Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

18 Δεκ 2013

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η Άγκυρα από τις πληροφορίες που έρχονται στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας ότι η Ρωσία μετά την δυσάρεστη έκπληξη που επεφύλαξε στο ΝΑΤΟ με την εγκατάσταση των περίφημων ρωσικών πυραύλων τύπου İskender, δηλαδή «Αλέξανδρος», έχει προχωρήσει στην προώθηση του ίδιου πυραυλικού συστήματος προς νότο με απ’ ευθείας στόχευση προς την Τουρκία και το νατοϊκό πυραυλικό σύστημα που έχουν εγκαταστήσει οι Αμερικανοί στο τουρκικό έδαφος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδος Hirriyet, η οποία επικαλείται πέραν των πληροφοριών που έχει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, οι Ρώσοι πραγματοποίησαν τις απειλές τους που έχουν διατυπωθεί εδώ και καιρό ότι θα αντιδράσουν δυναμικά στην εγκατάσταση του πυραυλικού συστήματος του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πυραυλικής απειλής από το… Ιράν. Αυτή η αστεία πρόφαση φυσικά δεν

καθησύχασε τους Ρώσους οι οποίοι εξέλαβαν την κίνηση αυτή σαν καθαρά επιθετική ενέργεια κατά της Ρωσίας. Έτσι προχώρησαν όπως είναι γνωστό στην εγκατάσταση του πυραυλικού στησίματος İskender στην περιοχή του Καλίνιγκραντ, πολύ κοντά στα πολωνικά και γερμανικά σύνορα. Το γεγονός αυτό όπως ήταν επόμενο ανησύχησε έντονα την Γερμανία, Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες που είδαν ότι η Μόσχα δεν αστειεύεται θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ίδια την ασφάλεια των χωρών τους.

Πέραν όμως αυτής της ρώσικης απειλής στην Βαλτική θάλασσα, η Μόσχα προχώρησε στην προώθηση του ίδιου πυραυλικού συστήματος και προς νότο, γεγονός που έχει ανησυχήσει έντονα την Άγκυρα. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Arakiy Bahin, και ο στρατηγός διοικητής των ρωσικών δυνάμεων της Μαύρης Θάλασσας, Aleksander Galkin, η Ρωσία έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση πυραύλων İskender στην ευρύτερη περιοχή του Ροστόβ, στα σύνορα με την Γεωργία και στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας που ελέγχονται από την Ρωσία. Η εξέλιξη αυτή ήταν και ένα από τα θέματα που συζήτησαν οι Ερντογάν και Πούτιν στην πρόσφατη επίσκεψη στην Πετρούπολη του Τούρκου πρωθυπουργού στις 23 Νοεμβρίου. Ο Ερντογάν ζήτησε χωρίς όμως να υπάρξει καμία θετική ανταπόκριση από τον Πούτιν να αποσυρθούν οι πύραυλοι αυτοί που έχουν στραμμένες τις πυρηνικές κεφαλές τους προς την πλευρά της Τουρκίας.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, όπου όπως δείχνουν τα πράγματα παρά την λυσσαλέα δυτική παρέμβαση επικρατεί τελικά η φιλορωσική παράταξη, έχουν μεγαλώσει τις τουρκικές ανησυχίες καθώς η Άγκυρα αισθάνεται πλέον την ρωσική πυρηνική ανάσα κοντά στα δικά της σύνορα. Να σημειωθεί ότι η Τουρκία είχε επενδύσει στην επικράτηση των φιλοδυτικών στην Ουκρανία για να σταματήσει η ρωσική κάθοδος προς τον νότο που μόνο ευχάριστες εξελίξεις δεν προϊδεάζει για την Τουρκία. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, οι Ρώσοι φέρονται διατεθειμένοι να αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου τον έλεγχο του ουκρανικού οπλοστασίου άλλο ένα γεγονός που προκαλεί την ανησυχία της Άγκυρας.

Πάντως οι Ουκρανοί φαίνεται πως σωθήκαν την τελευταία στιγμή από τον ασφυκτικό και θανατηφόρο εναγκαλισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη τα πρώτα ευεργετικά αποτελέσματα αυτής της σωτηρίας ήρθαν από την Μόσχα καθώς οι Ρώσοι μείωσαν δραστικά την τιμή του φυσικού αερίου που εξάγουν στην Ουκρανία. Το σίγουρο είναι ότι τα γεγονότα στη Ουκρανία θα επηρεάσουν δραστικά τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην Μαύρη Θάλασσα σε βάρος της Τουρκίας. Στην περιοχή αυτή όπως είναι γνωστό, το ελληνικό στοιχείο είχε επί αιώνες έντονη παρουσία αλλά σήμερα με την μημιονακή κατοχή της χώρας μας δυστυχώς απουσιάζει ολοκληρωτικά από όλες αυτές τις σημαντικές εξελίξεις. 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Τέσσερα γεγονότα αμέσως ή εμμέσως συνδεδεμένα με το Κυπριακό είχαμε κατά τις τελευταίες ημέρες. Θυμίζω: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να συμφωνήσει σε κοινό πλαίσιο αρχών με τον Τουρκοκύπριο εκπρόσωπο Ερογλου. Η βασική διαφωνία έγκειται στη μορφή του κράτους αν και όταν επιτευχθεί «λύση». Ο Κύπριος Πρόεδρος ζητεί μία ομοσπονδία διζωνική και δικοινοτική με αδιαίρετη κυριαρχία. Ενα κράτος με δύο γεωγραφικές ζώνες, ελληνική και τουρκική, που θα αποτελούν κοινή ομοσπονδία. Οι Τουρκοκύπριοι μιλούν για «αδιάλυτη» και όχι αδιαίρετη κυριαρχία, άρα ζητούν δύο κράτη με χαλαρή σύνδεση μεταξύ τους.

Ο προκλητικός Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ήλθε στην Αθήνα, μας διάβασε μερικά κεφάλαια από το μανιφέστο του νεοοθωμανισμού -ο οποίος ηττάται σε όλα τα μέτωπα- και πρότεινε μία λύση δύο κρατών για την Κύπρο. Ζήτησε την επιβίωση ιδεών από το διχοτομικό και ρατσιστικό σχέδιο Ανάν και αποκάλεσε τον κ. Αναστασιάδη Πρόεδρο των Ρωμιών της Κύπρου. Του αρνήθηκε την ιδιότητα που του αναγνωρίζουν όλα τα κράτη του ΟΗΕ, δηλαδή του νομίμου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο Πεδίο Βολής Κρήτης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία εκτόξευση αντιαεροπορικού πυραύλου τύπου S-300. Οι πύραυλοι αυτοί, ρωσικής κατασκευής, είχαν παραγγελθεί από την κυπριακή κυβέρνηση επί προεδρίας του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη. Η κυβέρνηση Κ. Σημίτη, που οδήγησε σε πολλές εθνικές ταπεινώσεις την Ελλάδα, πίεσε τον Κληρίδη να μη φθάσουν ποτέ οι πύραυλοι στην Κύπρο. Το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας - Κύπρου υπονομεύθηκε από τους «εκσυγχρονιστές», οι οποίοι δεν ήθελαν να στενοχωρήσουν την Τουρκία!

Ο θάνατος και η μεγαλοπρεπής κηδεία του Νέλσον Μαντέλα έφεραν στο προσκήνιο μία αποκάλυψη. Το σχέδιο της διζωνικής - δικοινοτικής ομοσπονδίας, που συζητείται σήμερα στην Κύπρο, είχε προταθεί στον Μαντέλα από το ρατσιστικό καθεστώς της Νοτίου Αφρικής. Τότε ο αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το απέρριψε, διότι κατάλαβε ότι έτσι θα διαιωνίζονταν το Απαρτχάιντ και η επιβολή μιας λευκής μειοψηφίας εις βάρος των μαύρων. 
Δημιουργείται η απορία: Γιατί ένα τέτοιο σχέδιο το συζητούν σήμερα οι Ελληνοκύπριοι;
Ποιος τους πιέζει να το δεχθούν; Γιατί κάποιοι θέλουν να νεκραναστήσουν το σχέδιο Ανάν που καταψηφίσθηκε από τον κυπριακό Ελληνισμό;

Είναι προφανές ότι Αγκυρα και τουρκοκυπριακή ηγεσία προωθούν τη διχοτόμηση και τη νομιμοποίηση του Αττίλα και των τετελεσμένων της εισβολής. Είναι καιρός να σταματήσουν αυτοί οι ατέρμονες και αναποτελεσματικοί διάλογοι και να προβεί ο Ελληνισμός σε αλλαγή τακτικής. Επί παραδείγματι, μπορούμε να κάνουμε τα ακόλουθα:

Να δηλώσουμε ότι συζητούμε μόνο για ένα ενιαίο κράτος της Κύπρου και όχι για μία διζωνική ομοσπονδία που ουσιαστικά οδηγεί σε δύο κράτη. Κάθε συζήτηση θα έχει ως προϋπόθεση την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων-κουβαλητών που αλλοιώνουν τη νόμιμη σύνθεση του πληθυσμού.

Να φέρουμε σε όλα τα διεθνή βήματα τις καταγγελίες της Κυπρίας ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους ότι οστά Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων βρέθηκαν σε τουρκικές φυλακές. Επίσης, την καταγγελία του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ ότι οι Τούρκοι πέταξαν στη θάλασσα οστά από τάφους Ελληνοκύπριων εκτελεσθέντων.

Να επαναφέρουμε στην Κύπρο τους πυραύλους S-300 και να δώσουμε νέα πνοή στο δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου. Τι θα φοβηθούμε; Οτι θα αντιδράσει βιαίως η Τουρκία, η οποία αυτή τη στιγμή έχει τον φόβο δύο κουρδικών αυτόνομων περιοχών στη Συρία και στο Ιράκ και η οποία ηττάται σε όλα τα μεσανατολικά μέτωπα;

Να μιμηθούμε σε διπλωματικό επίπεδο την αξιοπρέπεια της Σερβίας, η οποία ματαίωσε τη διάσκεψη με τη Τουρκία και τη Βοσνία λόγω των νεοοθωμανικών δηλώσεων του Ερντογάν.

Ο νεοοθωμανισμός υποχωρεί παντού. Ας μην του χαρίσουμε μία επιτυχία στο Κυπριακό.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Δεν είναι που ένας χλιμίτζουρας τίποτας χρησιμοποιεί για δικαιολογία τη φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου κάνοντας για ακόμη μια φορά τα παντελόνια πλισέ φούστα. Δεν είναι που οργίστηκες, φώναξες, τσίριξες με τα πόθεν αίσχη όλης αυτής της χλιμιτζουριάς που παλεύει για την σωτηρία σου. 

Είναι που πίστεψες ότι εντελώς τυχαία συνέλαβαν τον τίποτα που είχε μυαλό να βρει στην παρανομία πλαστές πινακίδες. Είναι τόσο λίγος ο χλιμίτζουρας που δεν του ρίξανε από δίπλα μια νταρντάνα καμαριέρα αλλά μια πλαστή πινακίδα.
Όταν θέλουν να παίξουν το παιχνίδι τους που το ξέρουν καλύτερα από όλους τραβάνε από το κουτί των σκανδάλων και των τυχαίων περιστατικών το θέμα που θα κάνει μπαμ. 
Το θέμα που θα σε κρατήσει κολλημένο στις οθόνες για τις εξελίξεις του και θα σε απομακρύνει από όσα περνάνε νόμιμα και ανήθικα από την μπροστινή πόρτα της αίθουσας λήψης αποφάσεων για την ίδια σου τη ζωή. 

Την ώρα που εσύ εκστασιασμένος νομίζεις ότι τα πράγματα άλλαξαν αφού ακόμα και ο ανιψιός του εθνάρχη φόρεσε χειροπέδες οι υπόλοιποι χλιμίτζουρες δεν σταματάνε να σου σκάβουν τον λάκκο.
Δεν ξέρω αν τα έμαθες τα νέα αλλά όσο κοιτούσες τα εκατομμύρια των βουλευτών και τα βραχιολάκια του χλιμίτζουρα που περνούσαν με περισσή λάμψη από τις οθόνες, πέρασαν εγκύκλιο με την οποία όποιος άνεργος εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ δεν θέλει να εργαστεί στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (σκλαβοπάζαρα των ΜΚΟ) τότε ο ΟΑΕΔ έχει δικαίωμα να τον διαγράψει από τα μητρώα του. 

Η αλυσίδα των σκεπτικού έχει ως εξής: Ένας χλιμίτζουρας κατακτητής σκέφτεται. Ένας χλιμίτζουρας πολιτικάντης περνάει νόμο. Ένας χλίμιτζουρας κρατικός υπάλληλος εκτελεί. 
Τόσο απλά σου διαγράφουν την ζωή. Την ζωή που για να φθάσεις σε αυτή την ηλικία άνεργος την έχεις πληρωμένη με αίμα. Δεν σου χάρισε κανένας τίποτε τόσα χρόνια, τα έχεις πληρώσει όλα για την δύσκολη στιγμή και τώρα που ήρθε αυτή αφού δεν συναινείς στον εκβιασμό και τολμάς να υπερασπίσεις την αξιοπρέπειά σου, σε διαγράφουν.
Χιλιάδες παραπομπές στις ηλεκτρονικές σελίδες των εφημερίδων με όλες τις πόζες του χλιμίτζουρα με τις πλαστές πινακίδες. Μόνο μία παραπομπή και μάλιστα ως μεγάλη νίκη της κυβέρνησης έναντι της Τρόικας για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. 
Δεν σε νοιάζει ε; 
Θα σε νοιάξει όμως όταν τελειώνοντας τα σόου του χλιμίτζουρα και των άλλων από την 1η Ιανουαρίου ο νόμος που όριζε ότι την πρώτη κατοικία σου δεν την κουνάει ούτε βομβαρδιστικό, θα στην κουνήσει ο τραπεζίτης όταν θα σε καλέσει να κάνεις διακανονισμό έστω και για 10 ευρώ το μήνα. Το σπίτι που έχει ως έδρα την χώρα Ελλάδα από την στιγμή που θα περάσει το νομοσχέδιο θα έχει έδρα το υποκατάστημα της τράπεζας. 

Σε διαγράφουν από τη χώρα και αυτό το θεωρούν νίκη.
Οι πολιτικάντηδες χλιμίτζουρες ως υπάλληλοι χρόνια του συστήματος μια χαρά παίζουν τον ρόλο τους όποτε τους καλέσει το υψηλό αφεντικό. Ακόμα κι αν διαγραφούν από κόμματα είναι μόνιμη και αμετάκλητη η θέση τους σε οποιοδήποτε καθεστώς. Η δική σου όμως ζωή καταμετρημένη σε ένσημα εργασίας και η δική σου στέγη χτισμένη με αίμα διαγράφονται όποτε το σύστημα γουστάρει.
Έχει τελειώσει το θέμα για όλους όσους δεν συμμετέχουν στο σύστημα χλιμιτζουριάς. Από την στιγμή που δεν χρειάζονται την πλειοψηφική ψήφο για να σε γδάρουν, δεν έχεις πλέον χρήματα να σου τα πάρουν με φόρους, οι κρατικοί τους υπάλληλοι πληρώνονται μέσω δανεικών, δεν υπάρχει κανένας λόγος για όλους αυτούς να μην δουλεύεις ως σκλάβος για να κονομάνε αλλά και να μην έχεις δικαίωμα δικού σου σπιτιού. 
Περιττεύεις στην χώρα με το όνομα Χλιμιτζουρ[-Ελλάδα και το μόνο τους μέλημα από εδώ και στο εξής είναι πώς να σε ξεφορτωθούν ως περίσσιο βάρος στην κρουαζιέρα τους που έχει ήδη σχεδιαστεί.
Αν δεν έχουμε πάρει χαμπάρι την σοβαρότητα των προαναφερόμενων εγκυκλίων και νόμων απολαμβάνοντας τα σόου του κάθε χλιμίτζουρα τότε τα άρτια εκπαιδευμένα ανθρωπάρια του συστήματος (από πάνω μέχρι κάτω) καλά κάνουν και μάς συμπεριφέρονται ως περιττούς.

Πηγή Στον Τοίχο 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Αναταραχή στην Τουρκία προκαλεί η έρευνα για τα οικονομικά σκάνδαλα

Στη χώρα που έχει μέσα στο DNA της το "μπαξίσι", είναι απολύτως λογικό η διαφθορά να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα λειτουργίας της. Όμως, επειδή η χρονική συγκυρία είναι ιδιαζόντως ενδιαφέρουσα, αξίζει να σημειωθεί πως οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία δεν βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή τους, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μία "μάχη" μεταξύ του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντγάν και του "ιμάμη" Φετουλάχ Γκιουλέν.

Έτσι, τα συμβαίνοντα στην Τουρκία, μοιάζουν περισσότερο ως λογική εξέλιξη, αφού για ποικίλους λόγους απαιτείται (πλέον) η απομάκρυνση του Ερντογάν (που δεν πρόκειται να παραδοθεί "αμαχητί"), για να υπάρξουν οι περαιτέρω εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το πάγωμα που προκάλεσε στην κυβέρνηση η επιχείρηση που σχετίζεται με οικονομικά σκάνδαλα και κατά την οποία προσήχθησαν μέχρι στιγμής 52 άτομα, αλλά και η έλλειψη ανακοινώσεων από πλευράς δικαστικών αρχών, μεγεθύνει την αναταραχή, αφού οι πληροφορίες προέρχονται από διαρροές.

Η πληροφορία που ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη σήμερα ήταν το γεγονός ότι διορίστηκαν άλλοι δύο εισαγγελείς στην ομάδα των εισαγγελέων που πραγματοποιούν την έρευνα. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο γενικός εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης. Νωρίς σήμερα το πρωί, αντικαταστάθηκαν οι διοικητές πέντε διευθύνσεων στην Ασφάλεια Κωνσταντινούπολης.


Σύμφωνα με μία από τις πληροφορίες που διαρρέουν, πρόκειται να περιληφθούν στην επιχείρηση οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας. Γίνεται λόγος και για τέταρτο υπουργό και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η εισαγγελία διαθέτει οπτικό υλικό από τη στιγμή κατά την οποία ο εν λόγω τέταρτος υπουργός παίρνει από επιχειρηματία το ποσό των 1,5 δολαρίων. Χτες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο τέταρτος υπουργός είναι ο αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα υπουργός Εγκεμέν Μπαγίς.


Η όλη κατάσταση παίρνει και πρόσθετες οικονομικές διαστάσεις. Το Χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης χτες έκλεισε με πτώση 5,21 τοις εκατό, ενώ σήμερα στις δώδεκα το μεσημέρι η πτώση ήταν της τάξης του 2,12 τοις εκατό.


Πρόκειται ουσιαστικά για περισσότερες της μιας εισαγγελικές έρευνες. Η μία αφορά τις δραστηριότητες του επιχειρηματία Ρεζά Ζαράφ ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και για παράνομη εξαγωγή χρυσού στο Ιράν.


Η δεύτερη έρευνα αφορά το δήμαρχο της συνοικίας Φατίχ της Κωνσταντινούπολης και την άδεια που παρείχε ο δήμος για κατασκευή ξενοδοχείου σε σημείο από όπου περνά η γραμμή μετρό «Μάρμαραϊ» που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και σύμφωνα με την έκθεση των ειδικών δεν ήταν κατάλληλο για κατασκευή. Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται οι γιοι των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας.


Η τρίτη υπόθεση αφορά δημόσιες εκτάσεις για τις οποίες οι κατά τόπους δημοτικές αρχές δεν έδιδαν άδεια κατασκευής, με αποτέλεσμα να εκδοθούν οι άδειες μετά από δωροδοκία, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας. Στην υπόθεση εμπλέκονται ο γιος του υπουργού Περιβάλλοντος και επιχειρηματίες όπως ο Αλί Αγάογλου ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η Αλβανία αντιμετώπισε κι άλλα εμπόδια πέραν της Ολλανδίας που είχε εκφράσει εξ' αρχής τις προθέσεις της.

Για τη αναβολή της απόφασης για τον Ιούνιο του επόμενου έτους τάχθηκαν και άλλες χώρες όπως, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Δανία.

Οι πέντε αυτές χώρες πιστεύουν ότι η Αλβανία δεν είναι ακόμη έτοιμη , ενώ οι υπόλοιπες 23 χώρες της ΕΕ τάχθηκαν υπέρ. Ο Δανός υπουργός δήλωσε ότι, η Αλβανία πρέπει ακόμη να αποδείξει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς. Οι Ολλανδοί ήταν οι πιο δύσπιστοι και οι πιο σκεπτικοί!
Το κοινοβούλιο της Ολλανδίας ενέκρινε πρόταση προτρέποντας την κυβέρνηση να «μπλοκάρει» τη χορήγηση του καθεστώτος της υπό ένταξη χώρας στην Αλβανία. Ο Ολλανδός Βουλευτής Mark Verheijen του VVD MP (το κυβερνών κόμμα), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Elsevier», έχει εκφράσει την ανησυχία του για το σχέδιο των Βρυξελλών για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Επεσήμανε πως κατανοεί την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταστήσει την Αλβανία υποψήφια προς ένταξη, όμως , «η Αλβανία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη. Δεν μπορείς να φτιάξεις το κρεβάτι, όταν το σπίτι σου καίγεται. Η Ευρώπη δεν θα πρέπει να χάσει τον πολιτισμό της. Ακόμη και εκείνοι που είναι υπέρ, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν», δήλωσε ο Ολλανδός βουλευτής.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Η Βουλή των εξαδέλφων, θείων, ανηψιών, υιών και θυγατέρων, μπατζανάκηδων και γαμπρών, αναβαθμίστηκε.
Έγινε Βουλή επενδυτών, χρηματιστών, συμβούλων hedge funds, συλλεκτών ακινήτων, πάμπλουτων συνδικαλισταράδων, νόμιμων(;) μιζαδόρων!

Αυτή η στρούγκα κομματικών προβάτων δεν θυμίζει σε τίποτα πιά αντιπροσωπευτικό του λαού σώμα, κοινοβούλιο!

Μοιάζει περισσότερο με λέσχη πλουσίων, με γιάφκα διαπλεκόμενων, ληστών και απατεώνων του κοινού ποινικού δικαίου (μόλις χθες η περίπτωση του εξάδελφου Μιχάλη, πιό παλιά η περίπτωση του ''σύντροφου'' Κίμωνα, και εκατοντάδων άλλων περιπτώσεων)...

Μοιάζει με άσυλο απόστρατων ρεμαλο-συνδικαλιστών, που εξαργυρώνουν την τεμπελιά τους και την προδοσία τους προς τους εργαζόμενους με μιά θέση στα βουλευτικά έδρανα!

Τί δουλειά έχει στους βουλευτές ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ένας συνταξιούχος συνδικαλιστής, προερχόμενος μάλιστα από την γνωστή πράσινη εγκληματική πολιτική οργάνωση; Ο θεσμός των βουλευτών επικρατείας έχει δημιουργηθεί για προσωπικότητες του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης, που ενώ η παρουσία τους στο κοινοβούλιο κρίνεται απαραίτητη δεν πρέπει να υποβάλλονται στην "βάσανο συλλογής ψήφων"! 
ΤΙ ΣΟΪ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ, πρώην, νυν και αεί πασόκος, ώστε να κριθεί απαραίτητη η συμμετοχή του στην λίστα βουλευτών επικρατείας ενός κόμματος; )
Κατάντια.
Το κοινοβούλιό μας συνιστά φοβερή ΚΑΤΑΝΤΙΑ και αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για όλους τους Έλληνες.
Δυστυχώς τέτοια κοινοβούλια προσφέρουν άλλοθι για κατάλυσή τους από επίδοξους δικτάτορες...

Με δεδομένη την ουσιαστική διάλυσή του από τις τάχα "δημοκρατικές" κυβερνήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών, με αποκορύφωμα τους σημερινούς θλιβερούς κυβερνήτες, των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου...

Είναι προτιμότερο ο ίδιος ο λαός ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την διάλυση της συγκεκριμένης βουλής, και να αντικαταστήσει όλη την συσσωρευμένη "κόπρο" του συνδικαλισμού και της οικογενειοκρατίας , με εγκατάσταση στα έδρανά της ανθρώπων τίμιων, ηθικών, ικανών, προερχόμενων μέσα από τον ίδιο τον λαό!

Έτσι πρέπει να γίνει.. .


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Οι Τούρκοι διέκοψαν τη ροή αζερινού φυσικού αερίου προς τη χώρα μας και μας έσωσαν οι Ρώσοι, τους οποίους έδιωξε η κυβέρνηση από τον ΔΕΣΦΑ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε η είδηση. Εσκεμμένα. To τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου θα ήταν να συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός τι σημαίνει στην πράξη η ενεργειακή σμηρεία της πατρίδος μας από την Τουρκία στον τομέα του φυοικού αερίου, στην οποία συνειδητά μας οδηγούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με την επιλογή τους να συμμετάσχει η Ελλάδα στη διέλευση του αγωγού TAP και όχι του ρωοικού Σάουθ Στριμ .

Ηδη από τώρα, οι Τούρκοι δεν έχουν κανέναν δισταγμό να αφήσουν χριστουγεννιάτικα.. . χωρίς φυοικό αέριο Ελληνες καταναλωτές! Ελάχιστοι Ελληνες γνωρίζουν ότι από την Παρασκευή ο ΔΕΣΦΑ (Δισχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυοικού Αερίου, n εταιρεία που ο Αντ. Σαμαράς έδωσε με τα μισά λεφτά ατσυς Αζέρσυς και όχι στους Ρώσους που πρόσφεραν τα υπερδιπλόοια χρήματα!) υποχρεώθηκε να κηρύξει το ελληνικό οόατημα φυοικού αερίου σε κατόαταση συναγερμού! Ακόμη πιο λίγοι βέβαια έχοαν γνώση του γεγονότος ότι αυτός ο συναγερμός οφείλεται ατο ότι οι Τούρκοι αρνούνται να παραδώσουν ατη χώρα μας τις συμφωνημένες ποσότητες βόσει συμβολαίων αζε ρινού φυοικού αερίου, τις οποίες κρατούν για τον εαυτό τους! Οι εκδιωχθέ ντες από την κυβέρνηση Σαμαρά Ρώσοι στην υπόθεση του ΔΕΣΦΑ είναι αυτοί που μας έσωσαν μέχρι τώρα! Πα ράλλπλα, η κυβέρνηση και σι υπηρεοι σκοι' παράγοντες εκλιπαρούν τους... Αλγερινούς (!) προκειμένου αυτοί να συναινέσοαν αρχικά και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ατη συνέχεια ώστε ένα φορτίο υγροποιημένου φυοικού αερίου που έπρεπε να μας το παραδώσουν στις 28 Δεκεμβρίου να μπορέσουν να φτάσει ατσν σταθμό φυοικού αερίου της Ρεβυθούσας την... παραμονή των Χριατουγέννων για να μην υποχρεωθούν να κάνουν Χριστούγεννα χωρίς θέρμανση Ελληνες καταναλωτές που χρηοιμοποιούν για τον σκοπό αυτό φυοικό αέριο από το δίκτυο διανομής!

Οι ποσότητες υγροποιημένου φυοικού αερίου που υπαρ χουν στον σταθμό της Ρεβυθούσας αυτή τη στιγμή είναι ανεπαρκείς για να καλύψουν την εγχώρια ζήτηση. Οι παραδινόμενες ποσότητες φυοικού αερίου μέσω του ελληνοτουρκικού αγωγού άρχισαν να μειώνονται τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου σταμάτησαν εντελώς. Οι Ρώσοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των ελληνικών ενεργειακών αρχών και άρχισαν να προμηθεύουν τη χώρα μας με 20% περισσότερο από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις φυσικό αέριο για να υποκαταστήσουν εν μέρει τις ελλείψεις που ηροκαλεσε π διακοπή της ροής αζερινού φυοικού αερίου μέσω Τουρκίας. Ol συνεχείς πιέσεις Οδήγησαν σε μια κάποια επανέ ναρξα ροής φυσικού αερίου από την Τουρκία, από προχτές, χωρίς πάντως να είναι σε γνώση του γράφοντος την ώρα συγγραφής αυτού του αρθρου αν οδηγούμαστε σε πλήρη ή σε μερική αποκατάσταση της ροής.

Εννοείται ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα νομικό δικαίωμα να κρατάει για εσωτερική της καταναλω ση ποσότητες που προορίζονται για την Ελλάδα, αλλά κάθε φορά που έχει τέτοια ανάγκη (π.χ. το 2012) δεν διστάζει καθόλου να διακόψει τη ροή προς την Ελλάδα, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τις συνέπειες της πράξας της για την ελληνική αγορά φυοικού αερίου! Παλι από τους Ρώσους (που έδιωξε προκλητικά από τον ΔΕΣΦΑ, ξαναθυμίζουμε!) σχεδιάζει η κυβέρνηση Σαμαρά να ζητήσει πρόσθετες ποσότητες φυοικού αερίου μέσω του ελληνο βουλγαρικού αγωγού. Ως τελευταία λύση, η διοίκηση της δημόοιας επιχείρησης φυσικού αερίου (ΔΕΠΑ) διερευνά την αγορά επιτόπου εξωφρενικά ακριβού υγροποιημένου φυοικού αερί Οι Τούρκοι διέκοψαν τη ροή αζερινού φυσικού αέριου προς τη χώρα μας και μας έσωσαν οι Ρώσοι, τους οποίους έδιωξε η κυβέρνηση από τον ΔΕΣΦΑ ου, τινάζοντας στον αέρα το ταμείο της. ι λόγοι της τουρκικής στάσης δεν είναι αυτή τη φορά πολιτικοί. Η μεγαλη κακοκαιρία στην Τουρκία αύξασε την εσωτερική ζήτηση και οι Τούρκοι προτιμούν φυοικά να ζεστάνουν τον δικό τους πληθυαμό παρά να τηρήσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους προς τους Ελληνες. Αυτή n κατάσταση όμως είναι ένα πολύ διδακτικό μάθημα για την Αθήνα.

Αποδεικνύει γιατί σε καμία απολύτως περίπτωση δεν πρέπει να αφεθεί να υλοποιηθούν οι δεαμεύσεις που ανέλαβαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος με τον αγωγό TAP για να εξασφολίσουν την εύνοια των Αμερικανών μήπως και παραμείνουν στην εξουοιτί! Τώρα η Ελλάδα αγοράζει πρωτίστως ρωσικό φυσικό αέριο. Αν, όταν κατασκευαστεί και λειτουργήσει ο TAP μετά από πέντε έξι χρόνια, αφήσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις να καταστεί n χώρα μας ενεργειακός όμηρος της Τουρκίας σε βαθμό πολύ χειρότερο από τον σημερινό, το πολιτικό έγκλημα εις βαρος της πατρίδας μας θα είναι κάτι παραπάνω από ειδεχθές. Δεν παραδίνεις τον εφοδιασμό της Ελλάδας σε φυσικό αέριο στα χέρια του χειρότερου και πανίσχυρου εχθρού σου.

Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Τι φοβάται το ΝΑΤΟ και προσπαθεί να αποφύγει το αναπόφευκτο 
 
Γράφει ο Κίμωνας Γεωργακάκης 
Πολιτικός Επιστήμων 

Την ανησυχία του ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη ρωσικών συστοιχιών πυραύλων πεδίου μάχης τύπου Ισκαντέρ (SS-26), που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, στον θύλακα του Καλίνινγκραντ, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και την Λιθουανία, εξέφρασε ο στρατιωτικός διοικητής της Ατλαντικής Συμμαχίας, Αμερικανός πτέραρχος, Φίλιπ Μπρίντλοβ, εκτιμώντας ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη επικοινωνία με την Μόσχα.

Απ” ότι φαίνεται η Δύση φοβάται πάνω απ” όλα την ανεπτυγμένη ρωσική τεχνολογία όπλων, η οποία απρόβλεπτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της, ενώ τα όποια μυστικά της δεν είναι εύκολα προσβάσιμα για τις μυστικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Οι πύραυλοι Ισκαντέρ είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν πόσο μάλλον να αναχαιτισθούν μετά την εκτόξευση. Στην Ρωσία έχουν δηλώσει άλλωστε σε όλους τους τόνους ότι θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά, άπαξ και απειληθεί η ασφάλεια της χώρας.

Η συγκεκριμένη ρητορική των Ρώσων έχει βάλει σε βαθιές σκέψεις τους παγκοσμιοποιητές της Δύσης, οι οποίοι βλέπουν τα γεωπολιτικά τους σχέδια να καθυστερούν λόγω Κρεμλίνου. Μετά την μεσοβέζικη λύση στην Συρία με παρέμβαση Πούτιν, η σημαντική για την Ευρωατλαντική συμμαχία, Ουκρανία, -εκτός των άλλων οι δυτικές δυνάμεις θα πλησίαζαν ακόμα πιο κοντά στα δυτικά ρωσικά σύνορα- καταλήγει στην αγκαλιά της Ρωσίας, παίρνοντας παχυλό δάνειο και μειωμένη τιμή φυσικού αερίου ως αντάλλαγμα.

Όπως πολλάκις έχω γράψει, η Ρωσία αντιστέκεται για δικά της συμφέροντα στην δημιουργία ενός δυτικότροπου παγκόσμιου κέντρου εξουσίας που επιδιώκει να κατέχει, μεταξύ άλλων, όλες τις ενεργειακές πηγές του πλανήτη, προκειμένου να ελέγχει απόλυτα τα κράτη. Μέσα σε αυτές βρίσκεται και το πλούσιο φυσικό αέριο των Ρώσων, το οποίο μάλιστα αποτελεί σπουδαίο διπλωματικό «εργαλείο» της Μόσχας. Γι” αυτό η κυβέρνηση Πούτιν θυμίζει στο ΝΑΤΟ ότι διαθέτει αρκετό οπλισμό για να το υπερασπίσει, στήνοντας πυραύλους σε στρατηγικά σημεία και αναβαθμίζοντας τα υπάρχοντα «παιχνίδια» της.

Η απρόβλεπτη χρήση-λειτουργία των ρωσικών υπερόπλων αναγκάζει μέχρι στιγμής Η.Π.Α. και συμμάχους να αποφεύγουν να σκέφτονται την σύγκρουση με την Ρωσία και να προβαίνουν αντ” αυτού σε διπλωματικές υποχωρήσεις. Ωστόσο, όσο ο Πούτιν παραμένει στην εξουσία και εφόσον συνεχίζει να μην υποτάσσεται στις πολιτικοοικονομικές επιταγές των παγκοσμιοποιητών, ο παγκόσμιος πόλεμος με έπαθλο τις ενεργειακές πηγές της «Αρκούδας» είναι αργά ή γρήγορα αναπόφευκτος.

Πηγή ΠΥΓΜΗ.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
MEGA,ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ,ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, ΔΟΛ,BENBAY LIMITED,ΒΙΚΤΩΡΑ ΡΕΣΤΗ,,BNP PARIBAS PRIVATE BANK,EUROFINANCIERE D’ INVESTMENTS MONACO,PREMIER LTD,SARAN HOLDINGS 2,69%,Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ,BANK,ELKIN HOLDINGS,MOONGOLD INVSTMENTS,BALTAZI INVESTMENTS,GOODLASS INVESTMENTS,OPANTON INVESTMENTS,EFG EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ALTAVISTA GLOBAL HOLDING,ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,GLOBECAST HOLDINGS,ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,HOLNEST INVESTMENTS,ΜΗΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,PRAXIS GLOBAL HOLDINGS,ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,ANTENNA,BANK OF NEW YORK,ΕΥΣΤ. ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗ,ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΟΥΖΑΚΗ,ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΦΑ,ΝΙΚΟΛΑΟ ΧΙΟΝΑΚΗ,ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΠΑΝΔΡΑ,ΓΙΩΡΓΟ ΒΟΥΛΑΛΑ,ALPHA,WAKEROCK,RTL,SIXOMEN,ΔΕΜΚΟ,INTERFINANCE,ALPHA,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ,ΡΙΚ ΣΠΙΝΝΕΡ, DASSEN HOLDINGS,ΒΑΡΔΙΑΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ,MOOREFIELDS SA,ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ,ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΠΡΕΚΕΛΜΑΝΣ,AMNATOS SA,ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,ΣΥΛΒΙ ΑΜΠΤΑΛ,FEDILIA SA,ΜΥΡΩΝ ΤΣΑΤΣΑΚΗΣ,ΕΡΙΚ ΝΤΟΥΦΙΛ ,BLUE DIME HOLDINGS SA,ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ,ΑΓΛΑΪ́Α ΚΕΛΑΪΔΗ,HOGRID HOLDINGS LIMITED,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ,THELON TRADING LIMITED,STAR ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΟΥΖΕΝΗΣ,ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΑΒΑΡΗΣ,ΣΚΑΪ,ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΕ,ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ,CONDOR INTERNATIONAL SA,ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ,EMERSON INTERNATIONAL SA,ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ,DEVIMUS INTERNATIONAL SA

“Το Μιντιακό κατεστημένο και όλες του οι συνιστώσες, έχουν προκλητικά στηρίξει τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές και έχουν απροκάλυπτα υιοθετήσει προπαγανδιστικές πρακτικές με Μνημονιακό προσανατολισμό. ”

Της Λουκίας Χουλιάρα

Με διάταξη του 2010 προβλέφθηκε η επιβολή ειδικού φόρου- ύψους 20%- στις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Η έναρξη ισχύος της διάταξης έχει έκτοτε μετατεθεί τέσσερις φορές. Η τελευταία μετάθεση προβλέφθηκε και εντάχθηκε σε τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Το σκεπτικό της μετάθεσης ήταν ότι «η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκομένων φορέων, και δη των επιχειρήσεων, που εκμεταλλεύονται τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και των διαφημιστών και των διαφημιζομένων».

Η ιεράρχηση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων, αναφορικά με την αναχαίτιση της οικονομικής αιμορραγίας των επιχειρήσεων, προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά. Το μέλλον των κλάδων ένδυσης, υπόδησης και οικοδομής (οι οποίοι σύμφωνα με έρευνα του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών έχουν πληγεί περισσότερο την τελευταία διετία), δε φαίνεται να προκαλεί την ίδια ανησυχία στην κυβέρνηση. Η κοινωνική «ευαισθησία» του κυρίου Σαμαρά- και των πέριξ αυτού, παρατρεχάμενων «φωστήρων»- περιορίζεται στην προστασία των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς και στο χώρο της διαφήμισης. Ταυτόχρονα, το δράμα χιλιάδων άλλων εργαζόμενων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι οποίοι μένουν άνεργοι, τους αφήνει ασυγκίνητους!

Ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος θεατής των κυβερνητικών πεπραγμένων, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί για τη σκοπιμότητα αυτής της χορηγίας. Το Μιντιακό κατεστημένο και όλες του οι συνιστώσες, έχουν προκλητικά στηρίξει τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές και έχουν απροκάλυπτα υιοθετήσει προπαγανδιστικές πρακτικές με Μνημονιακό προσανατολισμό. Μπορούμε λοιπόν κάλλιστα να υποθέσουμε ότι αυτός ο μποναμάς συνιστά ανταμοιβή, προς τα κανάλια, για τις προσφερθείσες υπηρεσίες τους. Ας σημειωθεί ότι η απώλεια των εσόδων (από την επιβολή του εν λόγω φόρου), προβλέπεται με «υπεύθυνο» και κοινωνικά «δίκαιο» τρόπο, να καλυφθεί από άλλες πηγές του κρατικού προϋπολογισμού!

Ο προκλητικός χαρακτήρας αυτής της εξόφθαλμης εύνοιας έχει εντούτοις και θετικά στοιχεία. Καθιστά απόλυτα εμφανείς- στη συνείδηση του ελληνικού λαού- το διαπλεκόμενο ρόλο και τις παρασκηνιακές διαδρομές των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης. Γίνεται σαφές ότι τα κανάλια αποτελούν κυβερνητικά δεκανίκια και όχι ανεξάρτητα και αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης. Η σκανδαλώδης εύνοια που τώρα τα συντηρεί, σύντομα, θα αποτελέσει την αιτία της πλήρους απαξίωσής τους.

Πηγή Periodista

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Σε συνέχεια των αστείων πληρωμένων άρθρων των μπλογκς που αναρτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το κόστος συντήρησης του ελικοπτέρου ως και την αναγγελία “διάσωσης” της ΕΑΒ από τον κρατικοδίαιτο “κολλητό” επιχειρηματία που αποθεώνουν έναντι αμοιβής τα ειδικού τύπου και όχι μόνο μπλογκς, παραθέτουμε τη γνώση μας, την άποψη μας και τη θεώρηση μας στα πλαίσια της ευρείας και όχι απλά της τοπικής σφαίρας με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης , ειδικά εκεί που οι υπολοιποι συσκοτίζουν έντεχνα για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα και επιδιώξεις.
Η λέξη που είναι το κλειδί σε όλη την υπόθεση και αν την κατανοήσεις “πιάνεις” όλη την εικόνα και την πραγματική διάσταση της περίπτωσης είναι μία και συγκεκριμένη: ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ .
Στην περίπτωση της Ελλάδας την περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, πριν την συμφωνία με το ΔΝΤ, και όλες τις ενέργειες που οδήγησαν στην κρίση δανεισμού, αυτό που έγινε ήταν μία δυσφημιστική εκστρατεία έτσι ώστε να οδηγηθούμε πιο εύκολα στη μέγγενη των χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Από την ανάλυση θα καταλάβουμε πλήρως πως αυτή είναι η στρατηγική λειτουργία του συστήματος και είναι παρόμοια με τον πόλεμο τακτικής μέχρι να κουράσει το θήμα του και να το καταβάλει η αγέλη των θηρίων.
Κάποιοι, για να μας “πυροβολήσουν”, έπρεπε πρώτα να μας διαβάλουν και να μας διασύρουν, ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τους λαούς, οι οποίοι δεν θα ανέχονταν ακόμα μία εν ψυχρώ “δολοφονία” λαού. Έναν ακόμα λαό ανάμεσα στους πολλούς, οι οποίοι “δολοφονήθηκαν” από την Νέα Τάξη. Τον σερβικό, τον ιρακινό ή τον αφγανικό. Γι’ αυτόν τον λόγο τούς διαβάλουν παγκοσμίως. Για να μην μπορούν οι Έλληνες ν’ αντιδράσουν αποτελεσματικά και να μην βρίσκουν “ακροατήριο”, για ν’ ακούει τον “θρήνο” τους.
Τώρα που αποσαφηνίσαμε τη λειτουργία και τους σκοπούς της προπαγάνδας γενικότερα θα αναγάγουμε τα συμπεράσματα στο θέμα που προέκυψε στην ΕΑΒ και στην ενδεχόμενη “σωτηρία” της.
Για να την “πυροβολήσουν” επιτυχημένα θα έπρεπε πρώτα να την διαβάλουν. Κλασσικές και τυπικές κινήσεις παικτών χωρίς καν φαντασία. Δημοσιοποιήθηκε ένα πραγματικά αστείο άρθρο για τη συντήρηση που κατάφερε το ΓΕΣ στο ελικόπτερο ΑΒ 212 άλλα με ευκαιρία την είδηση το μόνο ζητούμενο ήταν να διαβάλουν την ΕΑΒ λόγω αυξημένου κόστους άρα συσσωρευμένων προβλημάτων σύμφωνα με τους άθλιους προπαγανδιστές. Αναφέρθηκαν κάποια ψευτοστοιχεία άλλα δεν στάθηκαν στην πραγματική διάσταση. Οι αξιωματικοί του ΓΕΣ που ανέλαβαν την συντήρηση είχαν το γνωστό επίπεδο μισθών του στρατεύματος άρα χαμηλότερο κόστος. Έκαναν συναρμολόγηση απαρτίων και παρελκομένων που είχε φτιάξει πριν η ΕΑΒ…. Και δεν υπολόγισαν καν το κόστος συντήρησης κινητήρα…. Ειδικά για τους κινητήρες δεν υπάρχει υποδομή να φτιαχτούν πουθενά αλλού στην Ελλάδα μιας και εκτός από επίπεδο εξειδίκευσης των τεχνικών υπάρχουν τα μοναδικά δοκιμαστήρια κινητήρων. Αν δεν κατασκευαστεί στην ΕΑΒ θα πρέπει να γίνουν οι εργασίες στο εξωτερικό με μεγαλύτερο κόστος. Γιατί σε κανένα από τα “ρουφιανο”-μπλόγκς δεν αναφέρεται πουθενά το κόστος συντήρησης κινητήρα;
Το zougla.gr ήταν το πρώτο που δημοσίευσε τις ανακοινώσεις της ONEX στο ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο και η ύβρις που διέπραξε στη δημοσιογραφία ήταν ότι παρουσίασε το θέμα σαν ανακοίνωση της εταιρείας που πρόβαλε τις θέσεις της χωρίς καν να ερευνήσει όπως όφειλε ο δημοσιογράφος.” Εκατό εκατομμύρια Ευρώ για την ΕΑΒ” ήταν ο πηγαίος τίτλος του άρθρου και το παρουσίασε σαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία. Ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να αναρωτηθεί το αυτονόητο: Πόσο κοστίζει αυτή η εταιρεία; Εκατό εκατομμύρια είναι αρκετά; Δεν απαντούμε καν ,αλλα καταθέτουμε στοιχεία προς αξιολόγηση του αναγνώστη: Ανεκτέλεστο έργο παραγγελιών άνω των 700.000.000 εκατομμυρίων ευρώ.
Υπογεγραμμένες παραγγελίες δηλαδή που δεν έχουν ακόμα παραδοθεί.
Κάντε τους μαθηματικούς υπολογισμούς του τι δίνεις και τι παίρνεις. Επίσης,
  • υπάρχει υπολογισμένο το κόστος των εγκαταστάσεων που είναι πανομοιότυπες με τις εγκαταστάσεις των Αμερικανικών εργοστασίων;
  • Το εργοστάσιο Συνθέτων υλικών είναι πανομοιότυπο με το αντίστοιχο γερμανικό εργοστάσιο.
  • Πόσο κόστισε το γερμανικό και πόσο θα το πουλούσαν οι Γερμανοί; Ποιό το κόστος εργαλείων;
  • αποθεμάτων ;
Βάλτε κάτω μολύβι και χαρτί και κάντε τους υπολογισμούς. Το αποτέλεσμα των μαθηματικών πράξεων θα έπρεπε να στείλει στον αγύριστο τους πονηρούς γραβατάκηδες που προσπαθούν να ξεζουμίζουν χωρίς αντίτιμο το αίμα και των ιδρώτα των προηγούμενων γενιών που έχτισαν την ΕΑΒ και όλες τις αντίστοιχες επιχειρήσεις με μοναδικό γνώμονα την δημιουργία υποδομων του Ελληνικού λαού.
Αποτελεί ύβρη να θεωρείς ότι ένας ψιλικατζής είναι μάνα εξ ουρανού για τη χώρα! Ένας νεοφιλελεύθερος με γραβάτα,  ΠΑΣΟΚ που εκμεταλεύτηκε τις πολιτικές διασυνδέσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα μέχρι και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που έφτιαξε μία εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων και που οι κολλητοί του πολιτικοί του επέτρεψαν να μπεί στην ΕΑΒ με σκανδαλώδεις συμβάσεις χωρίς καν να έχει τα τυπικά προσόντα και να κερδοσκοπεί εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Αφού τον έβαλαν από το παράθυρο αποκομίζοντας κέρδος εις βάρος των εργαζομένων και της ίδιας της εταιρείας τελικά του τη δωρίζουν κιόλας.
Έγινε αναφορά στην παραγωγικότητα: Η πιο χαμηλή σε όλη την Ευρώπη…. Χωρίς όμως κατάθεση στοιχείων πέραν την πρόθεση του “αφεντικού”. Ερεύνησε ο δημοσιογράφος την ποιότητα των εργαζομένων της ΟΝΕΞ και τα απανωτά λάθη μιας και δεν υπάρχει το αντίστοιχο επίπεδο με τις διαφημιστικές εξαγγελίες; Μεγαλύτερη ύβρη δεν μπορούσε να αναφέρει κανένας μιας και το ότι η ΕΑΒ στέκεται στα πόδια της είναι καθαρά αποτέλεσμα της προσπάθειας των εργαζομένων της, ειδικά της παραγωγής.
Κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται και μόνο που αναπνέουν! Αποτελεί ντροπή και ύβρη για τους εργαζομένους της ΕΑΒ που αγωνίστηκαν για να την στήσουν στα μέσα της δεκαετίας του ’70 με πάθος, μεράκι, και υψηλό γνώμονα ευθύνης. Κέντρο επισκευής και κατασκευής Νοτιανατολικής Ευρώπης προοριζόταν να γίνει η ΕΑΒ και την έκαναν βορά σε εγχώριους γραβατάκηδες. Ύβρη για τους εργαζομένους που αγωνίστηκαν και δεν βρίσκονται στη ζωή πλέον. Ύβρη για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στην εργασία τους στην ΕΑΒ. Ύβρη για αυτούς που κατάπιαν τόνους αεροπορικής σκόνης και χημικών και τελικά τους νίκησε ο καρκίνος πριν την ώρα τους. Ύβρη σε αυτούς που τους απόλυσαν οι νεοφιλελέυθεροι του Μητσοτάκη το ’93 και γύρισαν θριαμβευτές με υψωμένη γροθιά να εργαστούν. Ύβρη στον πολιτισμό, ύβρη στην πατρίδα. Όλα για την τσέπη…..
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΒΡΗ ΟΜΩΣ , ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ……

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου