσχουν «πολιτική κάλυψη» σε ληστές, δολοφόνους και δραπέτες, αρκεί να βάλλεται ο θεσμός της «κρατικής βίας». Έτσι, χωρίς πρόγραμμα!

Ελάχιστη απαραίτητη κάλυψη αισθητήρων για την στεγανοποίηση του Αιγαίου

Τηρουμένων των αναλογιών και με πλήρη επίγνωση των διαφορών και του εθνικοαπελευθερωτικού χαρακτήρος του κινήματος του FLN (Front de Liberation Natiοnale, Μέτωπο Εθνικής Απελευθερώσεως) στην Αλγερία του 1956 – 62, σε στρατιωτικό – αστυνομικό επίπεδο το πρόβλημα είναι ανάλογο. Μολονότι ο τακτικός στρατός και η Χωροφυλακή είχαν κατορθώσει να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τις έκνομες δραστηριότητες του FLN γύρω στο 1960, μολονότι η Πολιτικο- Διοικητική Οργάνωση (ΟΡΑ) του είχε σχεδόν καταστραφεί, η διαρκής τροφοδοσία των εναπομεινασών “katiba” (μονάδες των HLL, Hors La Loi, παρανόμων) με βαρύ οπλισμό από τις ήδη ανεξάρτητες τέως αποικίες του Μαρόκου και της Τυνησίας, η ενίσχυση με νέους, εκπαιδευμένους στην Αίγυπτο και το Ιράκ μαχητές τροφοδοτούσε την τρομοκρατία και την συνέχιση της ανταρσίας. Ο στρατηγός Challe, αντιλαμβανόμενος ότι η στρατιωτική λύση περνά από τον περιορισμό του πολέμου σε ένα «κλειστό πεδίο», «στεγανοποιημένο» σε υλικές και έμψυχες εχθρικές ενισχύσεις με το ομώνυμο σχέδιο επέβαλλε αεροναυτικό αλλά κυρίως από ξηράς αποκλεισμό. Τα πολεμικά πλοία, τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και της Aeronavale εξασφάλισαν την «στεγανοποίηση» από τις Μεσογειακές ακτές και από τον εναέριο χώρο των δυο όμορων χωρών. Στην Ξηρά τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, λόγω της εκτάσεως και της φυσικής διαμορφώσεως των συνόρων, αλλά και του διαφορετικού τύπου απειλής. Ένα πολιτικό αεροσκάφος με ψευδές σχέδιο πτήσεως η και εντελώς λαθραίο ήταν εύκολος στόχος για την επιτήρηση όσο και για την αναχαίτιση και την υποχρέωση του σε προσγείωση και έλεγχο. Οι ομάδες όμως τρομοκρατών και μεταφορέων οπλισμού που διέσχιζαν τα σύνορα κυρίως στα ανατολικά (Τυνησία) εκπαιδευμένοι και πάνοπλοι μαχητές με βαρύ οπλισμό (οπλοπολυβόλα, υποπολυβόλα και εκτοξευτήρες ρουκεττών) αποτελούσαν ένα διαφορετικό πρόβλημα.

Εκεί λοιπόν πήρε σάρκα και οστά η σύγχρονη επιτήρηση συνόρων, με όλες τις δυσκολίες που επέβαλλε το αχανές και αφιλόξενο έδαφος και η ανυπαρξία οδικού και τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Αρχικά αναπτύχθηκε ένα τριπλό «φράγμα» ηλεκτροφόρου συρματοπλέγματος, με δυνατότητα εντοπισμού των σημείων παραβιάσεως του και κατανεμημένες μονάδες ελέγχου και διώξεως σε όλο το μήκος της μεθορίου. Ασφαλώς όμως ο χρόνος για την μετακίνηση των μονάδων, ο θόρυβος και η σκόνη από τα τεθωρακισμένα και τα τζίπ, ακόμη και η επέμβαση των αερομεταφερομένων (ελικόπτερα) μονάδων προειδοποιούσαν τους εισβολείς και απεδείχθησαν ακατάλληλα για την έγκαιρη και οριστική καταστροφή η σύλληψη των HLL. Πολύ σύντομα έγινε αντιληπτό αυτό που πλέον αποτελεί «δόγμα» για κάθε σοβαρή συνοριοφύλαξη : Οι κινήσεις των στόχων πρέπει να γίνουν αντιληπτές ΠΡΙΝ την προσέγγιση τους στο σημείο ελέγχου η προσβολής ώστε να δοθεί χρόνος για αντίδραση με τα κατάλληλα μέσα.

Η τεχνική λύση στο πρόβλημα ήταν η μετασκευή ραντάρ διευθύνσεως βολής πυροβολικού σε ρόλο επιτηρήσεως εδάφους. Αντιαεροπορικά ραντάρ COTAL, ραντάρ εντοπισμού πυροβολικού AN/MPQ 10 A και AN/MPQ 4 A εφοδιάσθηκαν με το ηχητικό – προειδοποιητικό σύστημα “Donald” και κάλυψαν σχεδόν “seamlessly” χωρίς κενό επικαλύψεως δηλαδή τα Α και Δ σύνορα της Γαλλικής Αλγερίας. Τα ραντάρ συζεύχθηκαν με στοιχεία των τριών πυροβόλων και με μονάδες αμέσου επεμβάσεως του Στρατού και της Αεροπορίας Στρατού (ALAT). Άμα τω εντοπισμώ κινήσεων στο «σύρμα», ακολουθούσε υπολογισμός στοιχείων βολής και ομοβροντία αρχικά εγκαιροφλεγών βλημάτων και κατόπιν μεικτές βολές  εγκαιροφλεγών / κρουσιφλεγών ενώ βεβαίως εκινητοποιείτο η δύναμη αμέσου επεμβάσεως για την σύλληψη η την εξουδετέρωση των HLL αλλά και για την εκτίμηση επιφερομένου πλήγματος (damage assesment) και την διόρθωση παραμέτρων του συγκροτήματος  ραντάρ / πυροβόλων.

Τα ΒΔ σύνορα

Το σύστημα ηλεκτροφόρου φράγματος, ραντάρ / πυροβόλων και ταχυκίνητων μονάδων επεμβάσεως επί οχημάτων η μεταφερομένων με ελικόπτερα, ακόμη και επέμβαση της αεροπορίας σε ρόλο εγγύς υποστηρίξεως αποστέρησε σε μεγάλο βαθμό το FLN από τον «ομφάλιο λώρο» τροφοδοσίας σε άνδρες και υλικό από τις όμορες χώρες, έπνιξε εν τη γενέση κάποιες απόπειρες πληγμάτων κατά υποδομών με βαρείς όλμους (120 χλστ.) από τις ίδιες χώρες και επέτρεψε την υλοποίηση του σχεδίου Challe. Στα τέλη του 1960, η ανταρσία είχε στρατιωτικά ηττηθεί. Το τι συνέβη μετά και η Γαλλική Αλγερία εγκαταλείφθηκε, ότι ξεριζώθηκαν ένα εκατομμύριο «pieds noirs» που είχαν κάμει την έρημο αμπέλια και αγρούς, που έβγαλαν το πετρέλαιο που τρέφει σήμερα την Αλγερία είναι άλλο θέμα, είναι η πολιτική ήττα της Γαλλίας, η διαίρεση του Έθνους, ο ρόλος της εσωτερικής «Πέμπτης Φάλαγγας» των «αλληλέγγυων», ο Ψυχρός Πόλεμος και ο ρόλος της τότε ΕΣΣΔ και των Αμερικανών στον ΟΗΕ αλλά και ο αναπροσανατολισμός της Γαλλίας στην πυρηνική ενέργεια, η αυτονόμηση της σε πυρηνικά – βαλλιστικά όπλα και τέλος η αποχώρηση της από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

Εμείς θα κρατήσουμε την  επιχειρησιακή αξία της συνέργειας τεχνικών μέσων (ηλεκτροφόρου φράγματος, ραντάρ επιτηρήσεως εδάφους σε σύζευξη με μέσα εξουδετερώσεως, δίκτυο επικοινωνιών) και κλασικών μέσων επεμβάσεως όπως οι περίπολοι και τα μηχανοκίνητα η τα ελικόπτερα. Ειρήσθω εν παρόδω οτι τα λαμπρά αποτελέσματα αυτής της συνέργειας εσημειώθησαν ενώ λόγω εποχής απουσίαζαν τα αυτονόητα σήμερα : κάμερες επιτηρήσεως και FLIR (Υπέρυθρη επιτήρηση νυκτός)  όπως και το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) και τα Ανεπάνδρωτα Αεροχήματα (UAV η RPV η απλώς drones), το «μακρύ χέρι» ενός άρτιου συστήματος επιτηρήσεως και ελέγχου.
Στα σημερινά συστήματα επιτηρήσεως τα ραντάρ συνεργάζονται αυτόματα  με τις κάμερες, ανταλλάσσουν με αυτά συντεταγμένες στόχου και τον εγκλωβίζουν οπτικά η ηλεκτρομαγνητικά, η εικόνα τακτικής καταστάσεως παρέχεται συνεχώς επί ψηφιακού χάρτου και ο τοπικός διοικητής έχει ανά πάσα στιγμή ενημέρωση για τις θέσεις του στόχου, των ομάδων επεμβάσεως και των λοιπών διαθεσίμων μέσων. Ελαφρά ανεπάνδρωτα αεροχήματα πεδίου, εκτοξευόμενα από τον ώμο μπορούν να παράσχουν εικόνα σε φορητές συσκευές απεικονίσεως και ελέγχου, σε επίπεδο περιπόλου η τοπικού κέντρου επιχειρήσεων. Οι τεχνικές εντοπισμού διακοπής στην ηλεκτρική συνέχεια φράκτη επιτρέπουν ακρίβεια της τάξεως μέτρου. Διατίθενται ακόμη και ανεπάνδρωτα οχήματα παντός εδάφους με αισθητήρες και όπλα εξουδετερώσεως, τηλεχειριζόμενα η αυτόνομα με προγραμματισμένες διαδρομές ελέγχου.

Τι σημαίνει αυτό για την καταστολή της ανησυχητικής πλέον εγκληματικότητος και της ανεξέλεγκτης διακινήσεως πολεμικού τύπου όπλων και πυρομαχικών στην χώρα; 

Η θερμική κάμερα εστιάζει στο ιχνος που αποκαλύπτει το συζευγμένο ραντάρ

Ασφαλώς είναι κυρίαρχο το ζήτημα της αεροναυτικής επιτηρήσεως. Το μήκος των ακτογραμμών, η εγγύτης της Τουρκίας, η προσφυγο-παραγωγός κατάσταση που επικρατεί στην γειτονική Μέση Ανατολή, καθιστούν το Αιγαίο κύρια οδό εισβολής λαθρομεταναστών και πάσης φύσεως εκνόμων δραστηριοτήτων. Ως πρός αυτό, είναι απλώς εγκληματική η μή –υλοποίηση από το … 1997 (!) έστω του VTS Αιγαίου, ακόμη χειρότερα η ανυπαρξία Ολοκληρωμένου Συστήματος Θαλάσσιας Επιτηρήσεως  με απώλεια τεραστίων προς τούτο διατεθέντων Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Το ελληνικό κράτος, αιώνιος Επιμηθεύς άφησε να εξελιχθεί το πρόβλημα, να περνούν καθημερινώς 100 η παραπάνω λαθρομετανάστες στην Λέσβο η 50 στο Αγαθονήσι, να τρέχει και να μη φθάνει η ΕΛΑΚΤ – ΛΣ, για να αποφασίσει να προμηθευθεί κινητούς κλωβούς επιτηρήσεως, να κάμει «πιλοτικές» εφαρμογές με ραντάρ στην Κάλυμνο (ανατεθείσες σε άσχετες εταιρείες, με ανύπαρκτες η εσφαλμένες μελέτες ραδιοκαλύψεως…).

Τα ΒΔ όμως σύνορα είναι άλλο πράγμα. Εκεί δεν είναι τόσο ο όγκος των ροών, όσο το είδος και η… ποιότητα ανθρώπων και υλικού. «Ψαράδες» με ΑΚ -47 όπως αυτοί που δολοφόνησαν τον Συνοριοφύλακα στις Πρέσπες, δραπέτες και καταζητούμενοι σε Αλβανία και Ελλάδα, τροφοδότες σε όπλα, ναρκωτικά, πυρομαχικά και εκρηκτικά του κοινού εγκλήματος και της πολιτικής βίας. Ο ηλεκτροφόρος φράκτης, οι κάμερες, τα ραντάρ επιτηρήσεως εδάφους, τα αυτόματα μέσα εξουδετερώσεως (μπορεί να είναι «μή» η «λιγότερο» φονικά – non / less lethal) όπως χημικά, TASER, dazzling – LASER, LRAD- X κλπ.) η πιό δραστικά αναλόγως με το είδος του επεισοδίου είναι απολύτως απαραίτητα. Η πολιτική ηγεσία πρέπει να κωφεύσει στις οιμωγές ΜΚΟ, «αλληλέγγυων», πρακτόρων και αφελών για «τείχος του αίσχους» κλπ. Δημοκρατίες όπως το εσχάτως ανακαλυφθέν Ισραήλ και οι ΗΠΑ προ πολλού εγκατέστησαν παρόμοιες υποδομές στα σύνορα τους. Ο «ομφάλιος λώρος» ανεφοδιασμού που συντηρεί «γιάφκες» με βαρύ οπλισμό, που θέτει στην διάθεση 23χρονων Glock, ΑΚ – 47 και αμυντικές χειροβομβίδες, γιατί όχι SEMTEX και οπλοβομβίδες μεθαύριο πρέπει να κοπεί. Πρέπει να περιορισθεί σε στεγανό, «κλειστό πεδίο» η εγχώρια εγκληματικότητα – τρομοκρατία ώστε να ελεγχθεί με τεχνικά μέσα, ενέδρες και κλασικές αστυνομικές μεθόδους πριν πάρει χαρακτηριστικά ανταρτοπολέμου.
 
 Συγκρότημα ραντάρ - καμερών επιτηρήσεως και συνθετική εικόνα στο ΚΕΠΙΧ
 
Τέτοια χαρακτηριστικά σε μικρή κλίμακα είχε πάρει η καταδίωξη της αλβανικής συμμορίας των Φυλακών Τρικάλων το καλοκαίρι στην Ναυπακτία και την Θεσπρωτία. Είχαμε απ’όλα: Βαρύ οπλισμό, δίκτυο υποστηρίξεως, «απαλλοτριώσεις» μέσων του τοπικού πληθυσμού, χρήση του αναγλύφου και της δασοκαλύψεως για παραπλάνηση, απόκρυψη και παραλλαγή. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτιμούν ότι υπήρξε και δραστηριοποίηση των «δικτύων» του UCC (ανάλογο του UCK με στόχο την «απελευθέρωση της Τσαμουριάς»), εξάλλου οι Αλβανικές εφημερίδες έδωσαν τόνους Ελληνοαλβανικού πολέμου στην καταδίωξη, σε εδάφη που θεωρούν ότι ανήκουν στην «Μεγάλη Αλβανία».

Γίνεται αντιληπτό τι θα συμβεί όταν η ανεξάντλητη πηγή της νεο – τρομοκρατίας και η μήτρα του ποινικού εγκλήματος θα συγκλίνουν σε ένα ορμητικό ποτάμι απαγωγέων, ληστών, εκτελεστών που θα έχουν μάθει από τα λάθη του Βελβενδού και την σαγκά του Κόλα ενώ υπό τις οδηγίες του Παλαιοκώστα και άλλων «βετεράνων» θα εφοδιάζονται ανελλιπώς με νέα όπλα, άφθονα πυρομαχικά και αποτελεσματικές τακτικές; Τι θα συμβεί όταν υποδαυλιζόμενοι από τα Τίρανα (και όχι μόνον …) αλυτρωτισμοί επενδύσουν με «εθνικοαπελευθερωτικά» χρώματα το κοινό έγκλημα; 

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης εξήγγειλε σχετική πρωτοβουλία από την Καστοριά. Φύσει καχύποπτος σε «εξαγγελίες», ανησυχώ. Ανάλογες πρωτοβουλίες λιμνάζουν, σαπίζουν και εν τέλει λησμονούνται, όχι πάντα υπαιτιότητι του υπουργού αλλά (κυρίως) λόγω της εκπληκτικής αδρανείας του «συστήματος». Ανάθεση «Μελέτης», προκήρυξη διαγωνισμού (για τον μελετητή, άλλη για την υλοποίηση, ενστάσεις, εταιρείες και διαπλοκή…), αλλεπάλληλες παγίδες και «λούμπες» με στόχο την ακινησία η την μεγιστοποίηση του κέρδους «μελετητών» και εργολάβων, την συντήρηση  αδηφάγων «ερευνητών» ΑΕΙ, όχι την υλοποίηση του έργου! Mάρτυς τα μηδέποτε υλοποιηθέντα VTS Αιγαίου και Κρήτης, το «πιλοτικό» της Κέρκυρας που απλώς προσεπόρισε 850 χιλ. € σε «ερευνητές» και εταιρείες – φαντάσματα. Το «φράγμα» που υλοποίησαν οι Γάλλοι στην Αλγερία του 60, έγινε με ίδιες δυνάμεις, με διάθεση Τεχνικών και τεχνικών μέσων από την Αεροπορία, το Πυροβολικό και το Μηχανικό. Ελάχιστη ήταν η προσφυγή στην αγορά, περισσότερο για απλά αναλώσιμα.
Αδυνατούν ο Στρατός και η Αστυνομία, η ΕΛΑΚΤ – ΛΣ, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν κάτι ανάλογο σήμερα, σε μια χώρα με ασφυκτική, υπερβολική παρουσία μηχανικών που εμφανίζεται και στις ΕΔ, με την διάθεση ευρύτατου φάσματος τεχνικού υλικού (κάμερες, υλικό δικτύων, λογισμικό και χαρτογραφία) σε κάθε επιθυμητό επίπεδο κόστους και αξιοπιστίας;
Πόσο δύσκολο είναι να καταγραφούν οι επιχειρησιακές απαιτήσεις  για τα ραντάρ – ο Στρατός έχει την σχετική εμπειρία από τα BORA 550, το ΠΝ από τα Ναυτικά Παρατηρητήρια – και να γίνει ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΑ η προμήθεια;
Πόσο δύσκολο είναι να γίνει η ολοκλήρωση του συστήματος από τις Διαβιβάσεις και το Μηχανικό σε συνεργασία με την ΓΥΣ και τους έμπειρους αξιωματικούς του Πυροβολικού και των ΤΕΕΠ;
Γιατί πρέπει να περάσουμε από την προσοδοφόρο (για άλλους) φάση της «αναθέσεως»;
Η χρήση κονδυλίων της ΕΕ είναι ένα επιχείρημα, αλλά υπάρχουν τρόποι «παρακάμψεως», τουλάχιστον για τα ΒΔ σύνορα. Η διάθεση του συστήματος για 25 % του χρόνου λειτουργίας σε δραστηριότητες ελέγχου λαθρεμπορίας, ναρκωτικών και εμπορίας ανθρώπων επιτρέπει την χρηματοδότηση ακόμη και εάν ανήκει στις ΕΔ και σίγουρα στην Συνοριοφυλακή. Προσοχή, οι «καθηγητάδες», οι πεινασμένες για projects εταιρείες «συμβούλων» και άλλα τρωκτικά καραδοκούν!

Στις όμορες Τουρκία και Βουλγαρία έχουν αναπτυχθεί εγχώρια συστήματα ραντάρ επιτηρήσεως πεδίου τα οποία προμηθεύθηκαν οι ΕΔ και η Στρατοχωροφυλακή. Εμείς για πόσο ακόμη θα υστερούμε στην συνοριοφύλαξη ενώ είμεθα οι πλέον εκτεθειμένοι; Στην επόμενη περίπτωση Κόλα θα φέρουμε πάλι την ΜΥΑ – ΛΣ από τα λιμάνια στα βουνά γιατί μόνο αυτοί διαθέτουν μέσα νυκτερινών επιχειρήσεων και παρα-στρατιωτική εκπαίδευση;
Τον Ιανουάριο του 2012 παρουσιάσθηκε η μελέτη του ΚεΜεΑ για την δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Παπουτσή. Για άλλη μια φορά η άμαξα μπροστά από τα βόδια… Συντονιστικό Κέντρο με ποιους αισθητήρες, με ποια ροή επιχειρησιακής εικόνας, με ποια διευκρινισμένη εικόνα επιφανείας στην θάλασσα; «Κέντρο» να έχουμε, να γεμίζει το στόμα με πομπώδεις τίτλους, να ορίζονται «συντονιστές» και να φωτογραφίζονται Υπουργοί, «σύμβουλοι», καθηγητές και παρατρεχάμενοι!

Parsifal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Πολιτική και Ηθική είναι δύο ιδεολογικές μορφές του εποικοδομήματος, άρρηκτα συνδεδεμένες. Αντανακλούν και αποτυπώνουν το κοινωνικό σου «πρόσωπο» και τον κοινωνικό σου χαρακτήρα: Δηλαδή τα συμφέροντα που εξυπηρετείς και τη φιλοσοφία αυτών των συμφερόντων…
Αυτά είναι αλφαβητικά ζητήματα της Σοσιαλιστικής Θεωρίας και Πράξης, της Αριστεράς (χωρίς εισαγωγικά): Άλλη η Πολιτική και η Ηθική των αστικών κομμάτων και ριζικά αντίθετη των Αριστερών…
Αλφαβητικό, επίσης, ζήτημα είναι και τούτο: Τα εγκλήματα δεν συμψηφίζονται. Το γεγονός δηλαδή ότι τα στελέχη των αστικών κομμάτων έχουν περιουσίες και πλουτίζουν από την «πολιτική» αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει (να συμψηφίσει) μια παρόμοια κατάσταση σε στελέχη που μιλούν στο όνομα της Αριστεράς.
Κανένας συμψηφισμός, συνεπώς, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τους «φραγκάτους» του ΣΥΡΙΖΑ…
ΤΩΡΑ ερχόμαστε στο άλλο πονηρό «επιχείρημα»: «δεν μπορεί ένας αριστερός να έχει χρήματα, να είναι πλούσιος»;
Φαίνεται «ακαταμάχητο» το «επιχείρημα» διατυπωμένο έτσι ΓΕΝΙΚΑ, δηλαδή αφηρημένα: Οι αφαιρέσεις συγκαλύπτουν τις αμαρτίες…
Αν συγκεκριμενοποιήσουμε αυτήν τη δόλια αφαίρεση προκύπτουν τα εξής συγκεκριμένα:
Πρώτο «συγκεκριμένο»: Ήταν πλούσιος και κερδήθηκε στις ιδέες του Σοσιαλισμού, δηλαδή λιποτάκτησε από την τάξη του; Αν ναι, τότε ανάλογη πρέπει να είναι και η πρακτική του συμπεριφορά: Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ένταξή του και αφομοίωση (και της τσέπης του) στην υπόθεση του Σοσιαλισμού.
Που σημαίνει: Όχι φυσικά την οικονομική του εξαθλίωση, αλλά την «προσφορά» και της «τσέπης» του στον επαναστατικό αγώνα. Το καθοριστικό πλέον δεν θα είναι το πώς θα βγάλει χρήματα, αλλά το πώς θα αξιοποιηθεί ο πλούτος του στο σοσιαλιστικό αγώνα…
Κριτήριο εδώ δεν είναι το οικονομικό κέρδος, αλλά οι ανάγκες του αγώνα…
Από τη στιγμή που το καθοριστικό κριτήριο θα είναι ή θα παραμείνει ο πλουτισμός, ΤΟΤΕ αυτό θα καθορίσει και την πολιτική του συμπεριφορά: «Το είναι καθορίζει τη συνείδηση» (Μαρξ).
Δεύτερο «συγκεκριμένο»: Πώς απέκτησε τα χρήματα; Τα απέκτησε όταν ήταν «στρατευμένος» στην Αριστερά;
Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να «στραβώνουν». Ενταγμένος στην Αριστερά και να οδεύεις στο δρόμο του πλουτισμού, βαδίζεις ανάποδα: Απομακρύνεσαι από το δρόμο της Αριστεράς, αρχίζεις να αποκτάς τη φιλοσοφία του καπιταλιστικού καθεστώτος, το αστικό Είναι, συνακόλουθα και την αντίστοιχη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ…
Ο μικροαστικός ριζοσπαστισμός σ’ αυτό ακριβώς συνίσταται: Στο διαχωρισμό των ιδεών και της πολιτικής σου στράτευσης από το ατομικό σου συμφέρον. Στο διαχωρισμό, δηλαδή του ατόμου σου, από την πολιτική ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ μιας Σοσιαλιστικής οργάνωσης: Αστικός ατομικισμός…
Αυτός ο μικροαστικός ατομικισμός είναι που κυριαρχεί, σήμερα, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στα «αριστερά» κόμματα και ΟΧΙ η ιδεολογία, η πολιτική και ηθική της εργατικής τάξης: Της κοινωνικής βάσης κάθε Αριστερού κόμματος…
Ανάλογες και οι ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ αυτών των κομμάτων…
Είναι, συνεπώς, τα ίδια αυτά εκφυλισμένα και μεταλλαγμένα «αριστερά» κόμματα που εκκολάπτουν και γιγαντώνουν τη φιλοσοφία των μικροαστών: Της ατομικής αναρρίχησης, της ατομικής προβολής, του ατομικού πλουτισμού κ.λπ…
Τρίτο «συγκεκριμένο»: Και αυτό εδράζεται στο ΠΩΣ απόκτησες τα χρήματα, αλλά σε άλλη διάσταση: Στην απόκτηση των χρημάτων αξιοποιώντας και εκμεταλλευόμενος τις καθεστωτικές σου διαπλοκές και τα προνόμια του κρατικού συνδικαλισμού;
Εδώ, πλέον, με όχημα την «αριστερά» πλουτίζεις: Η πιο μοχθηρή γκριμάτσα του καπιταλιστικού νεοφιλελευθερισμού.
Τέτοιες «γκριμάτσες» αποτελούν οι «επενδυτές» και οι «εκατομμυριούχοι» του ΣΥΡΙΖΑ.
Το έχουμε, ήδη, επισημάνει στο άρθρο μας:
«Αυτοί χρησιμοποίησαν τις «αριστερές» διαπλοκές, τις καθεστωτικές θέσεις, και την ιδεολογία της Αριστεράς για να φουσκώσουν τις τσέπες τους: Κερδοσκόπησαν ΑΣΥΣΤΟΛΑ πάνω στα ΠΡΟΝΟΜΙΑ του εργατοπατερισμού και των «αριστερών», καθεστωτικών διαπλοκών: Όπως ακριβώς η σφετεριστική αχρειότητα του ΠΑΣΟΚ…
Αυτοί οι κύριοι είναι διαποτισμένοι μέχρι το μεδούλι από την ιδεολογία του χρήματος και την χρηματιστηριακή «κουλτούρα», από την «κουλτούρα» των χρηματιστηριακών «επενδυτών» και του τραπεζικού τζόγου, για το φούσκωμα της «τσέπης» τους: Καρκινώδη αποστήματα της «εκσυγχρονιστικής» υστερίας και τραπεζικής αναισχυντίας: Της σημερινής ληστείας και κτηνωδίας…».
Είναι πραγματικά πληκτικό να κάνεις «λιανά» τα αυτονόητα: Αλφαβητικές αλήθειες του Σοσιαλισμού, αλήθειες που η ζωή επαληθεύει καθημερινά…
Είναι, ωστόσο, και θλιβερό και ζοφερό να βλέπεις ανθρώπους που μιλούν στο όνομα της Αριστεράς να μην τις αντιλαμβάνονται: Σε τέτοια ιδεολογική, πολιτική και ηθική κατάπτωση βρισκόμαστε…
Από resaltomag


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Η Mercedes-Benz, η BMW και η OPEL, έχουν στήσει πάρτι εδώ και χρόνια εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, γλιτώνοντας φόρους άνω των 100.000.000 ευρώ

Την παροιμία «δάσκαλε που δίδασκες» θυμίζει η υπόθεση της φοροδιαφυγής τριών μεγάλων γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ελλάδα, την οποία αποκαλύπτει το περιοδικό «Der Spiegel». Οπως έγινε γνωστό και επιβεβαιώνεται και από το ΣΔΟΕ, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Mercedes-Benz, η BMW και η OPEL, έχουν στήσει πάρτι εδώ και χρόνια εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, γλιτώνοντας φόρους άνω των 100.000.000 ευρώ.

Σε βάρος τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διεξάγεται έρευνα για φορολογική απάτη κατά του Δημοσίου. Αφορμή για την έρευνα που ξεκίνησε το ΣΔΟΕ ήταν οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές με τις οποίες οι συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες εισήγαν τα αυτοκίνητά τους στη χώρα μας.

Οι πληροφορίες μιλούν για συστηματική φοροδιαφυγή, η οποία στηρίζεται στο κόλπο της υποτιμολόγησης των εισαγόμενων Ι.Χ. αυτοκινήτων. Με μικρή διαφορά στην τιμή οι εταιρείες κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα από τη διαφορά των τελών ταξινόμησης, ιδίως μάλιστα σε πολυτελή και ακριβά αυτοκίνητα.

Πρόκειται για κομπίνα, όπως αναφέρει το «Der Spiegel», σε βάρος των δημοσίων εσόδων μιας χώρας που έχει ανάγκη από είσπραξη χρημάτων. Και αυτό φέρεται ότι γίνεται από βιομηχανίες της πιο μεγάλης και πιο εύρωστης οικονομικά χώρας της Ε.Ε.

Η παράνομη αυτή πρακτική, εάν αποδειχθεί αληθής, όχι μόνο δεν ταιριάζει με το ήθος και το πνεύμα του προτεσταντικού γερμανικού καπιταλισμού (όπως τουλάχιστον πλασάρεται προς τα έξω), αλλά δημιουργεί μείζον πρόβλημα όσον αφορά και τη γενικότερη συμπεριφορά των γερμανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και διεθνώς.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την υπόθεση του σκανδάλου Siemens, με τις δωροδοκίες πολιτικών, τις περίεργες συμβάσεις ανάθεσης έργων σε όλους τους οικονομικούς τομείς, που ταρακούνησαν το πολιτικό μας σύστημα. Αλλά και στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, οι μίζες που ψάχνουν ακόμη οι εισαγγελείς ξεκίνησαν από μια γερμανική εταιρεία, τη Φέροσταλ, η οποία ανέλαβε αρχικά το έργο.

Μήπως όμως και στην προμήθεια λεωφορείων και τροχαίου υλικού δεν ενεπλάκη με ύποπτο και περίεργο τρόπο η γερμανική εταιρεία ΜΑΝΝ, η δραστηριότητα της οποίας ακόμη ερευνάται;

Το πρόβλημα των δωροδοκιών, της εξαπάτησης του Δημοσίου και της φοροδιαφυγής ασφαλώς δεν είναι γερμανικό προνόμιο· προσδιορίζει όλους όσοι επιδιώκουν την κυριαρχία στην αγορά. Η Γερμανία έχει ισχυρή βιομηχανία, εξάγει στο Νότο και πρέπει οι εκπρόσωποί της, σε όλο το φάσμα, να τηρούν τη νομιμότητα· όχι μόνο να τη ζητούν από τους άλλους. Ειδικά όταν η γερμανική πολιτική της λιτότητας έχει καταδικάσει τους λαούς στην εξαθλίωση και την ανέχεια.

Από enet


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Με βάση ορισμένες παραδοχές και προϋποθέσεις, όλα είναι έτοιμα για ένα παγκόσμιο ολοκαύτωμα
Σε δεινή θέση οι ΗΠΑ διαπιστώνουν πως χάνουν την παγκόσμια κυριαρχία τους με ταχύτατους ρυθμούς
Αποφάσεις - σοκ από την πλευρά του Πεκίνου, που ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου κατά της Ουάσινγκτον
 
H 22 Νοεμβρίου ήταν μια εξαιρετικά σημαντική ημέρα για την παγκόσμια οικονομία και όπως είναι φυσικό, τέτοιου μεγέθους ειδήσεις περνάνε απαρατήρητες από τα δελτία των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών και των λοιπών κυβερνητικών - μνημονιακών ΜΜΕ.
Κι επειδή η Ελλάδα δεν αποτελεί ούτε τον "ομφαλό" της γης, ούτε διαθέτει ισχύ τέτοια που να μπορεί να κινηθεί γεωπολιτικά και γεωοικονομικά προς την κατεύθυνση προάσπισης των συμφερόντων της, αυτό δεν σημαίνει πως οι ειδήσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος δεν απασχολούν ή δεν πρέπει να απασχολούν την χώρα (που έγινε χώρος ελέω μνημονίων και ολίγιστων πολιτικών) οι πολίτες της οποίας θα πρέπει να ενημερώνονται για γεγονότα των οποίων η πιθανότατη εξέλιξη μπορεί να μεταβάλλει προς το ακόμη χειρότερο τα όσα ήδη βιώνει ο πληθυσμός της Ελλάδας. 

Στις 22 Νοεμβρίου, λοιπόν, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε επίσημα ότι από εδώ και στο εξής θα σταματήσει να αποταμιεύει σε δολάρια (όσα έχει σιγά-σιγά θα τα ξοδεύει για να συνεχίσει να αγοράζει χρυσό αλλά και σε άλλες παραγωγικές επενδύσεις, αλλά και στηρίζοντας το ευρώ αφού αυτό λόγω λιτότητας δεν πληθωρίζεται). Με απλά λόγια, ανακοινώθηκε η απόφαση της Κίνας να διαγράψει από παγκόσμιο νόμισμα το δολάριο και να μειώσει με ραγδαίους ρυθμούς την ισχύ των ΗΠΑ...
Μετά από λίγες ώρες ήρθε και η δεύτερη και - κατά πολύ μεγαλύτερης της πρώτης - έκπληξη από το Πεκίνο. Η Κίνα ανακοίνωσε επισήμως την πρόθεσή της να δημιουργήσει στην Σαγκάη μια καινούργια αγορά πετρελαίου όπου το πετρέλαιο δεν θα διαπραγματεύεται σε δολάρια αλλά πιθανόν (όπως ειπώθηκε) σε Γιουάν!!!... 
Και αυτή η ανακοίνωση ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου προς τις ταλαιπωρημένες οικονομικά ΗΠΑ, οι οποίες απειλούνται πλέον ευθέως από την Κίνα και όχι από τον Σαντάμ Χουσεΐν ή τον Μουαμάρ Καντάφι. Το μέγεθος της απειλής είναι τεράστιο και απαιτείται τοποθέτηση - απάντηση από τον Λευκό Οίκο, που όμως μέχρι στιγμής προτιμά να σιωπά.
Σε ρυθμό κανονικού βομβαρδισμού ήρθε και η τρίτη βόμβα κατά των ΗΠΑ. Και αυτή τη φορά από μία άλλη μεγάλη δύναμη, από την Ινδία, η οποία είναι γνωστό ότι καλύπτει το σύνολο σχεδόν των ενεργειακών της αναγκών αγοράζοντας πετρέλαιο από το Ιράν. Είναι επίσης γνωστό ότι από την ώρα που οι Αμερικανοί επέβαλαν το εμπάργκο στο Ιράν, η Ινδία πλήρωνε σε χρυσό επειδή λόγω εμπάργκο το δολάριο δεν μπορούσε να μπει στο Ιράν.
Αυτό που δεν είναι γνωστό (αλλά όχι ασήμαντο) είναι ότι Ιράν και Ινδία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία ώστε στις μεταξύ τους συναλλαγές να χρησιμοποιούν το ευρώ!

Ο μόνος που είχε τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο ήταν ο Σαντάμ (πουλούσε πετρέλαιο και σε ευρώ) και η "τύχη" του ήταν να βρεθεί κρεμασμένος, ενώ αμέσως μετά την εκτέλεσή του επανήλθε το μονοπώλιο του δολαρίου...
Κι εδώ γεννιέται το μεγάλο ερώτημα: Μπορούν η Ευρώπη ή οι ΗΠΑ να τα βάλουν με την Κίνα και την Ινδία; Οι μέχρι στιγμής εξελίξεις - σε οικονομικό επίπεδο - αποδεικνύουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη και τις οικονομικές σχέσεις της Ρωσίας με την Κίνα, στην οποία παρέχεται και ρωσική στρατιωτική τεχνογνωσία αλλά και πωλήσεις πολεμικού υλικού, τότε είναι άγνωστο πόσο σύντομα η υπερδύναμη Κίνα θα είναι σε θέση να σταθεί και στρατιωτικά ικανότερη της αμερικανικής πολεμικής μηχανής. Ευρωπαίοι και Αμερικανοί μαζί, φτάνουμε δεν φτάνουμε τον μισό πληθυσμό της Κίνας.
Εμείς - οι λεγόμενοι Δυτικοί - έχουμε σφίξει τα λουριά λόγω οικονομικής κρίσης και πολύ φυσιολογικά αυτό έχει αντίκτυπο στην οικονομία της Κίνας.

Ορθά σκεπτόμενοι οι Κινέζοι τι κάνουν;
Προχωρούν στην δημιουργία οικονομικών συνθηκών που με την σειρά τους θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί στην Κίνα μια μεσαία τάξη (που δεν υπάρχει) η οποία θα έχει την οικονομική δυνατότητα να καταναλώνει, αλλά - κυρίως - να στηρίξει τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας, ακόμη και σε "αντιπάλους" που μέχρι σήμερα μοιάζουν ανίκητοι. Μάλιστα, οι κινέζοι είναι τόσο πολλοί που είναι σχετικά εύκολο να αντικαταστήσουν την αγορά που χάνουν λόγω κρίσης στην Δύση με δικούς τους καταναλωτές στηρίζοντας την ανάπτυξη τους, πετυχαίνοντας την δημιουργία μίας αυτόνομης πανίσχυρης διεθνώς οικονομίας.

Από την άλλη πλευρά, οι ειδήσεις και οι προβλέψεις γίνονται ολοένα και χειρότερες. Γνωστοί διαχειριστές Hedge Funds αρθρογραφούν τις τελευταίες εβδομάδες βλέποντας σαφή παραλληλισμό στην πορεία του οικονομικών μεγεθών, με αυτή του “μαύρου” 1929. Τις τελευταίες ημέρες, η διακύμανση του ΓΔ Dow Jones έχει βαλθεί να τους επιβεβαιώσει καθώς όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο γράφημα, η πορεία προς το 1929 δείχνει να επαναλαμβάνεται.

Εάν ταυτίσουμε τους δείκτες για το αντίστοιχο διάστημα των τελευταίων 18 μηνών, το γράφημα προκαλεί όντως ανατριχίλα. Σαν κακόγουστη φάρσα, η ταύτιση που σύμφωνα με την “κόκκινη γραμμή”, το πρώτο μισό του Γενάρη είναι το σημείο κλειδί που θα δείξει εάν η ιστορία επαναλαμβάνεται. Σε λίγες εβδομάδες δηλαδή.

Κάποιοι άλλοι αναλυτές βλέπουν ακόμα πιο μακριά, συνδέοντας την οικονομική συγκυρία με τις τρέχουσες πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις. Οι ΗΠΑ παρά τις νουθεσίες του Πούτιν που οδήγησαν στην απεμπλοκή τους από την Μέση Ανατολή και το Ιράν, ανοίγουν ένα μεγάλο μέτωπο με την Κίνα στον Ειρηνικό. Ο “δράκος” όπως έχει αποκαλυφθεί, τα δυο τελευταία χρόνια δημιουργεί ένα “μαξιλάρι” έναντι ενδεχόμενης χρεοκοπίας των ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά, η έκθεση της Κίνας σε ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου παραμένει κολοσσιαία, αποτελώντας μία εν δυνάμει οπλισμένη βόμβα που εάν "σκάσει" θα δημιουργήσει προβλήματα στην Κίνα, αλλά θα ισοπεδώσει την αμερικανική οικονομία.


Εάν λοιπόν η ιστορία του 1929 επαναληφθεί, η Κίνα θα είναι αυτή που θα δώσει την χαριστική βολή στην Αμερικάνικη οικονομία, κάτι που δεν μπορούσε να συμβεί στις αρχές του προηγούμενου αιώνα αφού η κρίση διέλυσε τις επενδυτικές θέσεις κυρίως ιδιωτών.


Πρακτικά, σε ενδεχόμενη κατάρρευση η Κίνα θα μπορούσε να… αγοράσει την Αμερική με όπλο το διεθνές δίκαιο. Σε μία τέτοια περίπτωση, η μόνη διέξοδος για την υπερδύναμη θα ήταν η “συνηθισμένη”. Μία εμπόλεμη σύρραξη με τον πιστωτή. Εκτός και εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να αναμετρηθούν με την Κίνα (αιφνιδιάζοντάς την, αφού σήμερα το Πεκίνο θεωρείται ανέτοιμο για μία μετωπική σύγκρουση με την Ουάσινγκτον) πολύ πριν από τις υπάρχουσες "λογικές" προβλέψεις. 


Μία τέτοια σύρραξη νομοτελειακά μοιάζει αναπόφευκτη, όπως μας έλεγε αξιόπιστος συνομιλητής από το city. Η ένταση της όμως θα μπορούσε να είναι από απλή εχθροπραξία μέχρι πυρηνικό ολοκαύτωμα.


Επειδή, όμως, η ιστορία επαναλαμβάνεται, κι επειδή τα μέχρι στιγμής "δείγματα" αυτής της επανάληψης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μία "βίαιη εκτόνωση" (όπως συνέβη με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο), το κέντρο του ενδιαφέροντος είναι η ταχύτητα με την οποία σήμερα εξελίσσονται οι "παράγοντες" που θα οδηγήσουν στην τελική λύση. Μετά την απώλεια ισχύος από την μη εμπλοκή των ΗΠΑ στη Συρία, θεωρείται σχεδόν αδύνατο να υπάρξει μία δεύτερη τακτική παγκόσμια υποχώρηση και απώλεια κύρους από την πλευρά της Ουάσινγκτον, η οποία θα προσπαθήσει να έχει τον έλεγχο για την επικείμενη κρίση - σύγκρουση, αποφασίζοντας τον τόπο, τον χρόνο και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτήν. Εξάλλου, οι ΗΠΑ γνωρίζουν πως απέναντι στην Κίνα, ο χρόνος κυλάει εις βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και υπέρ της Κίνας...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Ποιά βρωμερή ανάσα του κάτω κόσμου σας ξέβρασε εδώ πάνω, για να βρεθείτε στην πορεία και την τροχιά ενός αιώνιου λαού και της πατρίδας του;

Πώς τολμήσατε να ονομάσετε τον εαυτό σας "έλληνες", ενώ
δεν είσαστε ούτε καν άνθρωποι;
 
Ποιές λεγεώνες  υποχθόνιων δυνάμεων και ανάλγητων τεράτων εκπροσωπείτε;
 
Πώς να περιγράψει κανείς την ασχήμια που αντικατοπτρίζει στο πρόσωπό σας η σαπίλα της ψυχής σας;

Δεν υπάρχουν πιά λέξεις
ικανές να περιγράψουν την απέχθεια την σιχασιά, τον αποτροπιασμό που προκαλείτε στους πολίτες.
 
Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης να μπορεί να αποδώσει το μέγεθος της αιμοβόρας σας ύπαρξης, εκτός της θλιβερής εποχής του Άουσβιτς-Μπιρκενάου...

Ξεπεράσατε πιά
και το όριο που θα μπορούσε να σας εξασφαλίσει έστω κι ένα ψίχουλο οίκτου όταν σημάνει η ώρα  της κρίσης σας...

Κι εσύ
, ο αρχηγός των καλικαντζάρων για φέτος, ο χειρότερος απ' όλους όσους πέρασαν από εδώ τα τελευταία χρόνια, η πλέον εκτρωματική προσωπικότητα της κάστας των καλικαντζάρων...
Θ
α είσαι ο πρώτος που θα κριθείς, γιατί έχεις ξανανέβει εδώ πάνω κι άλλες χρονιές πιό παλιά, και γιατί είσαι ο καλικάντζαρος που ΠΡΙΟΝΙΖΕΙ  ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το δέντρο αυτής της χώρας.

Ξεφαντώστε
καλικάντζαροι, χορέψτε τον χορό των τεράτων, μαγαρίστε την Ιστορία και την ψυχή αυτού του λαού, όσο είναι ο καιρός σας...

Γιατί σύντομα θα βρείτε μπροστά σας
την αγιαστούρα και την μαγκούρα του παπα-Λαού και θα στριμώχνεστε στην τρύπα του κάτω κόσμου πάλι...
Τούτη τη φορά όμως για να προλάβετε να επιστρέψετε στο σκοτάδι, στη βρωμιά, και στη σιωπή σας..

Βρωμερά όντα!  Καλικάντζαροι!..


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Σταύρος Λυγερός 
 
Μπορεί οι Σαμαράς και Βενιζέλος να επιδίδονται σε επικοινωνιακές ασκή­σεις αισιοδοξίας, αλλά η πραγματικότητα δεν επιτρέπει ακόμα και στους δεδηλωμένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να «αγορά­σουν» την κυβερνητική προπαγάνδα. Η κρίση έχει προσλάβει διαστάσεις οικο­νομικής και κοινωνικής καταστροφής Οι στατιστικές μόνο εν μέρει καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής αυτής.
 
Δίπλα στο ενάμισι εκατομμύριο ανέρ­γων που ωθείται στην εξαθλίωση είναι και το ενάμισι εκατομμύριο εργαζομένων που έχουν μήνες να πληρωθούν. Αλλά και όσοι έχουν ακόμα εισόδημα το βλέπουν συνεχώς να συρρικνώνεται Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι λόγω των αλλεπάλ­ληλων περικοπών, ενώ το πλήθος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ελεύ­θερων επαγγελματιών λόγω της κατακόρυφης πτώσης του τζίρου τους. 
Την ίδια περίοδο, οι φορολογικές υποχρεώσεις εκτοξεύονται, καθιστώντας το διαθέσιμο εισόδημα περισσότερο ή λιγότερο ανε­παρκές για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών επιβίωσης.
Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις η κυ­βέρνηση Σαμαρά έχει στρέψει τη συντρι­πτική πλειονότητα των πολιτών εναντίον της. Για να δημιουργήσει αντιπερισπα­σμό, επιχειρεί να μετατρέψει τα καυτά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα σε αντι­κείμενο διένεξης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια, επιχειρεί προπαγανδιστικά να τον εμφανίσει όχι ως αντίπαλο κόμμα με διαφορετική ιδεολογία και πολιτική, αλλά σαν κόμμα περιορισμένης νομιμότητας, σαν κόμμα που έχει το ένα πόδι εντός του συνταγματικού τόξου και το άλλο εκτός.
 
Στιγματίζοντας -με την αμέριστη βοήθεια των κατεστημένων ΜΜΕ- τον ΣΥΡΙΖΑ κυ­ρίως ότι υποθάλπει ή, τουλάχιστον, ανέχε­ται τη βία όταν έχει αριστερό πρόσημο, οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου μετατρέ­πουν τις θεμιτές στη δημοκρατία ιδεολο­γικοπολιτικές διαφορές σε καθεστωτικού χαρακτήρα αναμέτρηση. Κατ’ επέκτασιν, καλλιεργούν την εντύπωση ότι είναι επι­κίνδυνο για τη χώρα να αναλάβει τη διακυβέρνηση η Αριστερά.
 
Μπορεί να μην το λένε ρητά, αλλά στην πράξη αμφισβητούν τη θεμελιώδη και σταθεροποιητική αρχή της εναλλαγής των κομμάτων στην εξουσία. Στην πραγματικότητα, ο ισχυρισμός ότι το Μνημόνιο είναι μονόδρομος υποδηλώνει ότι είναι επίσης μονόδρομος η παραμονή της «παράταξης του Μνημονίου» στην εξουσία. Πρόκειται για βαθιά επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό, ο οποίος υπονομεύει τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος και, βεβαίως, καλλιεργεί με άλλη μορφή το μετεμφυλιακό διχασμό της κοινωνίας.
 
Το ιδεολογικό όπλο της κυβέρνησης είναι το δόγμα «νόμος και τάξη». Αναμφίβολα, οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται χωρίς διακρίσεις. Δεν είναι, ωστόσο, θεόπεμπτοι. Στον κοινοβουλευτισμό αντανακλούν το συσχετισμό δυνάμεων και τις κοινωνικοπολιτικές ισορροπίες Οι ισορροπίες αυτές είναι δυναμικές και μεταβάλλονται. Εξ ου και οι κοινωνίες διαπερνώνται από πολλών ειδών αντιθέσεις οι οποίες παράγουν πολι­τικές πιέσεις και κινήματα.
 
Η κυβέρνηση Σαμαρά οχυρώνεται πίσω από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της. Από θεσμικής απόψεως αυτή η πλειοψη­φία είναι μηχανισμός πολιτικής νομιμο­ποίησης. Πολιτικά, όμως εγείρονται δύο προβλήματα:
 
• Πρώτον, το εκλογικό αποτέλεσμα του 2012 διαμορφώθηκε σε μεγάλο βαθμό από την προεκλογική επαγγελία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
 
• Δεύτερον, δεν είναι πάντα δεδομένο ότι μια αιρετή κυβέρνηση είναι σε θέση να απορροφήσει τις κοινωνικές εντάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της. Ιδιαιτέρως σε περιβάλλον οξύτατης οικονομικοκοινωνικής κρίσης. Σε τέτοιες οδικές συνθήκες μαζικής κοινωνικής κα­ταστροφής οι πολίτες δεν εκφράζονται πολιτικά μόνο ως ψηφοφόροι. Και, βε­βαίως η κυβέρνηση χάνει την αναγκαία αξιοπιστία για να επιβάλει το σεβασμό και την εφαρμογή των νόμων.
 
Στην Ελλάδα οι παραδοσιακοί πυλώνες του πολιτικού συστήματος έχουν σε με­γάλο βαθμό καταρρεύσει. Το ΠΑΣΟΚ του 44% κινείται πλέον σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό. Εάν η ΝΔ καταφέρνει ακόμα να διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό (αρκετά μικρότερο του 30%), αυτό οφείλεται κυρί­ως στο γεγονός ότι θεωρείται το τελευταίο ανάχωμα στην επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό το λόγο συσπειρώνονται πολιτικοεκλογικά γύρω της όχι μόνο παραδοσιακοί δεξιοί, αλλά και εύπορα κοινωνικά στρώ­ματα που φοβούνται ότι, εάν σχηματίσει κυβέρνηση η Αριστερά, θα προκληθεί ρήξη με την Ευρωζώνη και κατ’επέκτασιν χάος.
 
Το δίδαγμα της Ιστορίας είναι ότι όποτε ασκείται μαζικά οικονομική βία αργά ή γρήγορα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εκδηλώνεται κοινωνική αντίδραση. Η οι­κονομική βία μπορεί να μην διώκεται ποι­νικά, αλλά αυτό δεν την καθιστά λιγότερο καταστρεπτική για την κοινωνία. Όταν, μάλιστα, οι πολίτες δεν βλέπουν διέξοδο εντός του πολιτικού συστήματος η αντί­δρασή τους είναι συνήθως βίαιη. Η πείρα έχει αποδείξει ότι όταν το κοινωνικό τοπίο είναι εύφλεκτο, η επίδειξη πυγμής και η μο­νοδιάστατη καταστολή είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσουν σαν πυροκροτητής.

Πηγή "Επίκαιρα" 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Πως οι γερμανοί δάνειζαν το Σημίτη για να πληρώνει τους... γερμανούς 
Γιατί η εξεταστική των υποβρυχίων μπορεί να οδηγήσει στη νόμιμη διαγραφή του ελληνικού χρέους

Οδηγός για την έξοδο από το μνημόνιο και για τους μικροομολογιούχους που είδαν τις αποταμιεύσεις τους να ληστεύονται.

Πολλές φορές έχουμε ακούσει τον όρο “απεχθές και επονείδιστο χρέος” που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα σε μία νομική διαμάχη για την διαγραφή του. Είναι άραγε πραγματικότητα ή αστικός μύθος; 
Μπορεί η Ελλάδα να τον επικαλεσθεί ή είναι ένα λαϊκίστικο επιχείρημα όσων διαφωνούν με το μνημόνιο χωρίς καμμία πρακτική εφαρμογή;

Σήμερα το Ολυμπία με απλά λόγια, έγγραφα και ιστορικά ντοκουμέντα αποδεικνύει το απεχθές και επονείδιστο του Ελληνικου χρέους, που καλά θα κάνουν να το διαβάσουν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την σωτηρία της χώρας και όχι την συνδιαλλαγή της εξουσίας.

Τι σημαίνει “απεχθές και επονείδιστο χρέος”;
Το “απεχθές χρέος” αναφέρεται λοιπόν σε χώρες με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων που κατακλέβοντας το κράτος, διαθέτουν ποσά σε ξένες τράπεζες. Κύρια λοιπόν προϋπόθεση για την ύπαρξη του απεχθούς χρέους είναι η χρήση των δανείων της χώρας για προσωπικούς σκοπούς.

“Επονείδιστο” θεωρείται το χρέος, το οποίο προκύπτει από όρους υπερβολικούς, ληστρικούς, όντας λοιπόν το προϊόν  μιας λεοντείου συμφωνίας  με δυσμενέστατες επιπτώσεις στο δανειζόμενο κράτος, μέσω Μνημονίων κ.λπ. (Καθ. Μάρδας)
Ας δούμε λοιπόν την εφαρμογή τους στην Ελληνική πραγματικότητα:

Αύγουστος 2012. Η Deutsche Bank στέλνει επιστολή στο υπουργείο οικονομικών σχετικά με την πληρωμή των τόκων (!) ενός ομολόγου που κατέχει (φωτό). Δηλαδή, την ίδια στιγμή που ομολογιούχοι, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ΝΠΔΔ έχουν καταστραφεί, η Γερμανική τράπεζα παραμένει αλώβητη, όπως και το χρέος της Ελλάδας προς αυτή. Μα πως προέκυψε το συγκεκριμένο “ανεγγιχτο” ομόλογο;


Εδώ ακριβώς είναι η εξήγηση της κατάρρευσης και η δολιότητα της υπερχρέωσης. Το συγκεκριμένο ομόλογο της Deutsche Bank, είναι δάνειο της κυβέρνησης Σημίτη το 1997. Με ημερομηνία λήξης το 2017, μετά από 20 χρόνια δηλαδή. Η κυβέρνηση Σημίτη λοιπόν, πήρε ένα χρηματικό ποσό από την Γερμανική τράπεζα το οποίο διαχειρίστηκε στο ακέραιο, αλλά “χρέωσε” την αποπληρωμή του στην επόμενη γενιά.

Τι έγινε αυτό το δάνειο;

Tον Δεκέμβρη του 1997, ο Τάσος Μαντέλης υπογράφει την ανάθεση έργων ύψους 150 δισ. στη Siemens. Την επονομαζόμενη και ως σύμβαση της ντροπής.
Αμέσως μετά, (εάν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του ίδιου του Μαντέλη) αρχίζουν και πέφτουν οι μίζες στους λογαριασμούς του. Υπάρχει βέβαια και ο “ανώνυμος πληροφοριοδότης” που υποστήριξε ότι και το 1997 (πριν την υπογραφή) έπεφταν οι μίζες ύψους μάλιστα 10 εκατομυρίων. Αυτό όμως ο αξιότιμος κύριος Μαντέλης το διαψεύδει.


ΔΗΛΑΔΗ: Η κυβέρνηση Σημίτη δανείζεται το 1997, από Γερμανική τράπεζα το ποσό των 352 εκ. Ευρώ, για να πληρώσει Γερμανική εταιρεία το ποσό των 400+εκ. Ευρώ. Ο Μαντέλης αποδεικνύεται πως έλαβε προμήθεια από την Γερμανική εταιρεία τον καιρό της επίμαχης συναλλαγής.

Η ευκολία με την οποία έγινε ο δανεισμός και οι όροι της σημερινής “διαπροσωπικής” συναλλαγής εκτός αγορών που προκύπτει από την επιστολή του 2012, πληρεί όλους τους όρους του “Απεχθούς” χρέους. Όπως επίσης και η απόδειξη χρηματισμού πολιτικών προσώπων ως απόρροια της όλης συναλλαγής, από τα ελάχιστα βεβαίως που γνωρίζουμε.

 

Η Λεόντειος συμφωνία που καταστρατηγεί κάθε έννοια ελεύθερης οικονομίας προκύπτει από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ομόλογο παραμένει αλώβητο, σε αντίθεση με τα ομόλογα των τιμίων επενδυτών που αποκτήθηκαν μέσω ελεύθερης αγοράς. Τα οποία βεβαίως απαξιώθηκαν με το PSI. Άρα το συγκεκριμένο χρέος είναι και “Επονείδιστο”.

Το ίδιο συμβαίνει με τα ποσά δανεισμού που χρησιμοποιήθηκαν για τα υποβρύχια, αφού όπως προκύπτει και από την Γερμανική και την Ελληνική δικαιοσύνη είναι αποτελεσμα χρηματισμού υπουργών και κρατικών λειτουργών (πάλι από τα λίγα που γνωρίζουμε). Εκεί ακριβώς έγκειται και η απέλπιδα προσπάθεια Βενιζέλου να απαλλάξει τις Γερμανικές εταιρείες από τις υποχρεώσεις τους αλλά και της κυβέρνησης Σαμαρά να αποτρέψει την διενέργεια εξεταστικής. Ταυτόσημη περίπτωση δηλαδή με την Siemens, όπου ο Σημίτης υπέγραφε, ο Σαμαράς συγκαλύπτει και αποπληρώνει.

Αυτός ο χαρακτηρισμός διέπει και το χρέος που προέκυψε από τις λοιπές συμφωνίες, της ΜΑΝ, της Daimler, της Hoechtief, των δημοσίων έργων που υπερκοστολογήθηκαν ή ακόμα δεν έχουν παραδοθεί ενώ έχουν εξοφληθεί κλπ κλπ.

Συμπερασματικά, όσοι υποστηρίζουν πως μέρος του Ελληνικού χρέους είναι απεχθές και επονείδιστο έχουν απόλυτο δίκιο. Ένας έλεγχος στην μυστική αλληλογραφία του υπουργείου οικονομικών είναι βέβαιο πως θα φέρει στην επιφάνεια δεκάδες παρόμοιες επιστολές. Χωρίς απαραίτητα να χρειάζονται τέτοιες αποδείξεις, αφού η μαθηματική απόδειξη προκύπτει με ένα απλό ισοζύγιο δανείων / παράνομως συμβάσεων και του κόστους δανεισμού που επιφέρει η αποπληρωμή τους.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Φαίνεται πως τα πράγματα έχουν ξεπεράσει πλέον και το τελευταίο   ανεκτό όριο. Άραγε αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει οι «μαριονέτες» της τρόικας που θέλουν να αυτοονομάζονται κυβέρνηση και υπουργικό συμβούλιο; 
Οι νέοι νομοί δίνουν την χαριστική βολή στον ελληνικό λαό και τον στέλνουν ή στα σίδερα των φυλακών, οι οποίες  αδυνατούν πλέον να εξυπηρετήσουν την… τόσο αυξημένη ζήτηση, ή στο εκτελεστικό απόσπασμα για μια… «καλύτερη» ζωή.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε λογικό δεδομένο και οι εξελίξεις που προδιαγράφονται για την ήδη «κονταροχτυπημένη» ελληνική κοινωνία, μοιάζουν με την καρμανιόλα του μελλοθανάτου που στέκεται έτοιμος να του πάρουν το κεφάλι. 
Η λογική στην Ελλάδα της δεύτερης δεκαετίας του εικοστού πρώτου αιώνα έχει πεθάνει και μαζί της πέθανε κάθε έννοια ομαλότητας, κάθε έννοια νομιμότητας, κάθε έννοια συνταγματικότητας.
Πως ένας λαός καταρρακωμένος μπορεί να επιβιώσει από αυτούς  που θέλουν να  τον εξαφανίσουν από προσώπου γης; 
Ο αγώνας είναι πλέον αγώνας ζωής ή θανάτου.

Που είναι αυτοί που ακόμα νοιάζονται για τον ελληνικό λαό και τι κάνουν; 
Αξιωματικοί, Δικαστές, Ιεράρχες,  ακαδημαϊκοί, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, κατέχοντες στρατηγικά πόστα, τι κάνουν όταν βλέπουν να ρίχνεται η χώρα στον Καιάδα από μια κυβέρνηση ανδρείκελο; 
Γιατί δεν ξεσηκώνεται κάνεις από αυτούς που μπορούν ακόμα να μιλήσουν αντί να περιμένουν άφωνοι θεατές, να οδηγηθούμε σε μια καινούργια Βαστίλη;
Αλλοίμονό μας αν φτάσουμε στο σημείο να χυθεί αίμα (ήδη η αρχή έγινε με όλες τις ολέθριες συνέπειες).

Γιατί δεν ξεσηκώνονται οι δικαστές αυτής της χώρας όταν παραβιάζεται με τέτοιο σκανδαλώδη και εγκληματικό τρόπο το ελληνικό σύνταγμα, αυτό το σύνταγμα που είναι ο θεμελιώδης λίθος ύπαρξης της χωράς, ο θεμελιώδης λίθος της ίδιας μας της ύπαρξης σαν λαός και σαν έθνος;

Την ίδια ώρα που άνεργοι μεροκαματιαρήδες και ελεύθεροι επαγγελματίες σέρνονται στα δικαστήρια και στην φυλακή για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ σε κάποια ληστρική εφορία, για καθυστέρηση πληρωμής του ληστρικού ΦΠΑ, την ίδια ώρα αυτοί που κατάκλεψαν το κράτος και το έφεραν σε αυτή την κατάσταση κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι και το πιο χειρότερο, θρασύδειλοι εμφανίζονται από τις οθόνες τους  οι «σωτήρες» του έθνους. 
Αυτή είναι η δικαιοσύνη τους;

Αυτοί που ορκίστηκαν να υπηρετούν την πατρίδα, γιατί δεν ξεσηκώνονται όταν αυτή η πατρίδα «αλυσοδένεται» και ο λαός της αργοπεθαίνει από μια εγκληματική κυβέρνηση;  
Τι άλλο να περιμένουμε; 
Να δούμε τους πολίτες να πηδούν από τα παράθυρα των σπιτιών τους ή  να καίνε τα ίδια τα σπίτια τους πριν τους τα κατάσχει η ελληνική, (ποια ελληνική;) εφορία; 

Αυτοί που ορκιστήκαν να υπηρετούν την ελληνική σημαία, τι έχουν να πουν όταν ξεπουλιούνται ελληνικά κεκτημένα ακόμα και ελληνικά εδάφη σε Τούρκους χάριν, όπως μας λένε, της οικονομικής του πολιτικής και να προσθέτουν και από πάνω ότι είναι υπερήφανοι γι’ αυτό το ξεπούλημα; 
Η υπερηφάνεια δηλαδή στην υπηρεσία της προδοσίας! 

Τι άλλο θα πρέπει να γίνει χάριν αυτής της οικονομικής πολιτικής για να υπάρξει αντίδραση; 
Να δούμε στην ακρόπολη να κυματίζει η γερμανική σημαία για να «σωθεί» η χώρα ή ότι έχει απομείνει από αυτή;

Προσέξτε! Η τελευταία ευκαιρία μας είναι μπροστά μας. 
Έρχονται, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν, εκλογές και αυτό είναι η μεγάλη τους «δυστυχία». Αν δεν φύγουν, αν δεν «γκρεμιστούν» αυτοί που μας έσυραν στον γκρεμό και στη συνέχεια αν δεν πληρώσουν για όλα αυτά τα εγκλήματα τους, τότε, θα πρέπει να φορέσουμε μαύρα περιβραχιόνια και να αποδεχτούμε, όσοι θα έχουμε ακόμα απομείνει, ότι η Ελλάδα ήταν μια ξεχασμένη ιστορία με ένα λαμπρό παρελθόν που θάφτηκε χάριν της μνημονιακής της «σωτηρίας». 
Για όνομα του Παντοδύναμου, ας μην σκεπτόμαστε αυτό το ενδεχόμενο.

Το μοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Σεκιουριτάδες της «Ελληνικός Χρυσός» καταγγέλλουν την ανάθεση της φύλαξης στην εταιρεία «Blackwater»

Του Σάκη Αποστολάκη
Έντονη ανησυχία γεννούν οι καταγγελίες των σεκιουριτάδων της «Ελληνικός Χρυσός» και της «Eldorado Gold», που χάνουν τη δουλειά τους στο τέλος του μήνα, ότι τη φύλαξη των εγκαταστάσεων χρυσού στη Χαλκιδική αναλαμβάνει από την 1η Γενάρη 2014 η γνωστή και ως ιδιωτικός στρατός εταιρεία «Blackwater».
Εκεί άλλωστε παρέπεμπαν και με το πανό που είχαν αναρτήσει στη προχθεσινή διαμαρτυρία τους έξω από τα γραφεία της εταιρείας στο Στρατώνι Χαλκιδικής, στο οποίο έγραφαν «Εξω οι φονιάδες των λαών».
Η εταιρεία έχει μετονομαστεί πλέον σε «Academi», αλλά συνεχίζει να αποτελεί μια ιδιωτική ομάδα ένοπλων μισθοφόρων, που πουλάει προστασία σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως σε εμπόλεμες περιοχές, όπως το Ιράκ. Από τους κυριότερους πελάτες της είναι η γνωστή εταιρεία τροφίμων «Monsanto».
Τα σενάρια για την παρουσία της «Blackwater» στην Ελλάδα είχαν ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου 2013, έπειτα από αποκάλυψη του Ελληνα πρέσβη, Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, σε καναδική εφημερίδα, για ανάθεση της φύλαξης της Βουλής από την ελληνική κυβέρνηση στη συγκεκριμένη εταιρεία.
Λίγο αργότερα, και καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν διέψευδε τις δηλώσεις του Λ. Χρυσανθόπουλου, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ρένα Δούρου, Θοδωρής Δρίτσας και Δημήτρης Τσουκαλάς, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, με την οποία ζητούσαν να μάθουν αν υπήρξε ποτέ κάποια επαφή με ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών, προκειμένου να αναλάβει τη φύλαξη του Κοινοβουλίου ή άλλων δημόσιων χώρων ή να προσφέρει τεχνογνωσία ή εκπαίδευση ή κάποιο συνδυασμό των παραπάνω, και αν υπήρξε, ποια ήταν η κατάληξή της.
Η απάντηση του Ν. Δένδια, η οποία ουσιαστικά ήταν μη απάντηση, ήταν περισσότερο ανησυχητική παρά καθησυχαστική. Ο υπουργός απάντησε ότι για θέματα φύλαξης της Βουλής αρμόδιος δεν είναι ο εκάστοτε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής.
Την ίδια περίοδο ξεκίνησαν και τα σενάρια της παρουσίας της «Blackwater» στη Χαλκιδική με σκοπό τη φύλαξη των εγκαταστάσεων εξόρυξης χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός» και της «Eldorado Gold». Τα σενάρια είχε επιβεβαιώσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επικαλούμενος ενημέρωση που είχε από συνδικαλιστές αστυνομικούς.
Τις πληροφορίες αυτές είχε ανακοινώσει μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε συνάντηση που είχε με απόστρατους στρατιωτικούς στα τέλη Φεβρουαρίου. Τότε, ο Π. Καμμένος είχε δηλώσει ότι η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την «Blackwater» είχε ήδη υπογραφεί, ότι η μονάδα που θα επιχειρήσει στην Ελλάδα είναι ήδη έτοιμη και ότι ο πρώτος χώρος στον οποίο θα αναλάβει δράση ο συγκεκριμένος ιδιωτικός στρατός θα είναι οι Σκουριές. «Από τη στιγμή που βλέπετε το βρικόλακα της ελληνικής πολιτικής σκηνής να αναδεικνύει το ζήτημα των Σκουριών τόσο πολύ, να ξέρετε ότι εκεί θα είναι και η πρώτη ειδική οικονομική ζώνη. Και θα έχει ως φρουρά τη συγκεκριμένη μονάδα».
Τις καταγγελίες των σεκιουριτάδων εντείνει η παρουσία των Καναδών-στελεχών της «Eldorado Gold» στη Χαλκιδική, το τελευταίο διάστημα, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε προσπάθεια μείωσης του κόστους, στην οποία περιλαμβάνεται και η απόλυση των φυλάκων της εταιρείας. Αλλά και ο συνδυασμός αυτού, με το ότι ο καναδικός στρατός περιλαμβάνεται μεταξύ των στρατών χωρών στις οποίες η «Blackwater» παρέχει «τεχνική υποστήριξη».
Η «Blackwater»
Η διαβόητη μισθοφορική εταιρεία «Blackwater» μετονομάστηκε σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας «Xe» και πρόσφατα σε «Academi». Είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 42 εκατ. δολαρίων για την ωμή δολοφονία 17 Ιρακινών πολιτών στην πλατεία Νισούρ της Βαγδάτης τον Σεπτέμβριο του 2007 -σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Times», διώκονται για εκατοντάδες παραβιάσεις, περιλαμβανομένων της εξαγωγής όπλων που δεν επιτρέπονται στο Αφγανιστάν, την παροχή εκπαίδευσης ελεύθερων σκοπευτών σε αστυνομικούς στην Ταϊβάν και τη μη «εξουσιοδοτημένη» παροχή εκπαίδευσης σε στρατεύματα στο νότιο Σουδάν.
Πέντε στελέχη της εταιρείας αντιμετωπίζουν διώξεις για παράνομο οπλισμό, ενώ δύο πρώην εργαζόμενοί της διώκονται για τις δολοφονίες δύο Αφγανών στην Καμπούλ τον Μάιο του 2009. Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να είχε αναλάβει και μέρος της εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.
Δίωξη 15χρονου
Με γραπτό υπόμνημα απολογήθηκε χθες ο 15χρονος από την Κομοτηνή που οδηγήθηκε στον ανακριτή με την κατηγορία της στάσης, στα επεισόδια στις Σκουριές στις 21 Οκτωβρίου 2012. Ο νεαρός κατέθεσε το απολογητικό υπόμνημα στο πλαίσιο της προανάκρισης μετά τη δίωξη που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά του αναφέρει ότι δεν είχε συμμετοχή στα επεισόδια, τα οποία ξεκίνησαν τα ΜΑΤ με την επίθεσή τους στους διαδηλωτές.
Δηλώνει επίσης ότι διεκδικεί το δικαίωμά του να διαδηλώνει ελεύθερα για την υπεράσπιση της ζωής και του περιβάλλοντος. Η δικηγόρος του, Ελένη Λαφτσή, υπογραμμίζει ότι η δίωξη του 15χρονου είναι έωλη, στηρίζεται μόνο στο γεγονός ότι βρέθηκε στον τόπο των επεισοδίων το πορτοφόλι του, ενώ δεν υπάρχει καμία μαρτυρία, ούτε αυτόπτης μάρτυρας αστυνομικός, που να τον συνδέει καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τα επεισόδια. Όπως λέει, είναι μια δίωξη που γίνεται στο πλαίσιο της τρομοκράτησης όσων είναι αντίθετοι στην εξόρυξη χρυσού και στην προσπάθεια αυτή η Αστυνομία χρησιμοποιεί ένα 15χρονο παιδί, για να σπείρει το φόβο στους πολίτες. 
Πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου