Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

17 Δεκ 2013

Ποιοί και με ποιό σκεπτικό θέλουν να παραπέμψουν την ΑΟΖ σε διεθνές δικαστήριο, ως διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας;
Πόσο ενημερωμένοι είναι οι "ειδικοί" των Αθηνών για τα πρόσωπα που θα... δικάσουν και θα εκδώσουν αποτέλεσμα που (εκ προοιμίου) θα δίνει δικαιώματα επί της ελληνικής ΑΟΖ και στην Τουρκία;

Πολύ ανησυχητικό το δημοσίευμα ότι μεταξύ Μαξίμου και ΥΠΕΞ (με την απουσία των υπηρεσιακών φυσικά) μεθοδεύεται η παραπομπή της υπόθεσης της ΑΟΖ του Καστελόριζου στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαίου της Θάλασσας στο Αμβούργο και μάλιστα στο πλαίσιο όχι δικαιοδοτικής, αλλά διαιτητικής διαδικασίας.
 
Η πραγματικότητα είναι ότι μετά την προσπάθεια να «χώσουμε» δικαστή (Ρούκουνα ή Χαλκιόπουλο) στο ITLOS  λίγο μετά την θέσπιση του με τη Συνθήκη του Montego Bay για το δίκαιο της θάλασσας to 1982, το ΥΠΕΞ δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το Δικαστήριο, με το Γενικό Προξενείο Αμβούργου απλώς να παρακολουθεί τα εθιμοτυπικά, αλλά χωρίς εντολή «να κάνει παιχνίδι».

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι η τουρκική πλευρά (που δεν έχει καν προσχωρήσει, ως γνωστόν, στη Συνθήκη) να δρα δυναμικότατα και χωρίς αντίπαλο. 
Προσκλήσεις δικαστών σε επισκέψεις στη Τουρκία για διαλέξεις, παρασημοφορίες σωρηδόν, δωρεές στον οργανισμό, εκδρομές, ενημερωτικές επισκέψεις κ.ο.κ.

Αλλά και βέβαια, κάποιοι από τους δικαστές έχουν δώσει πριν εκλεγούν ως καθηγητές γνωμοδοτήσεις στο τουρκικό ΥΠΕΞ.

Αλήθεια, ξέρει το ΥΠΕΞ λεπτομέρειες επί του θέματος, έχει βγει στη πιάτσα των διεθνολόγων να ακούσει τα κουτσομπολιά;

Από συγκυρία βέβαια σήμερα η κατάσταση για την Ελλάδα σε επίπεδο συμπαθειών μεταξύ των δικαστών τυχαίνει να είναι κάπως καλύτερη, από όταν πρόεδρος ήταν ο – ακόμα όμως δικαστής – γερμανός καθηγητής Wolfrum
 Παρ' όλα αυτά το ITLOS είναι ένα δικαστήριο που έχει εκδώσει σχετικά λίγες αποφάσεις και που η στάση του σε πολλά θέματα δεν μπορεί να προβλεφθεί… 
Όταν διαβάζουμε ότι η πρόβλεψη είναι ότι θα δικαιώσει στο 70% την Ελλάδα (άρα θα δώσει δίκαιο στο 30% στη Τουρκία), ποιός κάνει αυτές τις προβλέψεις και επί τη βάσει ποιών στοιχείων;

Γιατί δεν αποκλείεται να είναι φυσικά και το ανάποδο. 
Αυτό το έχει σκεφτεί κανένας;
Ή μήπως θα ξαναπάμε ως πρόβατα για σφαγή, όπως στην υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων, απροετοίμαστοι και στα τυφλά;

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Τα "έσχες" των βουλευτών αποδεικνύουν το αίσχος της πολιτικής

Βουτηγμένοι στην διαπλοκή οι βουλευτές της κυβέρνησης.
“ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ” είχε χαρακτηρισθεί η κάλυψη που έδωσε η ΝΔ στον “μισητό ΣΥΡΙΖαίο” Σταθάκη. 

Πως ήταν δυνατόν την ίδια στιγμή να ψηφίζουν την άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου στηρίζοντας τον διεφθαρμένο Πάχτα αλλά να καλύπτουν έναν “μισητό αντίπαλο” για σοβαρότατη υπόθεση κακουργηματικής υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος;

Ίσως η δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ να δίνει μία εξήγηση…
Ο κύριος Σταθάκης έχει επενδύσει στην… BlackRock! 
Ναι, την εταιρεία που “ήλεγξε” και κουκούλωσε όλα τα θαλασσοδάνεια που πληρώνει ο Ελληνικός λαός. 
Την εταιρεία – δεκανίκι του Προβόπουλου για να ολοκληρώσει το έγκλημα κατά του Ελληνικού λαού. 

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα σοβαρότερο σημείο.

Η Blackrock, στην οποία έχει επενδύσει τεράστιο ποσό και ο σύντροφος κύριος Τσακαλώτος, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ELDORADO GOLD!!!
Της εταιρείας – χορηγού του Πάχτα, της εταιρείας που λυμαίνεται τον Ελληνικό χρυσό στην Χαλκιδική.

BLACKROCK ELDORADOΚαταλάβατε τώρα σύντροφοι; 
Καταλάβατε συμπολίτες; 
Αυτή είναι η “αντιπαλότητα” των μισητών εχθρών.  
Εδώ βέβαια προκύπτει και μέγα θέμα με την επιλογή της BlackRock ως συνεργάτη της κυβέρνησης σε τέτοια νευραλγική επιχειρηση.
Πως είναι δυνατόν η εταιρεία που στην ουσία ελέγχει ολόκληρο το κράτος να λυμαίνεται και μία επένδυση που απαιτεί κρατική έγκριση και ανοχή;
Είναι μακρύς ο δρόμος αδέλφια και πολλοί οι εφιάλτες…

ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 
Τι δεν καταλάβατε;
Δείτε και τα πόθεν έσχες Σταθάκη και Τσακαλώτου…

Σχόλιο ιστολογίου: Οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες, και με "οικονομικές κινήσεις" φίλα προσκείμενες στον καζινο-καπιταλισμό, μάλλον θυμίζουν την ειλικρίνεια και την πολιτική συνέπεια εκείνης της πολιτικής παράταξης που διαλαλούσε το περίφημο "λεφτά υπάρχουν"...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Το λεγόμενο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο που εκκρεμεί (και φαίνεται ότι θα εκκρεμεί για πολύ ακόμα…) στη Βουλή έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις, τόσο επί της αρχής, όσο και επειδή δεν συμπεριλαμβάνει ρητώς στις γενοκτονίες των οποίων η άρνηση ποινικοποιείται, τις αναγνωρισμένες από την ελληνική Βουλή γενοκτονίες του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού. Επειδή στο δημόσιο διάλογο επικρατεί σύγχυση σχετικά με κρίσιμες έννοιες (ηθελημένη και μη), θα επιχειρηθεί εδώ μια κάπως αναλυτικότερη προσέγγιση του θέματος.
Το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο έχει μεγάλη ιστορία – και η ιστορία πάντα εξηγεί πολλά. Οι διαδοχικές και επίμονες προσπάθειες της "πολυπολιτισμικής" κεντροαριστεράς για τη θέσπιση "αντιρατσιστικού" νομοσχεδίου εξηγούνται ως αγωνιώδης προσπάθεια διαφοροποίησης από την «επάρατη δεξιά» σε κάποιο πεδίο πολιτικής, αφ’ ότου με τη σύμπραξή της σε πολιτικές λιτότητας έχασε το βασικό συστατικό «προοδευτικότητας», δηλαδή την επιδίωξη κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το νομοσχέδιο λοιπόν έλκει την καταγωγή του από την κυβέρνηση (ποιου άλλου…) του πρωθιερέα του «αντιρατσισμού» και της «πολυπολιτισμικότητας» Γ. Παπανδρέου, που το 2011 κατέθεσε (δια του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου) σχετική πρόταση νόμου, αλλά ατύχησε.  
Στη συνέχεια η πρόταση κατατέθηκε εκ νέου από το ΠΑΣΟΚ την άνοιξη του 2012 - αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση και στη συνέχεια ακυρώθηκε λόγω των εκλογών του Μαϊου 2012. Η επόμενη προσπάθεια προώθησης του «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου έγινε ένα χρόνο αργότερα, επί υπουργίας Ρουπακιώτη, την εποχή που ακόμα η ΔΗΜΑΡ στήριζε την κυβέρνηση Σαμαρά και αναζητούσε πεδία διαφοροποίησης (που δεν θα ενοχλούσαν την τρόικα, εννοείται). 
Η προσπάθεια Ρουπακιώτη προσέκρουσε σε αντιδράσεις του Μεγάρου Μαξίμου και τελικώς εγκαταλείφθηκε με βάση τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής αλλά και την άποψη του τότε αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου ότι "δεν χρειάζεται". Ο κ. Αθανασίου λίγο αργότερα, αναλαμβάνοντας ως υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο "δεν αποτελεί προτεραιότητα". Όμως φαίνεται ότι οι προτεραιότητες άλλαξαν, κι έτσι το «αντιρατσιστικό» κατατέθηκε από τον ίδιο τον κ. Αθανασίου…

Δεν γνωρίζουμε τι προκάλεσε αυτή την υποχώρηση της κυβέρνησης προς την κεντροαριστερή "πολιτική ορθότητα", της οποίας π.χ. ο Χ. Λαζαρίδης είναι γνωστός πολέμιος. Ένα πιθανό κίνητρο θα μπορούσε να είναι η προσπάθεια του Μαξίμου να στηρίξει τον "αδύναμο κρίκο" της κυβέρνησης, που είναι το ΠΑΣΟΚ. Όποια κι αν είναι τα κίνητρα όμως, η κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου συνιστά σοβαρό ολίσθημα.

Παρά τις πρόσθετες εγγυήσεις που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο, η ουσία παραμένει: το νομοσχέδιο ποινικοποιεί γνώμες. Και η ποινικοποίηση της γνώμης αντίκειται στην ελευθερία έκφρασης και είναι απαράδεκτη σε οποιαδήποτε κοινωνία θέλει να λέγεται δημοκρατική. Ειδικά η ιστορία παραμένει αντικείμενο αέναης έρευνας, και οι διαφορετικές απόψεις ως προς την ερμηνεία της πρέπει να είναι σεβαστές. Η επιβολή "επίσημης αλήθειας" και η ποινικοποίηση της αμφισβήτησής της αρμόζει μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Το γεγονός ότι η ελευθερία της έκφρασης και της ιστορικής έρευνας συχνά γίνεται αντικείμενο κατάχρησης από "πονηρούς" και εξτρεμιστές (όπως είναι τόσο οι αρνητές του Ολοκαυτώματος όσο και οι εγχώριοι – και εγχώριες - αρνητές των τουρκικών γενοκτονιών), δεν είναι επιχείρημα για τη φαλκίδευση της ελευθερίας αυτής. 
Αυτός εδώ ο ιστότοπος έχει επανειλημμένα σταθεί απέναντι στο νεοναζιστικό εξτρεμισμό (1,2,3,4,5), αλλά και στον εθνομηδενισμό (1,2,3). Αλλά οι ερμηνείες της ιστορίας, ακόμα και οι διαστρεβλωμένες, απαντώνται με αντεπιχειρήματα και στοιχεία, όχι με απαγορεύσεις.

Το πρόβλημα του νομοσχεδίου επομένως είναι κατ’ εξοχήν πρόβλημα φιλοσοφίας: καμία άποψη σχετικά με την ιστορία δεν επιτρέπεται να ποινικοποιείται. Όπως έγραψαν και οι γάλλοι ιστορικοί της κίνησης “Liberte’ pour l’ Histoire” («Ελευθερία για την Ιστορία»):  
«Η ιστορία δεν είναι θρησκεία. Ο ιστορικός δεν αποδέχεται κανένα δόγμα. Σε ένα ελεύθερο κράτος, ο καθορισμός της ιστορικής αλήθειας δεν είναι δουλειά της Βουλής, ούτε των δικαστηρίων»
Και αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Γαλλία, ο νόμος που ποινικοποίησε την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων κρίθηκε αντισυνταγματικός το 2012.

Οι οπαδοί του «αντιρατσιστικού» προβάλλουν ως επιχείρημα την ανάγκη εναρμόνισης με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, και συγκεκριμένα με την απόφαση 2008/913 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – αλλά η απόφαση αυτή δεν απαιτεί οπωσδήποτε νέο νόμο για την εφαρμογή της. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει εκδοθεί με βάση το άρθρο 34 παρ. 2 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπως ίσχυε το 2008), που ορίζει ότι το Συμβούλιο μπορεί:  
«(β) να υιοθετεί αποφάσεις-πλαίσιο με σκοπό την προσέγγιση των νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων των κρατών μελών. Οι αποφάσεις-πλαίσιο δεσμεύουν τα κράτη μέλη ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα αλλά αφήνουν στην αρμοδιότητα των εθνικών αρχών την επιλογή του τύπου και των μέσων. Δεν παράγουν άμεσο αποτέλεσμα».
Συμπέρασμα: κανείς δεν αναγκάζει την ελληνική Πολιτεία να υιοθετήσει ένα νέο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» και να αντιγράψει επί λέξει την απόφαση 2008/913. Σημασία έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, και αυτό καλύπτεται άριστα στην Ελλάδα από τον προηγούμενο νόμο, τον ήδη ισχύοντα ν. 927/1979. Αυτά έλεγε, πολύ σωστά, και ο κ. Αθανασίου το Μάιο του 2013, άσχετα αν αργότερα άλλαξε γνώμη...

Αλλά ας ξεπεράσουμε το πρόβλημα της ποινικοποίησης της γνώμης, ας δεχτούμε για λίγο ότι χρειαζόταν νομοθετική παρέμβαση για την εφαρμογή της απόφασης 2008/913 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Ελλάδα, και ας δούμε το «πονηρό» σημείο της ελληνικής νομοθετικής παρέμβασης, που αφορά τον προσδιορισμό των γενοκτονιών, των οποίων η άρνηση τιμωρείται. 
Όπως θυμόμαστε καλά, το θέμα αυτό είχε προκαλέσει την ανησυχία της γνωστής κυρίας Ρεπούση και την παρέμβασή της προς άλλους βουλευτές, προκειμένου να μην «αξιοποιηθεί ο νόμος από εθνικιστικούς κύκλους». Και πράγματι, οι παρεμβάσεις της κυρίας Ρεπούση και των ομοϊδεατών της φαίνονται να έχουν πετύχει το στόχο τους – τουλάχιστον στη σημερινή μορφή του νομοσχεδίου… Συγκεκριμένα:
Η απόφαση 2008/913 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν επιβάλλει στα κράτη να προσδιορίσουν ποιες γενοκτονίες «προστατεύονται» δια της ποινικοποίησης της άρνησής τους. Η νομοθετική ρύθμιση μπορεί να παραμείνει αόριστη, αφήνοντας έτσι στο εκάστοτε δικαστήριο να κρίνει, εκτός των άλλων, και τον χαρακτήρα του ιστορικού γεγονότος ως γενοκτονίας ή μη. Αυτή η αοριστία όμως θα άφηνε το πεδίο ελεύθερο στους (κατά την κ. Ρεπούση) «εθνικιστές»… γιατί ποιο ελληνικό δικαστήριο δεν θα αναγνώριζε ως γενοκτονίες αυτές που χαρακτηρίστηκαν έτσι από τη Βουλή των Ελλήνων;

Έτσι φαίνεται πως «ενεργοποιήθηκε» (από ποιον άραγε;) μια εναλλακτική δυνατότητα: στην παράγραφο 4 του άρθρου 1 της απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ δίνεται η δυνατότητα στα κράτη μέλη να δηλώσουν ότι θα τιμωρούν την πράξη άρνησης ή χονδροειδούς υποτίμησης της σοβαρότητας γενοκτονιών κλπ, μόνον  
«εφόσον έχουν αναγνωρισθεί με αμετάκλητη απόφαση εθνικού δικαστηρίου αυτού του κράτους μέλους ή/και διεθνούς δικαστηρίου ή με αμετάκλητη απόφαση διεθνούς δικαστηρίου μόνον».
Προσοχή: η απόφαση του Συμβουλίου δεν επιβάλλει στα κράτη μέλη αυτόν τον περιορισμό, αλλά και δεν επιτρέπει άλλους πέρα από αυτόν. Δηλαδή αν ένα κράτος επιλέξει να περιορίσει τις γενοκτονίες των οποίων απαγορεύεται η άρνηση, τότε τα κριτήρια που είναι υποχρεωμένο να χρησιμοποιήσει για τον προσδιορισμό τους είναι οι αποφάσεις δικαστηρίων (διεθνών ή εθνικών) και μόνο – άλλα κριτήρια δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν. Επομένως, αν ο ελληνικός νόμος κάνει χρήση της δυνατότητας προσδιορισμού των γενοκτονιών, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει ως κριτήριο τις αποφάσεις της Βουλής που τις αναγνώρισαν, παρά μόνο τις αποφάσεις δικαστηρίων (και ας μας συγχωρήσουν οι πατριωτικές φωνές που ζητούν το αντίθετο).

Αλλά δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο – το μόνο που χρειάζεται για να ματαιωθούν τα σχέδια της "εθνομηδενιστικής" πτέρυγας είναι να αφαιρεθεί από το νομοσχέδιο η φράση που προσδιορίζει συγκεκριμένα τις γενοκτονίες των οποίων απαγορεύεται η άρνηση, και να απομείνει η γενική διάταξη, που θα ερμηνεύεται κάθε φορά από τα δικαστήρια. Όσοι μπαίνουν στη συζήτηση του «προσδιορισμού» των γενοκτονιών, στην πραγματικότητα μπαίνουν να παίξουν στο «γήπεδο» της κας Ρεπούση και των ομοϊδεατών της, που είναι το άρθρο 1 παρ. 4 της απόφασης 2008/913. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν: η εφαρμογή αυτού του άρθρου της απόφασης δεν είναι υποχρεωτική και άρα κανείς δε χρειάζεται να παίξει στο γήπεδο αυτό…

Εν κατακλείδι: Τι πρέπει να γίνει με το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο;

Ως πρώτο σχόλιο, επιμένουμε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί για λόγους αρχής: στις δημοκρατίες δεν επιτρέπεται η ποινικοποίηση της γνώμης, ειδικά όταν αυτή αφορά σε ιστορικά γεγονότα.

Ως δεύτερο σχόλιο, αν το νομοσχέδιο κρίνεται (για άγνωστους λόγους) αναγκαίο, τότε πρέπει να απαλειφθεί εντελώς η διάταξη που προσδιορίζει συγκεκριμένα τις γενοκτονίες των οποίων απαγορεύεται η άρνηση, και να απομείνει η γενική διάταξη, που θα ερμηνεύεται κάθε φορά από τα δικαστήρια. Και δε νομίζουμε ότι θα υπάρξει ελληνικό δικαστήριο που θα αρνηθεί τις γενοκτονίες που αναγνώρισε η ελληνική Βουλή...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Του Παναγιώτη Στάθη 


«Αν δεν είναι αυτό απάτη, τότε τι είναι;», είναι η ερώτηση που ακουγόταν από χθες το μεσημέρι στα εισαγγελικά γραφεία, όταν έγινε γνωστό πως ο τίτλος που έβαλε η ελληνική δικαιοσύνη για το έγκλημα του Χρηματιστηρίου του 1999 ήταν «Ουδείς ένοχος».

Τα 42 πρόσωπα (ιδιοκτήτες εισηγμένων εταιρειών, εφοπλιστές, μεσάζοντες, επιχειρηματίες κ.ά.) που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου είναι λίγο πολύ γνωστά αφού πρωταγωνίστησαν στις διώξεις που ασκήθηκαν από το 1999 και μετά, κάποιοι δε από αυτούς, και δη τρεις χρηματιστές και ένας επιχειρηματίας καταδικάστηκαν το 2007 από Πλημμελειοδικείο στη  μέγιστη ποινή των 2 ετών με τριετή αναστολή, ουσιαστικά για χειραγώγηση μετοχών. Κι αν αναρωτιέστε γιατί είναι πλημμέλημα η χειραγώγηση μετοχών, ο λόγος είναι γιατί απλώς γιατί μετατράπηκε σε κακούργημα το 2005, όταν πλέον είχαν τελειώσει όλα για την υπόθεση.

Τι είπε το δικαστήριο

Το δικαστήριο μετά από 9 μήνες κυοφόρησε μια απόφαση, εν πολλοίς αντιφατική. Και αυτό γιατί έκρινε πώς τα κακουργήματα της απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δεν αποδείχτηκαν, δηλαδή δεν αποδείχτηκε τελικά πως δεν υπέστησαν ζημία οι επενδυτές οι οποίοι αγόρασαν τα πακέτα των μετοχών στην ίδια τιμή με την τιμή που αναγραφόταν στα ταμπλό. Δεν αποδείχτηκε δηλαδή αυτό που έλεγε το παραπεμπτικό βούλευμα, ότι «οι τιμές στις οποίες πραγματοποιήθηκαν συγκεκριμένες συναλλαγές διαφέρουν σημαντικά από τις αντίστοιχες τιμές που ανακοινώθηκαν στο επενδυτικό κοινό, στο οποίο δημιουργήθηκε παραπλανητική εικόνα για την πορεία των μετοχών, την τιμή και την εμπορευσιμότητά τους».

Τι έλεγε ο εισαγγελέας

Σύμφωνα με την έρευνα του εισαγγελέα Λακαφώση, ο οποίος είχε ασκήσει τις συμπληρωματικές ποινικές διώξεις, υπήρχαν προσυνεννοημένες συναλλαγές αφού κάποιοι από τους εμπλεκόμενους έβρισκαν δικούς τους επενδυτές με τους οποίους έρχονταν σε συνεννόηση, αγόραζαν τεράστια πακέτα μετοχών έναντι για παράδειγμα 5.000 δραχμών, ενώ στη συνέχεια τους επέστρεφαν τα μισά χρήματα! Την ίδια ώρα η μετοχή φούσκωνε φτάνοντας στα ύψη!!!

Αυτή ήταν η βάση του σκεπτικού ώστε να ανασυρθεί ουσιαστικά η υπόθεση και να ασκηθούν οι διώξεις για κακουργήματα (απάτη, ξέπλυμα) για τα οποία δεν είχε απαγγείλει κατηγορία η τότε ανακρίτρια Κων/να Μπουρμπούλια. Βέβαια η πρώην δικαστής καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για κατάχρηση εξουσίας (και σύντομα δικάζεται εκ νέου) γιατί οι συνάδελφοί της θεώρησαν πώς δωροδοκήθηκε για να μην ασκήσει δίωξη για κακούργημα αλλά μόνο για πλημμέλημα. Τι μας είπαν όμως τώρα οι δικαστές που αθώωσαν τους 42;

Το οξύμωρο

Η δικαστική απόφαση σε... ελεύθερη απόδοση, εφόσον θεωρεί πως δεν αποδεικνύεται η απάτη, ουσιαστικά δικαιώνει την Μπουρμπούλια που έλεγε πως νομικά θεωρούσε μη ορθή την απαγγελία τέτοιων κατηγοριών. Ευσχήμως λοιπόν μπορεί -υποθετικά πάντα- να ζητήσει ακόμα και την απαλλαγή της. 

Πηγή Capital

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Στην Ελλάδα συμφέρει να είναι κανείς συνδικαλιστής, βουλευτής και δη αριστερός και αντιμνημονιακός, καθώς αυτοί είναι που έχουν το ακαταδίωκτο σύμφωνα και με το νόμο. Για τους περισσότερους συνδικαλιστές στην Ελλάδα η αποψή μου είναι σαφής: Συνιδικαλισμός είναι  τρόπος πλουτισμού "υπερασπιζόμενος" τα συμφέροντα των φτωχών. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους περισσότερους πολιτικούς.
Παλιότερα συνέφερε να είναι κανείς και  επίορκος σε εφορία, σε πολεοδομία, στέλεχος του ΙΚΑ Καλλιθέας ή κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας, αλλά στους τομείς αυτούς φαίνεται πως τα μεγάλα «ψάρια» δίνουν τα μικρά προκειμένου να εκτονώσουν το θυμό της υπό πτώχευση κοινής γνώμης...

Έχει γεμίσει ο Κορυδαλλός μικροτραπεζίτες...

Μετά τον περίφημο αντιμνημονιακό εργατολόγο και επίσης τον έτερο νομικό με την φοροδιαφυγή τους ενός εκατομμυρίου έκαστος, εμφανίστηκε και  συνδικαλιστής με το ένα εκατ. εφάπαξ...

Φυσικά αριστερός κι αυτός και αντιμνημονιακός.

Όταν κάποιος λαμβάνει εφάπαξ στην Ελλάδα περί το 1 εκατ. ευρώ δεν χρειάζεται να ψάχνουμε τα αίτια της χρεοκοπίας μας. Το δίκαιο θα ήταν ο κ. Στουρνάρας να ξεκινήσει από εκεί και μετά να φορολογεί το ξενοίκιαστο δυαράκι στα Πετράλωνα και να ξεπαγιάζει τους πάντες με τον ειδικό φόρο στα καύσιμα.

Τα βασικά σημεία  πόθεν έσχες

Α) Δημήτρης Τσουκαλάς

Ορίστε τι λέει το ρεπορτάζ:  «Έκπληξη προκαλεί η δήλωση εισοδήματος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην προέδρου της ΟΤΟΕ, Δημήτρη Τσουκαλά ο οποίος στο ΄πόθεν έσχες΄ του δηλώνει εισόδημα για το 2012 840.831 ευρώ, το 2011 529.538 ευρώ και το 2010 102.670 ευρώ.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος διευκρινίζει, στις καταθέσεις του, που ανέρχονται συνολικά σε 1.071.000 ευρώ, -από κοινού με τη σύζυγό του- 650 χιλιάδες ευρώ και 350 χιλιάδες ευρώ προήλθαν από εφάπαξ (αποζημίωση συνταξιοδότησης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.)»
 
Σχόλιο: Τι ασφάλιστρο πρέπει να πληρώνει κάποιος για να εισπράξει μετά από 40 χρόνια 1 εκατ. Ευρω;
Ακόμη και αν έλαβε αποζημίωση εθελουσίας, αυτή πάντα  υπολογίζεται με βάση το μισθό αναφοράς. Για να αθροίσει κάποιος 1 εκατ. με πόσα έχει αμοιφθεί με 10 εκατ.;  Τα  40 χρόνια είναι 480 μήνες και αν διαιρέσουμε το 1 εκατ. με 480 μήνες μας κάνει  2.080 Ευρω το μήνα. Το 1980 υπήρχε τράπεζα που πλήρωνε 700 χιλ. δραχμές το μήνα για το εφάπαξ του καθενός. Πόσο ήταν ο μισθός το 1980; Αυτά τα νούμερα βγαίνουν με λαχείο...

Ούτε οι  ιδιωτικές τράπεζες, ούτε οι ασφαλιστικές δίνουν αποζημιώσεις μεγαλύτερες από τα ασφάλιστρα που έχουν καταβληθεί συν την απόδοση. Όταν ο πρώην  πρόεδρος του συνδικάτου εισπράττει 1 εκατ. από ποσά που έχει καταβάλει ο εργοδότης, το συνδικάτο δεν νιώθει την  ανάγκη να διευκρινίσει κάτι;  Καλά το συνδικάτο των τραπεζικών, η ΓΣΕΕ, τα κόμματα της εργατικής τάξης;

Οι δηλώσεις το βράδυ στη tv για το μαγικό συμβόλαιο με τα οποία εξασφαλίζουν οι ανάλγητες ξένες τράπεζες τους "δουλοπάροικους" που απασχολούν, υπό την αφίσα του Τσε ήταν η απόδειξη της ειλικρίνειας.

Δυστυχώς σύντροφοι  δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα μόνο κορόιδα υπάρχουν...

Ποιο νόμιμο, ποιο ηθικό και ποιο ψεύτικο και αληθινό, αναρωτιέστε ακόμη πως χρεοκοπήσαμε;

β) Νότης Μηταράκης

 
Επένδυση σε ακίνητο και μάλιστα στο Λονδίνο επέλεξε να κάνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης το 2010.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης αγόρασε διαμέρισμα στη βρετανική πρωτεύουσα έναντι 1.319.000 ευρώ.

Σχόλιο: Ο κ. Μηταράκης το 2010 φοβόταν την έξοδο από το ευρώ και την κατάρρευση της χώρας... Με 10.000 Ε το τετραγωνικό φαίνεται πως έκανε καλή αγορά.
γ) Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταγράφει εισοδήματα ύψους 94.309 ευρώ από την βουλευτική αποζημίωση (101.903 ευρώ την περασμένη χρονιά) και μηδενικά από άλλες πηγές. Τα εισοδήματα της συζύγου του ανέρχονται σε 55.607 ευρώ. Οι καταθέσεις σε τράπεζες είναι σε ευρώ, δολάρια και λίρες Αγγλίας σε κοινούς λογαριασμούς του κ. Βενιζέλου της συζύγου του και της κόρης του. Ειδικότερα, υπάρχουν 1.633.054 ευρώ (έναντι 2.326.777 ευρώ πέρυσι), 84.444 λίρες Αγγλίας (43.900 λίρες Αγγλίας πέρυσι) 129.000 δολάρια (αντί 1.729 δολαρίων το 2010).

Σχόλιο: Ο κ. Βενιζέλος είναι ο πιο πλούσιος του ελληνικού κοινοβουλίου. Ενδιαφέρον είναι πως  έχει αυξήσει τη διασπορά σε ξένα νομίσματα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε γιατί θέλει να εξομαλύνει τα συνέπειες υποτίμησης του ευρώ, είτε γιατί ανησυχεί  για κάτι...  Το ποσό δεν μαρτυρά πανικό όμως.
δ) Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε εισόδημα από τη βουλευτική του αποζημίωση 72.330 ευρώ και από άλλες πηγές 1.740 ευρώ. Εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην Αθήνα 114 τ.μ. που αποκτήθηκε το 1996 από γονική παροχή. Πενιχρές είναι οι τραπεζικές καταθέσεις του σε δύο τράπεζες, την Alpha Bank και την Εθνική, με τη συνολική τους αξία να ανέρχεται σε μόλις 100,75 ευρώ.

Σχόλιο: Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι πως κάποιος με 70 χιλ. ευρώ ετήσιο εισόδημα καταφέρνει να έχει 100 ευρώ στη τράπεζα. Πόσο μάλιστα αν αυτός  είναι νέος κάτω των 40 ετών και διαθέτει οικογένεια με ανήλικα παιδιά. Αποτελεί δείγμα υπευθυνότητας να βρίσκεται επί "ξύλου κρεμάμενος", χωρίς ένα «μαξιλάρι» για μια δυσκολία απ΄ αυτές που σε όλους μπορεί να προκύψουν;  Με τον ίδιο τρόπο θα διαχειριστεί και τα οικονομικά της χώρας; Ανειλικρίνεια ή ανευθυνότητα;
ε) Αντώνης Σαμαράς

Από τα δημοσιοποιημένα στοιχεία η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες μεταβολές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικότερα ο πρωθυπουργός δηλώνει με τη σύζυγό του συνολικό εισόδημα 180.710 ευρώ εκ των οποίων οι 99.854 προέρχονται από τη βουλευτική αποζημίωση.

Οι καταθέσεις του πρωθυπουργού ανέρχονται σε 266.304 ευρώ ενώ της συζύγου του σε 31.371,23 ευρώ και 983,30 λίρες Αγγλίας. 

Σχόλιο: Ο κ. Σαμαράς φαίνεται πως έχει μεταφέρει καταθέσεις που διατηρούσε στο εξωτερικό στην Ελλάδα. Από αυτά που φαίνονται δεν προκύπτουν ενδείξεις για περαιτέρω συμπεράσματα... Το ερώτημα αν πληρώνει φόρο για όλα τα ακίνητα που δηλώνει πως αντέχει να βλέπει και τον κ. Στουρνάρα.
ζ) Αλέκα Παπαρήγα

Η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ δηλώνει βουλευτική αποζημίωση 70.612,71 ευρώ και έσοδα από άλλες πηγές 42.305,92. Διαθέτει ένα διαμέρισμα 90 τ.μ. και οι καταθέσεις της ανέρχονται μόλις σε 0,32 λεπτά του ευρώ.

Σχόλιο: Οι κομμουνιστές βουλευτές έχουν κοινό ταμείο με το κόμμα οπότε δεν βγάζει άκρη άλλη πέραν της ειρωνείας που κρύβει η δήλωση τραπεζικής κατάθεσης 0,32 ευρώ. Οι κομμουνιστές όμως σε γενικές γραμμές δεν προκαλούν με τον τρόπο ζωής τους, σε αντιδιαστολή με τους νεοκομμουνιστές που παριστάνουν τους σοσιαλιστές για ψηφοθηρικούς λόγους.
η) Κώστας Καραμανλής

Μειωμένο χαρτοφυλάκιο κατά 160.000 ευρώ δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής καθώς «κουρεύτηκαν» τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κατείχε και από 300.261 ευρώ που ανερχόταν η αξία τους μειώθηκε στα 139.761. 

Σχόλιο
: Να που κάποιος φαίνεται πως πλήρωσε για το λάθος να αφήσει τη χώρα να χρεοκοπήσει...

Αυτές είναι οι πρώτες παρατηρήσεις για την εικόνα των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών. Εντύπωση μου προκάλεσαν επίσης οι επενδύσεις δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του οικονομικου επιτελείου σε ξένα ομόλογα και αμοιβαία. Αμφότεροι είναι της σκληρής διαπραγμάτευσης από την οποία δεν κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτός Ευρω. Αυτοί όμως έχουν πάρει τα μέτρα τους... Μια απορία έχει προκύψει: Όταν οι βουλευτές της αριστεράς με καταθέσεις εκατομμυρίων μισών ή ολόκληρων φωνάζουν να φορολογηθεί το κεφάλαιο,  ποιους ακριβώς εννοούν;

Κατά τα άλλα η Μέρκελ και το μνημόνιο για κάποιους φαίνεται πως δεν επέφεραν δεινά. Το γεγονός πως είναι αυτοί που φωνάζουν περισσότερο πόσο τυχαίο μπορεί να είναι;

Αυτό όμως που θεωρώ σαν πιο επιλήψιμο και υποκριτικό είναι το ύψος του αφορολόγητου που απολαμβάνει η βουλευτική αποζημίωση. 

Αποτελεί σκάνδαλο να ψηφίζουν για τους άλλους φόρους και να εξαιρούν τους εαυτούς τους.

Κώστας Στούπας

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Η FYROM πρέπει να μοιραστεί στα τέσσερα, με νεκρή ζώνη 50 στρεμμάτων τετραεθνές

Η μέχρι τώρα πορεία και οι σχέσεις της FYROM με όλους της τους γείτονες, δείχνει μια κοινωνία εντελώς ανώριμη που μόνο προβλήματα λόγω μεγαλοϊδεατισμού παράγει στο εσωτερικό της, αλλά και σε όλους τους γείτονες της.

Ο διαμελισμός της FYROM -με δημοκρατικές διαδικασίες- θα είναι μια λύση προς όφελος και των κατοίκων της περιοχής, αφού έτσι θα δοθεί το δικαίωμα σε κάθε κάτοικο της FYROM να ζήσει με τους εθνικά όμοιους του.

Η διάσπαση της FYROM μεταξύ Σερβίας, Βουλγαρίας, Ελλάδας και Κοσόβου, είναι η σωστότερη λύση.

Αυτή η διάσπαση στα τέσσερα θα πρέπει να επιτρέπει την απευθείας οδική - σιδηροδρομική και εναέρια σύνδεση μεταξύ Κοσόβου - Βουλγαρίας και Σερβίας - Ελλάδας.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί δημιουργώντας μια νεκρή ζώνη - τετραεθνές- 50-100 στρεμμάτων στην περιοχή Negotino της FYROM, την οποία θα συνδιαχειρίζονται τα τέσσερα κράτη και θα λειτουργεί ως συγκοινωνιακός επίγειος και εναέριος κόμβος.

Θα έχουμε δηλαδή απευθείας σύνδεση Βουλγαρίας - Κοσόβου και απευθείας σύνδεση μεταξύ Σερβίας - Ελλάδας δια μέσου της νεκρής ζώνης αυτών των 50 - 100 στρεμμάτων.

Οι κάτοικοι της FYROM, όσοι αισθάνονταν Βούλγαροι θα ενωθούν με την Βουλγαρία, οι Αλβανοί θα πάνε με το Κόσοβο, οι γνήσιοι Σλάβοι θα πάνε με την Σερβία.

Οι απόγονοι του Αριστοτέλη και Μέγα Αλεξάνδρου, Μακεδόνες, θα ενωθούν με τα αδέλφια τους, τους Σπαρτιάτες, τους Αθηναίους, τους Κρήτες κ.α. και όλοι μαζί ενωμένοι θα συνεχίσουν την πορεία εξύψωσης του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού, όπως έπραξαν και οι κοινοί τους πρόγονοι, Μέγας Αλέξανδρος, Αριστοτέλης, Ολυμπία, Πλάτων, Ηρακλής κ.α. υπό την ευλογία του κοινού τους θεού του Δία.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Λευκός λεπτός καπνός υψώνεται πάνω απ' την χύτρα της κουζίνας, κι ο πάλαι ποτέ μικρομεσαίος, αλλά τώρα νεόπτωχος κατεστραμμένος, αναφωνεί: έχουμε και σήμερα ένα πιάτο φασολάδα!
Ναι, αλλά, εκείνοι έχουν σπίτια στο Λονδίνο και καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικού!...
Και είναι οι ίδιοι εκείνοι που σε φέραν σ' αυτή τη θέση, της διαρκούς φασουλάδας!...
Είναι οι ίδιοι εκείνοι που τόσα χρόνια ψήφιζες, οι ίδιοι που φωνάζουν "ναι σε όλα!",  "λεφτά υπάρχουν", "σβήστε τα τζάκια να μη μας λερώνετε την ατμόσφαιρα!", οι ίδιοι που θα παραλάβουν σε λίγο τις καινούργιες μαύρες λιμουζίνες τους, με τα φυμέ παράθυρα, να μη σε βλέπουν και να μη τους βλέπεις...
 
Δυό κόσμοι παράλληλοι, στο ίδιο σύμπαν...
Ο ένας προνομιούχος, και ο άλλος κολασμένος!...

Ποιούς ψήφιζες τόσα χρόνια, βρε ανόητε, πεισματάρη ελληνικέ λαέ;
Πού βρήκες να ψηφίσεις όλη αυτή την απατεωνιά, την κλεψιά, τον αριβισμό, την γαϊδουριά, την μικροψυχία, την κουτοπονηριά, την ανηθικότητα, την λαμογιά, τον ωχαδελφισμό, την προκλητικότητα, την χυδαιότητα;
Σε ποιά κατακάθια της κοινωνίας έψαξες για να βρείς όλους αυτούς τους λιμοκοντόρους, το απάνθρωπο και αναίσθητο ανθρώπινο υποείδος, που ονομάζεται "Έλληνας βουλευτής";

Και καλά ως εδώ!..
Τί θα κάνεις από δω και πέρα, να διορθώσεις τα εγκληματικά σου λάθη;
Θα τους θεωρείς ακόμα δικαιωμένους να εκφέρουν λόγο και άποψη για σένα;
Τους επιτρέπεις ακόμα να σε αντιπροσωπεύουν;

Σε λοιδορούν, σου βγάζουν την γλώσσα, σου σηκώνουν το μεσαίο δάχτυλο, κι εσύ τους μιλάς ακόμα με το "σεις" και με το "σας", και τους αποκαλείς "κυρίους";
"Κύριους" τους δημίους σου;
Τους καταχραστές της εμπιστοσύνης και της βλακείας σου;

Και δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να τους κεράσεις μία καυτή φασολάδα, όπου τους βρεις;
Να τους εξοβελίσεις από προσώπου πολιτικής, που εσύ τους ανέδειξες;

Αν όχι, είσαι άξιος της μοίρας σου!
Αν ναι, τότε...
Τί σκοπεύεις να κάνεις;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Χάος στην Τουρκία! 
22 συλλήψεις εργολάβων βαρώνων και γόνων υπουργών. Σκάνδαλο ή ισλαμικός εμφύλιος;

Σκάνδαλο μεγατόνων έχει ξεσπάσει στην Τουρκία με απρόβλεπτες συνέπειες για τον Ερντογάν. Συγκεκριμένα, ο “εθνικός εργολάβος” και κολλητός του Ερντογάν, μεγαλοκατασκευαστής Ali Agaoglu (φωτό) από την Τραπεζούντα, συνελήφθη με βαρύτατες κατηγορίες για χρηματισμό μελών της κυβέρνησης μέσω των …υιών τους! 
Ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα των 22 συλλήψεων, ξεχωρίζουν ο γιός του υπουργού εσωτερικών, Muammer Gule, ο γιός του υπουργού οικονομικών Zafer Caglayan και ο υπουργός περιβάλλοντος Erdogan Bayraktar.

Υπάρχει όμως και ένα σοβαρότατο παρασκήνιο που σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές μπορεί να οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη: Πριν από λίγες ημέρες, ο Ερντογάν συγκρούστηκε ανοιχτά με το κίνημα του επικίνδυνου ρατσιστή ισλαμιστή Fethullah Gülen, ξεκινώντας μάλιστα διώξεις εντός Τουρκίας! 

Αυτό παρότι ο Gülen θεωρείται ο πνευματικός ηγέτης του τουρκικού ρατσισμού και διατηρούσε στενές σχέσεις με τους ισλαμιστές του Ερντογάν. 

Αποτέλεσμα ήταν η παραίτηση – βόμβα του πασίγνωστου πρώην ποδοσφαιριστή Hakan Şükür, υψηλόβαθμου στελέχους του κόμματος του Ερντογάν με ξεκάθαρη αιτιολόγηση: “Είναι ανεπίτρεπτη η πολεμική ενάντια στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κινήματος Gulen”! 
Αυτή ήταν η επίσημη δήλωση του που δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
'Η το παίρνεις απόφαση άμεσα και ψάχνεις τρόπους επιβίωσης ή κάθεσαι κουκουλωμένος με τις κουβέρτες και παρακολουθείς την εβδομάδα παρουσίασης “Η φανερή καβάντζα του βουλευτή”. Διότι εκτός από εβδομάδα των Παθών, εβδομάδα Μόδας, εβδομάδα ταινιών μικρού μήκους κ.α. κάθε χρόνο παρουσιάζεται στο φιλοθεάμον κοινό και ο “ιδρώτας” που δηλώνουν οι σωτήρες στο πόθεν έσχες. Χρόνια τώρα το αίσχος είναι γνωστό, για το πόθεν μόνο αυτοί και οι νταβατζήδες τους γνωρίζουν. 
Βέβαια ως εκπαιδευμένος τηλεθεατής και ψηφοφόρος το μάτι σου κολλάει στο 1,000,000 του Τσουκαλά, στα 800,000 της Βαλαβάνη, στο 1,400,000 αγορά κατοικίας στο Λονδίνο του Μηταράκη, στα 400,000 μετοχές του Τσακαλώτου και πάει λέγοντας. Οργίζεσαι, βρίζεις, αγανακτείς, σκέφτεσαι τι λάθος έκανες εσύ και δεν έχεις ούτε 100 ευρώ στο πορτοφόλι, και μόλις τελειώσει η εβδομάδα παρουσίασης πάλι δικός τους είσαι. Δεν κάνεις τον κόπο να γυρίσεις την σελίδα και να διαβάσεις καταρχάς το πόθεν τους. Οι σωτήρες σου αυτοί και όλοι οι άλλοι συνειδητά ζουν σε ένα σύστημα που λέγεται καπιταλιστικό και χρησιμοποιώντας το έχουν την μεγάλη τους καβάντζα. Δεν έχει σημασία η παράταξη στην οποία ανήκουν αν είναι “αριστερή”, “σοσιαλιστική” ή “φιλελεύθερη”. 
Όλοι απολαμβάνουν τα καλά του συστήματος. Η απορία είναι πώς ένας αριστερός που αντιμάχεται τον καπιταλισμό στον οποίο δρα και βασιλεύει η εταιρεία Blackrock επενδύει σε αυτή με προσπορισμό το κέρδος. Η συγκεκριμένη εταιρεία την τελευταία 5ετία δρα φανερά ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας. Σε μια κόντρα Blackrock- Ελλάδας ο βουλευτής που επενδύει για να κερδίσει με ποιανού μέρος θα είναι; 
Όποιος απαντήσει ότι θα ποντάρει υπέρ της Ελλάδας, καλά να πάθει και ζει στους -2 μέσα στο σπίτι του. Όπως καλά παθαίνει αυτή την στιγμή που κρυώνει και ακούει τον ίδιο βουλευτή να αγορεύει υπέρ των συμφερόντων του λαού από τον οποίο χοντρικά παίρνει  ένα μισθουλάκο 10,000 ευρώ, ενώ τα χοντρά κέρδη έρχονται από την επένδυση στην εταιρεία που σε έβαλε και πουντιάζεις. 
Το μαγικό φανερό πόθεν σε κάνει να παραφρονείς γιατί η δική σου αιθαλομίχλη ξυπνάει το Καίσιο του Τσέρνομπιλ ενώ το αρσενικό που ρίχνει στις Σκουριές η Ελ Ντοράντο από την οποία κέρδισε ο Μηταράκης για να αγοράσει σπιτάκι στο Λονδίνο έναντι 1,400,000 είναι θρεπτικότατο συστατικό για τον οργανισμό σου. 
Πρέπει πραγματικά να τα θέλει ο πισινός σου όταν κάθεσαι και λες “μπράβο, λεβέντη μου” την ώρα που ο Τσουκαλάς ως αριστερός βουλευτής μιλάει για ιδιωτικοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών υπέρ του λαού και την ίδια στιγμή να σου δείχνει φανερά ότι ως υπάλληλος ιδιωτικής ολλανδικής τράπεζας κονόμησε τα άντερά του. Κάτσε κοίτα τον και παλαμάκισέ τον όταν σκίζει τα ιμάτιά του για τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία την ώρα που ο ίδιος είναι ασφαλισμένος στην ιδιωτική Genesis με πρόγραμμα που και σπυρί να βγάλει θα τον πάνε σε κλινική στην Ελβετία. 
Ως υπάλληλοι του άκρατου καπιταλισμού απολαμβάνουν όλα τα καλά του. Εκείνο που δεν μπορεί να γίνει κατανοητό είναι το ποιο σύστημα θέλουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα σκοτώνοντας και την τελευταία πηγή παραγωγής χρήματος στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Διότι καπιταλισμός χωρίς καταναλωτή δεν γίνεται και στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν καταναλωτές για να πληρώνουν Υγεία, Παιδεία, Άμυνα, Δικαιοσύνη. 
Την ώρα λοιπόν, που τους ακούμε να αγορεύουν για την σωτηρία μας, δείχνοντας φανερότατα από ποια οικονομικά λόμπι στηρίχθηκαν και στηρίζονται, αντί να οργιζόμαστε και να αναρωτιόμαστε για τον πακτωλό χρημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, ας τσεκάρουμε τις φάτσες τους γιατί τελικά πίσω από αυτά τα μούτρα κρύβεται ο πραγματικός εχθρός σου. 
Αν δεν το κάνουμε ας σκεπαστούμε και με μία τρίτη κουβέρτα γιατί το εβδομαδιαίο σόου θα τελειώσει ενώ ο χειμώνας μας θα ριζώσει για πάντα.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών θα ήταν ολέθρια για την κυβέρνηση γιατί θα οδηγούσε πιθανότατα σε συντριβή της στις κάλπες

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Διασκέδασε η Ελλάδα με τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» προχθές. «Θαρρείτε πως δεν βλέπω ότι από στενά κομματική σκοπιά μπορεί να με συνέφεραν οι τριπλές εκλογές;» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και άφησε άφωνους τους αναγνώστες της δήλωσής του. Είναι ομολογουμένως άκρως αμφίβολο αν υπάρχει κάποιος πέρα από τον ίδιον που να συμμερίζεται την άποψη ότι «μπορεί και να τον συνέφεραν» οι βουλευτικές εκλογές τον Μάιο!

Σαρωτική ήττα θα υφίστατο η ΝΔ -καλά, για το ΠΑΣΟΚ και την εκλογική συντριβή του ούτε λόγος να γίνεται-, αν πραγματικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ αποτολμούσε να προκαλέσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Αλλωστε, στην ίδια συνέντευξη ουσιαστικά επιχειρηματολόγησε και ο ίδιος εναντίον του δημαγωγικού, μόνο για λόγους προπαγάνδας, ισχυρισμού του ότι «από στενά κομματική σκοπιά» μπορεί και να τον συνέφεραν οι «τριπλές» (αυτοδιοικητικές, βουλευτικές και ευρωβουλευτικές) εκλογές, όταν ανέφερε: «Το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια εξόδου από την κρίση. Γιατί να σπεύσουμε να κάνουμε εκλογές όταν αρχίσουν μόνο τα πρώτα σημάδια; Γιατί να μην τις κάνουμε κανονικά, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η έξοδος της χώρας από την κρίση, το 2016;». Είναι προφανές ότι αυτόν τον ισχυρισμό τον προβάλλει ο Αντώνης Σαμαράς, γιατί πρέπει να δείξει ότι δεν αισθάνεται πανικό μπροστά στην κάλπη - την προκήρυξη δηλαδή πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση η κυβέρνηση αυτή να προκηρύξει από μόνη της βουλευτικές εκλογές πριν από την ώρα τους για τον απλούστατο λόγο ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα κατατροπωθεί και θα χάσει πανηγυρικά την εξουσία.

Το εντελώς αντίθετο είναι στην πραγματικότητα το πρόβλημά της: αν μπορεί να επιβιώσει μέχρι τη λήξη της τετραετίας. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο, στα όρια του αδύνατου, να κατορθώσει κάτι τέτοιο. Πέρα από τις θεωρίες περί «ατυχήματος» που χρησιμοποιούνται για να αποκοιμίσουν τον ελληνικό λαό και να κάμψουν τις αντιδράσεις του στη μνημονιακή πολιτική, υπάρχουν δύο σοβαρότατα εμπόδια που πρέπει να υπερκεράσει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Ενώ είναι βέβαιο ότι θα υποστεί συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές, με το άθροισμα των ποσοστών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μη φτάνει ούτε στο... μισό (!) του χειρότερου ποσοστού που αυτά τα δύο κόμματα είχαν πάρει από κοινού στις επτά μέχρι τώρα ευρωεκλογικές αναμετρήσεις, πρέπει η ήττα αυτή να μην προσλάβει τις διαστάσεις εκλογικής πανωλεθρίας. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: από το 68,92% που είχαν πάρει μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 1999, τον ερχόμενο Μάιο δεν πρόκειται να πάρουν με τίποτα ούτε... 35%! Ακόμη και 30% να πάρουν όμως αθροιστικά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές έπειτα από πέντε μήνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου παρόλο που θα έχει εναντίον της το 70% των Ελλήνων.

Από 30% και κάτω όμως θα υπάρξει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσής της - ιδίως αν ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει τη ΝΔ πέντε ή περισσότερες, ακόμη και δέκα (!) εκατοστιαίες μονάδες, πράγμα καθόλου απίθανο. Οσο καταστροφικό και αν είναι πάντως για την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, συνταγματικά δεν έχει καμιά υποχρέωση να παραιτηθεί. Τόσο οι Γερμανοί επικυρίαρχοι όσο και κάποιοι κύκλοι της ελληνικής επιχειρηματικής ελίτ ενδέχεται να πιέζουν την πολιτικά τελειωμένη κυβέρνηση να παραμείνει στη θέση της, αν δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες προετοιμασίας της αντικατάστασής της από άλλης σύνθεσης κυβέρνηση που θα συνεχίσει κατά βάση την ίδια πολιτική. Αυτό θα το δούμε εμπράκτως σε λίγους μήνες.

Το εμπόδιο πάντως που κατά τη γνώμη μας είναι στα όρια του αδύνατου να υπερπηδήσουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος, είναι η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015. Απαιτούνται τουλάχιστον 180 βουλευτές στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, και αυτόν τον αριθμό βουλευτών είναι σχεδόν αδύνατον να τον βρει η κυβέρνηση χωρίς τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, που όλοι γνωρίζουν ότι σήμερα θεωρείται «κυβέρνηση εν αναμονή». Με δεδομένο μάλιστα ότι αν προκληθούν βουλευτικές εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά τις εκλογές ο νέος Πρόεδρος εκλέγεται στην τρίτη ψηφοφορία με απλή πλειοψηφία -δεν απαιτούνται δηλαδή ούτε καν 151 βουλευτές!- θα πρέπει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας... πολιτικά ηλίθιος (!) για να χάσει την ευκαιρία να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός και να εκλέξει και δικό του, της απόλυτης εμπιστοσύνης του, Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Θέλουν να μας… σώσουν, όμως οι ίδιοι σώζονται αλλιώς!

Η υποκρισία είναι τόσο παλιά όσο το δέντρο της Εδέμ… είπε κάποτε ο Όρσον Γουέλς, ενώ ο Λέον Τολστόι συμπλήρωσε, ότι για τη γενναιότητα περισσότερο απ’ όλους μιλάει ο δειλός, ενώ για την ευγένεια ο αγενής… Οργή προκάλεσε –σε εμάς τουλάχιστον– η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των εθνοπατέρων μας, αφού περισσεύει η υποκρισία σε όλα τα επίπεδα. Οι περιπτώσεις που μας εξόργισαν ειδικότερα φέτος (!) για άλλους λόγους από αυτά καθαυτά τα ποσά και τις όποιες επενδύσεις, είναι αυτές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Τσουκαλά, Τσακαλώτου και Σταθάκη.

Του Μιχαήλ Βασιλείου

Ο Τσουκαλάς μάζεψε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ από ένα ιδιωτικό ασφαλιστικό συμβόλαιο που του είχε κάνει η τράπεζα ABN Amro (εξαγοράστηκε από την RBS: Royal Bank of Scotland), συν τη συμφωνία εθελούσιας εξόδου για να αποχωρήσει και να παραστήσει πλέον τον σωτήρα του έθνους. Δεν είναι ότι δεν πλήρωσε φόρο ο άνθρωπος, ενώ διαφωνούμε και με τον λαϊκισμό ότι έπρεπε να πληρώσει περισσότερο. Αρχικά όμως ένα ερώτημα: Δηλαδή η ξένη τράπεζα δεν… έπινε το αίμα των εργαζομένων; Γιατί θέλουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να κρατικοποιήσουν τις τράπεζες;

Δεν τα χρώσταγε σε κανέναν μας, ούτε συμφωνούμε με την καταλήστευση όσων πετυχαίνουν περισσότερα στη ζωή τους από όλους εμάς τους υπόλοιπους. Το δικαιότερο είναι ενιαίος φορολογικός συντελεστής, οπότε π.χ. το 20% αυτού που βγάζει 10.000 είναι συνεισφορά 2.000, ενώ αυτού που βγάζει ένα εκατομμύριο είναι 200.000 στο όποιο νόμισμα. Γιατί πρέπει να χρωστάει περισσότερα;

Η απόλυτη δικαιοσύνη, άντε να είναι λίγο υψηλότερος ο συντελεστής, αλλά με το να θεωρούμε ότι… μας χρωστάει τα μισά, εκτρέφουμε την παρασιτική νοοτροπία και διώχνουμε τις επενδύσεις. Κι ας μην το καταλαβαίνουν… Κι ας λένε ότι τις επενδύσεις θα τις κάνει το κράτος. Αν κρίνουμε από αυτές που κάνουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι υπουργοί Οικονομικών, καλές είναι, εκ του αποτελέσματος το κρίνουμε, το καπιταλιστικό όμως σύστημα δεν θα το χτυπήσουν όπως μας λένε.

Το πρόβλημα είναι, ότι με τη στάση του ιδίου του βουλευτή Τσουκαλά και του κόμματός του δεν επιτρέπει και στους υπόλοιπους να επωφεληθούν από όσα ο ίδιος σήμερα απολαμβάνει, αφού απορρίπτουν κάθε ιδέα μικτού ασφαλιστικού συστήματος, με το κράτος να εξασφαλίζει τα απολύτως βασικά λόγω αδυναμίας για περισσότερα (το βλέπουμε στην πράξη σήμερα και θα το δούμε χειρότερα σύντομα…) και τα υπόλοιπα να αποτελούν επένδυση (ίσως μπορεί σε ένα βαθμό να την εξασφαλίσει το… φιλεύσπλαχνο κράτος) του ασφαλισμένου στην επιδίωξη να ζήσει άνετα την υπόλοιπη ζωή του.

Διότι η ιδιωτική εταιρία στην περίπτωση του Τσουκαλά τα κατάφερε, ενώ το κράτος τα έκανε μαντάρα… Αντί να δαιμονοποιούμε τον ιδιωτικό τομέα, ας συνεισφέρουμε βάζοντας ορθολογικούς κανόνες ώστε να αποφεύγονται οι ακρότητες (για να μη μας αντιτείνει περιπτώσεις… ΑΣΠΙΣ), απ’ όπου κι αν προέρχονται…

Στην άλλη περίπτωση, οι βουλευτές Σταθάκης και Τσακαλώτος, οι υπέρμαχοι του κρατισμού δημοσίως, αφενός φροντίζουν οι καταθέσεις τους να μην ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ προς αποφυγή ενδεχομένου «κουρέματος» (σιγά μην τους έπιανε κορόιδα ο καπιταλισμός…) και αφετέρου επένδυαν σε αμοιβαία κεφάλαια των JP Morgan (Morgan Stanley πλέον) και Black Rock (της εταιρίας που ελέγχει τις τράπεζες για να διαπιστώσει εάν είναι ή όχι «υγιείς»). Και εμπιστεύονται τα χρήματά τους στον «μεγάλο ταξικό εχθρό»; ΝΑΙ!!!

Και η Νάντια Βαλαβάνη, μια χαρά τα κατάφερε στον καπιταλισμό! Άλλο ένα εκατομμύριο από εκεί, το οποίο βγήκε δουλεύοντας 20 χρόνια ως ασφαλίστρια. Δεν είναι και άσχημα και της αξίζουν συγχαρητήρια. Ειλικρινά το λέμε! Πολιτικά όμως, μάλλον κόλπο είναι. Εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα για να είναι ανεξάρτητοι, να μην εκβιάζονται και στη συνέχεια να το πολεμήσουν! Μπορούν βέβαια να ανακοινώσουν ότι δίνουν π.χ. το 30% στο ταμείο κατά της φτώχειας. Πέραν της φορολογίας. Θα πειστούμε κι εμείς.

Δεν κόβετε το δούλεμα ρε παλικάρια… Αριστεροί με δεξιές τσέπες; Κάντε μας τη χάρη.

Πηγή Defence-Point

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Αξιωματικοί των Σκοπιανών Ειδικών Δυνάμεων εκπαιδεύονται στο Κέντρο Εκπαίδευσης "Commadο" σε διαφορετικά στάδια ,αλλά και σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες ,αλλά και σε  εκπαίδευση επιβιώσεως στο Mountain Commando School,  με την επιτήρηση Τούρκων αξιωματικών από τις 9 έως την 20 Δεκεμβρίου του 2013!

Επίσης έχουμε την εκπαίδευση σε ειδικό Αντιαεροπορικό Σχολείο "Air Defense Operations Center Training" άλλους 21 Αξιωματικούς των Σκοπίων σε εκπαίδευση εκτόξευσης Ρουκετών  και όχι μόνο!

Το σύνολο των Αξιωματικών του Σκοπιανού Στρατού θα λειτουργήσει ως αρχή εκπαιδευτών στο γειτονικό Κρατίδιο με την συνεχή Υποστήριξη της Τουρκίας.
Ίσως να υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα πολιτικοί αλλά και Στρατιωτικοί που να πιστεύουν οτι Ελλάδα από τον Βορρά δεν κινδυνεύει πλέον!   

Πηγή Veteranos
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Μια συνέντευξη του Παναγιώτη Σγουρίδη στον Σεμπαεδήν Καραχότζα…
 
Αναδημοσιεύουμε σήμερα (από τον τρέχοντα «Αντιφωνητή») τμήμα μιας πρόσφατης συνέντευξης που παραχώρησε στον Πομάκο δημοσιογράφο (και καλό μας φίλο) Σεμπαεδήν Καραχότζα ο πρώην βουλευτής Ξάνθης (με το ΠΑΣΟΚ) και κάποτε αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης. Ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορεί σε πολλά να διαφωνούμε, αλλά σίγουρα οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε και τις πατριωτικές του ευαισθησίες και τη γενναία παλαιότερα στάση του απέναντι στην Άγκυρα και το Προξενείο Κομοτηνής…

- Κύριε Σγουρίδη, θα ήθελα, αφού πρώτα σας ευχαριστήσω που με τιμάτε παραχωρώντας μου αυτή τη συνέντευξη, να ξεκινήσουμε τη συζήτηση μας για το μειονοτικό ζήτημα της Θράκης. Βλέπετε, μετά από τόσα χρόνια, να έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο ή αν η κατάσταση παραμένει σταθερή;
- Εσείς με τιμάτε, κύριε Καραχότζα, διότι σήμερα χωρίς να έχω καμιά δημόσια ιδιότητα μου δίνετε βήμα επικοινωνίας. Υποθέτω επειδή εκτιμάτε την άποψή μου. Ως προς το ερώτημά σας θα προσπαθήσω να το προσεγγίσω από τρεις οπτικές γωνίες. Η πρώτη, ως προς το περιβάλλον διαβίωσης, θα έλεγα ότι τα πράγματα βελτιώθηκαν πολύ λόγω έργων υποδομής και εκσυγχρονισμού της τεχνολογίας. Η δεύτερη, ως προς της οικονομικές συνθήκες διαβίωσης, τα πράγματα χειροτέρεψαν, όπως σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων, προβλήματα διάθεσης σε ικανοποιητική τιμή του καπνού, αύξηση τιμής ρεύματος και νερού, φόροι, χαράτσια κ.ά. Τέλος, η τρίτη ως προς τα μειονοτικά δικαιώματα ισονομίας και ισοπολιτείας, ενώ τα πράγματα βελτιώθηκαν θεαματικά, κατάργηση του άρθρου 19 περί ιθαγένειας, ποσόστωση εισόδου στα Πανεπιστήμια των μουσουλμανοπαίδων, πλήρης ελευθερία σε όλα τα είδη αδειοδοτήσεως κλπ.  Όμως υπάρχει ένα δίκτυο από καθοδηγούμενους μειονοτικούς πολίτες που συνεχώς υπερβάλλουν σε διεκδικήσεις, επιδιώκοντας να εκθέσουν τη χώρα, στην οποία ζουν, στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας.

– Αναφερόμενοι στο μειονοτικό ζήτημα της Θράκης το μυαλό όλων μας πάει στο τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και στις διάφορες δράσεις του. Πιστεύετε πως το συγκεκριμένο προξενείο έχει λόγο παρουσίας στην περιοχή μας ή θα έπρεπε να είχε καταργηθεί;
- Ο καθοδηγητής αυτού του δικτύου είναι το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής που λειτουργεί ως βραχίονας των επιδιώξεων της Τουρκίας για την τουρκοποίηση της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας της Δ. Θράκης. Ποτέ μου δεν ήμουν των ακραίων λύσεων, συνεπώς δεν πιστεύω στην κατάργησή του Προξενείου αλλά στη συμμόρφωσή του στους διεθνείς προξενικούς κανόνες που υποδεικνύουν σεβασμό στη χώρα που το φιλοξενεί. Η αποδυνάμωσή του σκοπού του μπορεί να επιτευχθεί με την έντονη παρουσία της Ελληνικής Πολιτείας σε όλες τις εκφάνσεις διαβίωσης των μειονοτικών πολιτών και φυσικά δεν εννοώ αστυνόμευση.

– Ένα κύριο χαρακτηριστικό του μειονοτικού ζητήματος της Θράκης είναι η συνθήκη της Λωζάνης, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι αν και κατά πόσο αυτή εφαρμόζεται από τις δυο χώρες.
- Η Συνθήκη της Λωζάνης, πλην των άλλων που καθόριζε, στηριζόταν στην αμοιβαιότητα μεταχείρισης των μειονοτήτων που παρέμειναν σε Τουρκία και Ελλάδα, μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1922. Της Ελληνικής σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο, Τένεδο περί τις 300.000 άτομα και της Μουσουλμανικής σε Ξάνθη και Ροδόπη περί τις 83.000, που απαρτιζόταν κατά 50% από τουρκογενείς, 35% Πομάκους και 15% Μουσουλμάνους αθίγγανους. Αυτή η ισορροπία προ πολλού έχει ανατραπεί εις βάρος της Ελλάδας, διότι εκεί ζήτημα αν έμειναν 5.000, ενώ εδώ η μειονότητα αγγίζει τους 110.000. Συνεπώς, στο γεωπολιτικό παιγνίδι της ευρύτερης περιοχής, η Ελλάδα μειονεκτεί, διότι προσπαθεί να προστατεύσει θεσμούς, ενώ η Τουρκία διαχειρίζεται όγκο πληθυσμού.

– Ένα κοινό μυστικό είναι πως το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τους υποψήφιους βουλευτές της Θράκης που θα καταφέρουν να εκλεγούν. Άλλωστε, μουσουλμάνοι και χριστιανοί υποψήφιοι βουλευτές, με δηλώσεις τους κατά το παρελθόν έχουν αναφέρει πως δεν κατάφεραν να εκλεγούν γιατί δεν το ήθελε το τουρκικό Προξενείο. Ισχύει αυτό ή όχι;
- Αυτό και μόνο που είπα προηγουμένως απαντά στο ερώτημά σας. Δυστυχώς κόμματα και πολιτικά πρόσωπα, αυτοδιοικητικά και μη, περνούν την πόρτα του Τουρκικού Προξενείου επιδιώκοντας την εύνοιά του. Παλαιότερα είχα πει ότι για μια «χούφτα» μειονοτικούς ψήφους παίζουν τη Θράκη στα ζάρια. Με αγωνία το υποστηρίζω και σήμερα.

– Πριν μερικούς μήνες ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο για τους ιεροδιδασκάλους, οι οποίοι θα αναλάβουν να διδάσκουν τα θρησκευτικά στους μουσουλμάνους μαθητές των ελληνόφωνων δημοτικών σχολείων μας. Αν ο Παναγιώτης Σγουρίδης ήταν ακόμα στη Βουλή θα το ψήφιζε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ή όχι και για ποιον λόγο;
- Το μέτρο είναι σωστό και φυσικά θα το ψήφιζα. ΄Εχουν κάθε δικαίωμα οι μουσουλμανόπαιδες να διδάσκονται σωστά τα περί της θρησκείας τους. Αντιθέτως καταψήφισα ως βουλευτής τη διάταξη της τότε Υπουργού Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη, ενώ το ΠΑΣΟΚ την υπερψήφισε, για τους επί συμβάσει ιμάμηδες. Αν είναι δυνατόν να έχουμε ιερωμένους με «μπλοκάκι»! Εκείνη η διάταξη έπασχε και στο ότι το πρόβλημα των μουφτήδων-ψευτομουφτήδων θα το μετέφεραν και στα τεμένη δημιουργώντας ιμάμηδες και ψευτοϊμάμηδες, τους οποίους το κάθε χωριό, ως είθισται, θα προσλάμβανε. Επίσης, εκείνη η διάταξη δεν δούλεψε στην πράξη και αυτό με δικαιώνει. Πάντα στην Αθήνα αντιπάλευα με τους θρακολόγους και θρακολογούντες, που μιλούσαν για τη Θράκη, χωρίς να ξέρουν προς τα πού πέφτει…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου